Кадр з фільму "Хороший медбрат" / фото Netflix

"Нація футболу", "Хороший медбрат" та "На Західному фронті без змін": головні кіноновинки тижня

08:07, 27.10.2022
8 хв.

Цього тижня в український прокат вийдуть документальній фільм "Нація футболу" про становлення українського футболу, а також трилер "Гірська лихоманка", фільм жахів "Джиперс Кріперс: Відроджений" та мелодрама " До зустрічі крізь час". Онлайн, тим часом, вийде трилер "Хороший медбрат" з Едді Редмейном і Джессікою Честейн, екранізація роману Ремарка "На Західному фронті без змін" та документалка "Життя і джаз Луї Армстронга". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Нація футболу (Україна, 2022)

Цього тижня в український прокат виходить документальний фільм "Нація футболу" від режисера Володимира Мули, який до цього зняв іншу спортивну документалку "Юкі" – про хокеїстів українського походження, які побудували кар'єру в Північній Америці.

Цього разу Мула розповість яскраву історію становлення української футбольної збірної за останні 30 років. У зйомках фільму брали участь Андрій Шевченко, Олег Блохін, Йожеф Сабо, Артем Мілевський, Олександр Зінченко, Олександр Шовковський, Руслан Ротань, Андрій П’ятов, Леонід Буряк та інші зірки українського футболу.

Гірська лихоманка / Summit Fever (США, 2022)

В центрі сюжету цього драматичного трилеру опиниться англійський альпініст, що ступає на гірську стежку в Альпах, щоб допомогти своєму другові за одне літо підкорити "велику трійку": Матергорн, Айгер і Монблан. Уже під час перших двох сходжень друзі стають свідками смертельних випадків, однак, не зважаючи на це, наполегливо розпочинають третє. Вони навіть не підозрюють, що на іншому боці гори саме в цей час назріває смертоносний шторм.

Головну роль у фільмі виконує Раян Філліпп ("Жорстокі ігри", "Я знаю, що ви зробили минулого літа", "Зіткнення"). Також у фільмі зіграли Фредді Торп ("Овердрайв", "Доля: Сага Вінкс"), Ганна Нью ("Чаклунка", "Штам") та інші.

Режисером фільму виступив Джуліан Ґілбі, який відзначився роботою на британському кіноринку.

У світовий прокат фільм вийшов за тиждень раніше, ніж в Україні, і отримав доволі посередні відгуки.

Джиперс Кріперс: Відроджений / Jeepers Creepers: Reborn (США, 2022)

Це вже четвертий фільм у франшизі "Джиперс Кріперс", що розповідає про кровожерливого людиноподібного монстра. Він з'являється раз на 23 роки та харчується людською плоттю, щоб продовжувати своє життя та відновлюватися. Події нового фільму розгортаються відразу ж після закінчення другого фільму, де глядачам показали, що Кріперу залишилося спати близько 2-х днів.

Основні події нового фільму відбуватимуться під час фестивалю Horror Hound в Луїзіані, де збираються сотні гиків, фріків та відданих фанатів жахів. Серед них фанат Чейз і його подруга Лейн, які починають відчувати незрозумілі передчуття і тривожні бачення, пов'язані з минулим цього міста. З наближенням фестивалю місто занурюється у справжній жах.

Постановкою фільму займався фінський режисер Тімо Вуоренсола, який до цього зняв фантастичний фільм-пародію "Залізне небо" (2012) та його продовження "Залізне небо 2" (2019).

У світовий прокат фільм вийшов у вересні 2022 року і отримав здебільшого негативні відгуки.

До зустрічі крізь час / Press Play (США, 2022)

Ця мелодрама розповість про дівчину Лауру, яка закохується у зведеного брата своєї подруги Гаррісона. Між молодими людьми одразу проскакує іскра. Втім, їм не судилося буди разом, адже хлопець помирає у результаті нещасного випадку. Невдовзі Лаура з'ясовує, що вона може повертатися у минуле, якщо вона увімкне касету, подаровану Гаррісоном. Однак чи допоможе це врятувати хлопця та зберегти їхні стосунки?

Головні ролі у фільмі виконали Клара Ругор ("Дитя робота") та Льюїс Пуллман ("Погані часи у "Ель Роялі", "Топ Ган: Маверік"). Також у фільмі знялися Денні Гловер ("Смертельна зброя", "Джуманджі: Наступний рівень") та американський альтернативний поп-гурт Japanese Breakfast у ролі самих себе.

У світовий прокат фільм вийшов влітку 2022 року та отримав скоріше позитивні відгуки.

Хороший медбрат / The Good Nurse (США, 2022)

26 жовтня Netflix випустив трилер "Хороший медбрат", головні ролі в якому зіграли оскароносні Едді Редмейн ("Дівчина з Данії", "Теорія всього", трилогія "Фантастичні звірі") і Джессіка Честейн ("Інтерстеллар", "Марсіанин", "Сцени з подружнього життя").

Фільм, заснований на реальних подіях, розповість про переслідування і упіймання американського серійного вбивці Чарльза Каллена, який вбив понад 300 пацієнтів в лікарнях Пенсільванії і Нью-Джерсі за свою 16-річну кар'єру медбрата. Аж до арешту в 2003 році, він був на хорошому рахунку у начальства і зразковим сім'янином.

Продюсером фільму виступив режисер Даррен Аронофскі ("Реквієм за мрією", "Чорний лебідь", "Кит"), а поставив фільм датський режисер і сценарист Тобіас Ліндхольм, на рахунку якого сценарії до таких кінохітів, як "Полювання" і "Ще по одній".

Світова прем’єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто у вересні 2022 року, а в жовтні він вийшов в прокат в США. Фільм отримав здебільшого позитивні відгуки.

На Західному фронті без змін / All Quiet on the Western Front (Німеччина, США, 2022)

28 жовтня Netflix випустить екранізацію однієї з головних антивоєнних книг в історії – роману німецького письменника Еріха Марії Ремарка "На Західному фронті без змін" (All Quiet on the Western Front), що вперше вийшов у 1929 році.

Оповідь у романі ведеться від імені молодого хлопця Пауля Боймера, який разом зі своїми сімома однокласниками потрапив на фронт під час Першої світової війни. Він розповідає про все, що відбувається зі звичайними солдатами під час війни. Участь у бойових діях на Західному фронті, життя під час більш-менш спокійних днів, перебування у шпиталях і коротких відпустках вдома. Ремарк називає цих молодих людей "втраченим поколінням", бо вони через душевні й психологічні травми, отримані під час війни, не зможуть уже адаптуватися до "нормального" мирного життя. Ця проблема є однією з найважливіших у романі.

Головну роль у фільмі виконав австрійський актор Фелікс Каммерер, для якого це перша велика роль в кіно. Також одну з головних ролей у фільмі виконав німецький актор Даніель Брюль, відомий за роллю барона Земо у фільмах за коміксами Marvel, а також стрічками "Ґуд бай, Ленін!", "Гонка" та "Поганий сусід".

Режисером фільму виступив німець Едвард Бергер, найбільш відомий роботою над серіалами "Німеччина 83" та "Патрик Мелроуз".

Прем’єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто у вересні 2022 року, де критики та глядачі оцінили його доволі високо. До цього, у серпні 2022 року, фільм було оголошено як заявку Німеччини на премію "Оскар" за найкращий міжнародний повнометражний фільм.

Життя і джаз Луї Армстронга / Louis Armstrong's Black & Blues (США, 2022)

Також 28 жовтня Apple TV+ випустить документальний фільм "Життя і джаз Луї Армстронга", що, власне, розповість про легендарного "короля джазу", який став популярним у 1920-х роках завдяки особливе теплому звучанню труби, майстерності імпровізації й особливому низькому хрипкому голосу.

Режисером фільму виступив Саша Дженкінс, який вважається "літописцем" культур хіп-хопу, графіті, панку та металу. На його рахунку чимало книг та документальних фільмів про сучасну культуру, в тому числі Word Is Bond про нью-йоркську хіп-хоп культуру, серіал Wu-Tang Clan: Of Mics and Men про легендарний хардкор-реп гурт та серія фільмів Everything's Gonna Be All White про різні аспекти життя кольорового населення США.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали жовтня 2022 року – цього тижня стартують горрор-антологія "Кабінет курйозів Гільєрмо дель Торо", 3 сезон фінського детективного серіалу "Мертвий вітер" та 2 сезон драматичного серіалу "Білий лотос".

 Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся