Кадр з фільму "Чорний Адам" / фото Warner Bros. Pictures

"Чорний Адам", "Школа добра і зла" та Київський тиждень критики: що подивитися на вихідних

09:07, 20.10.2022
10 хв.

Цього тижня в українських кінотеатрах з'явиться супергеройський фільм "Чорний Адам" з Двейном Джонсоном, а також музична комедія "Мій домашній крокодил" та історична комедійна драма "Місіс Гарріс їде у Париж". Також 20 жовтня стартує кінофестиваль "Київський тиждень критики", де українські кіномани зможуть побачити найактуальніші новинки як вітчизняного, так і закордонного виробництва. Онлайн, тим часом, вийдуть фентезі "Школа добра і зла", кримінальний трилер "Незнайомець" та комедійна драма "Реймонд і Рей" з Юеном Макгрегором та Ітаном Гоуком. Більше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Чорний Адам / Black Adam (США, 2022)

Цього тижня в український прокат одночасно з усім світом виходить супергеройський фільм "Чорний Адам", заснований на однойменних коміксах видавництва DC Comics. Стрічка є дванадцятою за рахунком з розширеного всесвіту DC Comics та спінофом фільму "Шазам!".

Фільм розповість історію походження суперлиходія Чорного Адама, який уперше з'явився в коміксах DC 1945 року. В оригіналі він був принцом Стародавнього Єгипту, якого могутній чарівник Шазам обрав своїм наступником. Проте учень повстав, і розчарований учитель, не маючи можливості відібрати даровані надприродні сили, заслав лиходія в далеку зоряну систему. Аби повернутися, Чорному Адаму знадобилося п'ять тисяч років. У фільмі також буде представлено Товариство Справедливості Америки – першу супергеройську команду.

Головну роль у фільмі виконав Двейн "Скеля" Джонсон ("Джуманджі", "Форсаж: Гоббс та Шоу", "Круїз по джунглях", "Мумія повертається"). Також у фільмі задіяні Елдіс Годж ("Людина-невидимка", серіал "Противага") у ролі Людини-яструба, Ной Сентінео ("Ангели Чарлі", "Всім хлопцям, яких я любила раніше") у ролі Атомного руйнівника, Сара Шахі (серіали "Пожежники Чикаго", "Новобранець") у ролі Ісіди, Марван Кензарі ("Алладін", "Стара гвардія")у ролі Саббака, Квінтеса Свінделл ("Ейфорія", "Покоління Вояджер") у ролі Циклона та Пірс Броснан ("Завтра не помре ніколи", "І цілого світу мало", "Мамма Міа! 2") у ролі Доктора Фейта. Крім того, у фільмі до ролі Аманди Воллер із "Загону самогубців" повернеться Віола Девіс ("Прислуга", "Вдови", "Королева-воїн").

Режисером фільму виступив іспанець Жауме Колєт-Серра, який до цього зняв фільми жахів "Будинок воскових фігур" та "Дитя пітьми", спортивну драму "Гол 2: Життя як мрія", трилер "Невідомий" та пригодницький фільм " Круїз по джунглях".

До речі, фільм має одну додаткову сцену всередині титрів, і ми наполегливо радимо її дочекатися. Ось тут трохи про неї (без спойлерів).

Повний огляд фільму ви можете почитати в окремій рецензії.

Мій домашній крокодил / Lyle, Lyle, Crocodile (США, 2022)

Також 20 жовтня в українських кінотеатрах з'явиться музична анімаційно-ігрова сімейна комедія "Мій домашній крокодил", знята за мотивами однойменної дитячої книги американського письменника Бернарда Вебера.

В центрі сюжету – крокодил на ім’я Ліл, який живе на горищі будинку в Нью-Йорку, обожнює співати і намагається жити серед людей. Згодом Ліл зустрічає родину, яка щойно оселилися в його будинку і зовсім не очікувала такого сусідства. Втім, несподівано Ліл заводить дружбу з хлопчиком з родини нових сусідів, якому дуже важко пристосуватися до життя в новому місті. Коли Лілу починає загрожувати інший сусід сім'ї, вони вирішують об'єднатись з дивакуватим господарем крокодила. Так починається нова мандрівка, сповнена пригод, гумору, незабутніх хітів та справжньої дружби.

В оригіналі Ліл "співає" та "говорить" голосом канадської поп-ікони Шона Мендеса, в українському дубляжі його озвучує лідер гурту "Антитела" Тарас Тополя, який з початком повномасштабного вторгнення Росії до України разом з колегами пішов служити на фронт парамедиком.

Також у фільмі знімалися Хав'єр Бардем ("Вікі Крістіна Барселона", "Старим тут не місце", "Ескобар"), Скут Макнейрі ("Загублена", "Арго"), Констанс Ву ("Шалено багаті азіати", "Соло"), Бретт Гельман ("Дивні дива") та інші.

В США фільм вийшов у прокат ще на початку жовтня 2022 року і вже отримав скоріше позитивні відгуки критиків, які резюмували, що хоча "Мій домашній крокодил" і не викликає такого захоплення у батьків, дітям він точно сподобається.

Місіс Гарріс їде у Париж / Mrs. Harris Goes to Paris (Великобританія, Франція, Угорщина, 2022)

В центрі сюжету цієї історичної комедійної драми, події якої розгортаються в Лондоні 1957 року, опиниться овдовіла прибиральниця місіс Гарріс, яка мріє придбати одну з суконь французького модного дому Dior. І саме в цей момент вона отримує чималу суму компенсації за свого чоловіка, який загинув на війні. Жінка вирішує вирушити до Парижу за тією самою сукнею, однак там її зустрічають прохолодно і зовсім не сприймають як потенційну клієнтку. Втім, все ж погоджуються зшити їй особливу сукню.

Головні ролі у фільмі виконали Леслі Менвілл ("Корона", "Примарна нитка") та Ізабель Юппер ("Піаністка", "Вона"). Також у фільмі зіграли Ламбер Вільсон ("Матриця: Перезавантаження", "Бенедетта"), Лукас Браво ("Емілі в Парижі", "Квиток до раю"), Альба Баптіста ("Монахиня-воїн") та інші.

Поставив фільм режисер Ентоні Фабіан, найбільше відомий за біографічною драмою "Шкіра", яка у 2008 році отримала чимало престижних нагород та номінацій.

У світовий прокат фільм вийшов наприкінці вересня 2022 року та отримав здебільшого позитивні відгуки.

Київський тиждень критики

З 20 по 26 жовтня 2022 року у столичному кінотеатрі "Жовтень" пройде 6-й фестиваль "Київський тиждень критики", де українські кіномани зможуть побачити найактуальніші новинки як вітчизняного, так і закордонного виробництва, які вже встигли проїхатися престижними іноземними кінофестивалями.

Загалом в рамках фестивалю покажуть близько 30 фільмів. Програма буде поділена на п’ять основних секцій: "Українські гала-прем’єри", "Історія української комедії", "Фокус: Україна – Велика Британія", "Міжнародна програма" та Gamechangers.

Зокрема, відкриє кінофестиваль сатирична комедія "Трикутник смутку" – володар "Золотої пальмової гілки" цьогорічного Каннського кінофестивалю. Також серед хедлайнерів міжнародної програми: стрічка Джеймса Ґрея "Час Армагеддону" з Ентоні Гопкінсом й Енн Гетевей і "Срібний ведмідь" Берлінале – "Фільм письменниці" Хона Сан Су.

Також кіномани зможуть побачити такі нові українські стрічки, як "Клондайк", "Памфір", "Бачення метелика" та інші. Будуть в програмі і кілька ретроспективних показів.

З топ-5 фільмів кінофестивалю, які обов’язково варто подивитися, ви можете ознайомитися за посиланням. Повну програму фестивалю шукайте тут.

Незнайомець / TheStranger (Австралія, 2022)

19 жовтня Netflix випустить кримінальний трилер "Незнайомець" з Джоелем Еджертоном ("Король", " Легенда про Зеленого лицаря", "Тринадцять життів") та Шоном Гаррісом ("Місія нездійсненна: Фолаут", "Король", " Легенда про Зеленого лицаря") в головних ролях.

Картина розповідає про двох чоловіків, які зустрічаються в літаку та починають розмову, яка переростає в дружбу. Для Генрі, виснаженого все життя фізичною працею, це просто мрія. Його новий друг Марк стає його рятівником і союзником. Однак насправді жоден з них не є тим, ким він здається, і кожен з них ховає секрети, здатні знищити їх обох. Тим часом, на задньому плані наближається одна з найбільших поліцейських операцій країни.

Прем'єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі 2022 року, де він отримав схвальні відгуки.

Школа добра і зла / The School for Good and Evil (США, 2022)

21 жовтня Netflix випустить підлітковий фентезійний фільм "Школа добра і зла", заснований на однойменному романі 2013 року Сомана Чайнані.

Фільм розповідає про пригоди найкращих подруг Софі та Агати, яких було вкрадено до Школи добра і зла. Після того, як їхні долі змінюються, вони намагаються знайти спосіб повернутися додому, однак їхня дружба піддається випробуванню.

Головні ролі у фільмі виконали Софія Вайлі (серіал "Шкільний мюзикл") та Софія Енн Карузо, найбільше відома за роботою на Бродвеї. Також у фільмі задіяні Лоренс Фішберн ("Матриця", "Джон Вік 2", "Людина-мураха та Оса"), Мішель Єо ("Тигр підкрадається, дракон ховається", "Шанґ-Чі та Легенда Десяти Кілець", "Все скрізь і одразу"), Керрі Вашингтон ("Рей", "Джанго вільний"), Шарліз Терон ("Монстр", "Шалений Макс: Дорога гніву", "Атомна блондинка") та ще багато гучних імен.

Режисером фільму виступив Пол Фіг, в першу чергу відомий за роботою над серіалами "Диваки і навіжені" та "Офіс". Також він зняв такі фільми, як "Подружки нареченої" та "Шпигунка".

Реймонд і Рей / Raymond & Ray(США, 2022)

Також 21 жовтня Apple TV+ випустить комедійну драму "Реймонд і Рей", в центрі сюжету якою опиняться два зведених брата, що возз'єднуються на похоронах свого батька, з яким у обох були погані стосунки.

Головні ролі у фільмі виконали Юен Мак-Грегор ("На голці", "Зоряні війни", "Доктор Сон") та Ітан Гоук ("Гаттака", "Чорний телефон", "Місячний лицар").

Режисером виступив колумбієць Родріго Гарсіа ("Альберт Ноббс", "Жіночі таємниці", "Дев'ять життів").

Світова прем'єра відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто у вересні 2022 року, де фільм отримав доволі високі оцінки від глядачів, хоча критики були більш суворі.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали жовтня 2022 року – цього тижня стартують драма "З нуля" з Зої Салданою, науково-фантастичний серіал "Периферійний" з Хлоєю Грейс Морец, заснована на рельних подіях драма "Нотр-Дам у вогні", а також 11 сезон "Американської історії жахів" та 2 сезон німецького історичного серіалу "Варвари".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся