Кадр з фільму "Тор: Рагнарок" / фото Marvel Studios

11 серпня 2021 року австралійському акторові Крісу Хемсворту виповнюється 38 років. 

Австралійський красень, будучи великим фітнес-ентузіастом, впевнено закріпив за собою амплуа героя бойовиків, який майстерно розбирається з ворогами всіх мастей.

Зрозуміло, найкраще глядачі знають Хемсворта за роллю Тора у фільмах кіновсесвіту Marvel. Вперше він виконав цю роль в однойменному фільмі 2011 року, і після цього встиг з'явитися ще в семи фільмах франшизи, включаючи ще дві частини "Тора" і всі частини "Месників". Більш того, у червні 2021 року Кріс Хемсворт заявив про закінчення зйомок "Тора 4: Любов і грім", який має вийти на екрани в травні 2022 року.

Однак і без Тора, в кар'єрі Хемсворта піднабралася чимала кількість фільмів, в яких його герої займаються порятунком нужденних, а часом і всього людства, серед яких "Тайлер Рейк: Операція з порятунку", "Люди в чорному: Інтернешнл", "Кавалерія", "Кібер", "Невловимі", "Білосніжка і мисливець" і багато інших. Тим не менш, є в його фільмографії і абсолютно нетипові ролі, які розкривають актора з іншого боку.

Гонка / Rush ( США, Німеччина, Великобританія, 2013)

У 2013 році Хемсворту дісталася головна роль у спортивній історичній драмі "Гонка" від оскароносного режисера Рона Говарда. Фільм розповідав про протистояння двох легендарних гонщиків – британця Джеймса Ганта і австрійця Нікі Лауди, ролі яких виконали Кріс Хемсворт і Даніель Брюль. Фільм був позитивно прийнятий критиками, які в тому числі відзначили акторську гру виконавців головних ролей.

Мисливці за привидами / Ghostbusters ( США ,2016)

Нехай спроба перезапустити "Мисливців за привидами" з жіночою командою і виявилася провальною, проте, персонаж тупуватого красеня Кевіна у виконанні Кріса Хемсворта, публіці припав до душі. 

Нічого хорошого в готелі "Ель Рояль" / Bad Times at the El Royale (США, 2018)

У цьому неоновому трилері, дія якого розгортається в 1969 році в покинутому готелі, що зібрав незнайомців, кожен з яких приховує свої секрети, Кріс Хемсворт перевтілився на харизматичного, але небезпечного лідера секти Біллі Лі.