Кадр з фільму "Як вони біжать" / фото Searchlight Pictures

"Як вони біжать", "Усміхайся", "Білявка" та "Фокус-покус 2": що подивитися на вихідних

09:09, 29.09.2022
8 хв.

Цей тиждень буде доволі плідним на кіноновинки. Так, у кінотеатрах стартують покази детективної комедії "Як вони біжать" з Семом Роквеллом та Едріеном Броуді, фільму жахів "Усміхайся" і французької комедії "Чоловіки на межі нервового зриву". Також в прокат вийдуть два українських фільми – документалка "Цей дощ ніколи не скінчиться" та детективний трилер "Патерн". Онлайн, тим часом, вийдуть біографічна драма "Білявка" про життя Мерилін Монро з Аною де Армас, комедійний фільм жахів "Фокус-покус 2" та підлітковий горрор "Вигнання диявола з моєї найкращої подруги". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Як вони біжать / See How They Run (Великобританія, США, 2022)

Події цієї детективної комедії розгортаються у Лондоні в 1950-тих роках. Убивство голлівудського режисера зриває плани щодо екранізації успішної п’єси. За справу беруться втомлений від життя інспектор Стоппард і завзята початківиця констебль Сталкер. Розслідуючи вбивство, вони опиняються у вирі заплутаної детективної історії, яка відбувається у мерзенно-гламурному підвалі театру.

Головні ролі у фільмі виконали Сем Роквелл ("Три білборди за межами Еббінга, Міссурі", "Сім психопатів", "Кролик Джоджо"), Едріан Броуді ("Піаніст", "Опівночі в Парижі", "Готель "Ґранд Будапешт"), Сірша Ронан ("Леді-Птаха", "Маленькі жінки", "Готель "Ґранд Будапешт"), Гарріс Дікінсон ("Кінгс Мен: Початок", "Там де співають раки"), Рут Вілсон ("Темні матерії", "Лютер"), Ширлі Гендерсон ("На голці", "Дитина Бріджит Джонс"), Девід Ойелоуо ("Найжорстокіший рік", "Останній король Шотландії") та інші.

У світовий прокат картина вийшла на початку вересня 2022 року та отримала здебільшого позитивні відгуки. Так, на IMDb у неї оцінка 6,7 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 70% схвалення від критиків і 68% від глядачів.

Детальну рецензію на фільм можна прочитати в нашому окремому огляді.

Усміхайся / Smile (США, 2022)

Цього тижня фанатів фільмів жахів за принципом "Дзвінка" порадує чергова новинка – цього разу мова піде про жінку-психіатра, яка намагається оговтатися після жахливого інциденту, коли її пацієнтка наклала на себе руки прямо посеред прийому. Невдовзі її починають переслідувати моторошні видіння, і тепер вона має знайти розгадку до того, як вона помре.

Головну роль у фільмі виконала Созі Бейкон, відома за серіалами "13 причин чому", "Нарко: Мексика" та "Мер з Істтауна".

У світовий прокат фільм вийшов тиждень тому і отримав здебільшого позитивні відгуки критиків. Так, на IMDb у нього оцінка 6,6 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 79% схвалення від критиків.

Цей дощ ніколи не скінчиться (Україна, Латвія, Німеччина, Катар, 2020)

Документальний фільм "Цей дощ ніколи не скінчиться" від режисерки Аліни Горлової ("Явних проявів немає", "Холодний Яр. Інтро"), який вже встиг відзначитися на світових кінофестивалях, розповідає про родину 20-річного Андрія Сулеймана. Разом із батьками головний герой тікає з Сирії. Проте війна наздоганяє головного героя і в Україні, де він стає волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька, Андрій вирішує поховати його тіло на батьківщині.

Світова прем’єра фільму відбулася на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA), де він здобув нагороду за найкращий дебют. Також стрічка перемогла на Міжнародному кінофестивалі документального кіно про права людини One World (Чехія), на Festival dei Popoli у Флоренції, а також виборола головну нагороду – "Золоту лілію" за найкращий фільм на кінофестивалі goEast у Вісбадені (Німеччина).

Картина отримала визнання і на батьківщині. Вона здобула спеціальну правозахисну нагороду від незалежної платформи Current Time на 18-му Міжнародному кінофестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де відбулася національна прем’єра. Також стрічка стала Найкращою документальною роботою 2021 року за версією Національної премії кінокритиків "Кіноколо".

На IMDb у фільму доволі висока оцінка 7,1 бали з 10.

Патерн (Україна, 2021)

Ще одна новинка українського виробництва у прокаті цього тижня – детективний трилер "Патерн", дія якого відбувається на студії, де проходить зйомка реаліті-шоу "Я ревную". Керівництво каналу, що замовило шоу, не задоволено рейтингами та наполягає на збільшенні градусу провокаційності. Продюсер та режисер шоу Антон вимагає від учасників розігрувати сцени ревнощів "на грані фолу", однак невдовзі ситуація на знімальному майданчику виходить з-під контролю.

Режисером фільму став Тарас Бенюк, який до цього зняв українську різдвяну комедію "Все буде ок!" (2021). Він же виконав головну роль у фільмі.

Чоловіки на межі нервового зриву / Hommes au bord de la crise de nerfs (Франція, Бельгія, 2022)

Ця французька комедія розповість про сімох абсолютно різних чоловіків, з різних причин незадоволених життям, які одного разу опиняються завдяки турботі близьких на незвичайному курсі особистісного росту.

Зняла фільм відома французька акторка та режисерка Одрі Дона, яка до цього поставила такі картини, як "Красуні у Парижі" (2014) та "Якби я була чоловіком" (2017). У стрічці зіграли чимало відомих французьких акторів, серед яких Тьєррі Лермітт ("Набережна Орсе", "Французький жиголо"), Рамзі Бедіа ("Таксі 5", "Фантазії для дорослих") , Паскаль Демолон ("Доберман", "Розлучення по-французьки") та інші.

У світовий прокат фільм вийшов на початку 2022 року та отримав змішані відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 5,4 балів з 10.

Білявка / Blonde (США, 2022)

28 вересня на Netflix стане доступний широкому загалу драматичний фільм про життя Мерилін Монро "Білявка", в якому головну роль виконує Ана де Армас ("Ножі наголо", "Сіра людина", "Той, що біжить по лезу 2049"). Автори фільму підкреслюють, що картина не є біографічною, а являє собою дослідження життя актриси через призму її внутрішнього світу.

У фільмі також зіграв Боббі Каннавале ("Людина-мураха", "Шпигунка", "Ірландець"), який перевтілився в легендарного американського бейсболіста Джо Ді Маджо – другого чоловіка актриси, який незважаючи на розлучення, намагався допомагати їй до самої її смерті. Едрієн Броуді ("Піаніст", "Гудіні", "Французький вісник") виконав роль американського драматурга Артура Міллера – третього чоловіка Мерилін Монро.

Режисером фільму виступив Ендрю Домінік, відомий в першу чергу завдяки вестерну "Як боягузливий Роберт Форд вбив Джессі Джеймса" (2007) і кримінальному фільму "Пограбування казино" (2012).

Прем'єра фільму відбулася на початку вересня 2022 року в рамках конкурсної програми Венеціанського кінофестивалю, а з минулого тижня його показували в деяких кінотеатрах США. Фільм отримав змішані відгуки – його критикували за сюжет, однак хвалили за візуальну частину та акторську гру, особливо відзначивши Ану де Армас.

На IMDb у фільму оцінка 6,3 балів з 10, а на Rotten Tomatoes 52% схвалення від критиків і 42% від глядачів.

Фокус-покус 2 / Hocus Pocus 2 (США, 2022)

30 вересня Disney+ випустить довгоочікуваний сиквел однойменного комедійного фільму жахів 1993 року, головні ролі в якому знову виконають Бетт Мідлер, Сара Джессіка Паркер та Кеті Наджімі.

Головними героїнями фільму є три сестри-відьми Сандерсон – Вінні , Мері та Сара. Як і в попередньому фільмі, вони знову повернуться до сучасного Салему, щоб помститися тим, кого вони вважають винними у своїх нещастях. Протистоятимуть їм троє учениць старшої школи.

Вигнання диявола з моєї найкращої подруги / My Best Friend's Exorcism (США, 2022)

Також 30 вересня на Amazon Prime Video вийде підлітковий фільм жахів "Вигнання диявола з моєї найкращої подруги", знятий за мотивами однойменної новели Грейді Хендрікса. Картина розповість про двох найкращих подруг-школярок Еббі та Гретхен, в одну з яких вселяється демон.

Головні ролі у фільмі виконали Елсі Фішер, найбільш відома завдяки озвучці Агнес у серії мультфільмів "Нікчемний я", та Амья Міллер, яка також знімалася у фільмі "Війна за планету мавп".

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали вересня 2022 року.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся