Кадр з серіалу "Клуб опівнічників" / фото Netflix

Топ-10 серіалів жовтня: "Інтерв’ю з вампіром", "Клуб опівнічників", "Вінчестери" та багато іншого

10:17, 01.10.2022
12 хв.

Жовтень традиційно вважається розпалом осіннього телесезону, тож цього місяця на глядачів біля "малих екранів" чекає дуже багато серіальних стартів – як нових проектів, так і повернення старих з новими сезонами. Зокрема, у жовтні стартують такі серіали, як "Інтерв’ю з вампіром", "Вокер: Незалежність", "Клуб опівнічників", "Вінчестери", "Шантарам", "Кабінет курйозів Гільєрмо дель Торо" та багато іншого. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найбільш очікуваних серіалів жовтня 2022 року.

Інтерв’ю з вампіром

Interview With the Vampire (AMC/AMC+, 2 жовтня, 1 сезон)

На початку жовтня стартує готичний горрор "Інтерв'ю з вампіром", знятий за мотивами знаменитого роману американської письменниці Енн Райс. Як і в романі, дія серіалу почнеться в XIX столітті в Луїзіані, а в центрі сюжету опиняться два вампіра – Луї де Пон Дю Лак і Лестат де Ліонкур, які є головними персонажами циклу романів Енн Райс "Вампірські хроніки".

Головні ролі в серіалі виконають Сем Рід ("Клуб бунтарів", "71") і Джейкоб Андерсон (Сірий черв'як з "Гри престолів", "Оверлорд").

До цього романи з циклу "Вампірські хроніки" вже екранізувалися на "великому екрані". Так, в 1994 році був випущений перший том саги "Інтерв'ю з вампіром: Хроніка життя вампіра", де головні ролі зіграли Том Круз, Бред Пітт, Антоніо Бандерас, Крістіан Слейтер і Кірстен Данст. Наступні два томи були об'єднані в кінофільм "Королева проклятих" 2002 року, де центральні ролі виконали Стюарт Таунсенд, Алія і Венсан Перес.

На початку 2020 року AMC Networks придбала права на 18 романів Енн Райс, і "Інтерв'ю з вампіром" став першим оголошеним серіальним проектом в рамках угоди. У разі успіху першої екранізації AMC планує запустити цілу франшизу.

Перший сезон серіалу складатиметься з 8 серій і виходитиме на AMC по одному епізоду, починаючи з 2 жовтня.

Вампір Реджинальд

Reginald the Vampire (SYFY, 5 жовтня, 1 сезон)

Цей комедійний горрор розповість про дивакуватого хлопця Реджинальда, який за волею долі перетворюється на вампіра. Тепер він опиняється втягнутим у світ красивих та марнославних вампірів та намагається звикнутися зі своїми новими властивостями.

Головну роль у серіалі виконав зірка "Людини-павука" Джейкоб Баталон. Також у ньому знімалися Емілі Хайне ("Моторошні пригоди Сабріни", "Фарго"), Арен Бухгольц ("Літо '84") та інші.

Цікаво, що шоуранером серіалу є продюсер та письменник Харлі Пейтон, який свого часу працював над шоу "Твін Пікс", "Темні матерії" та "Чакі".

Серіал складатиметься з 10 епізодів.

Вокер: Незалежність

Walker Independence (The CW, 6 жовтня, 1 сезон)

Цей серіал у жанрі вестерн стане приквелом телесеріалу "Вокер" про улюбленця глядацької аудиторії – техаського рейнджера Корделл Вокер (до речі, третій сезон "Вокера" стартує на The CW цього ж дня).

Дія нового серіалу відбувається на початку 1800-х років, а його головною героїнею стане мешканка Бостона Еббі Вокер, яка вирішує помститися за смерть чоловіка, якого жорстоко вбили на її очах. Еббі знайомиться з авантюристом Хойтом Роулінзом, їде з ним до Техасу і там переживає безліч пригод.

Головні ролі у серіалі виконують Кетрін Макнамара ("Сутінкові мисливці", "Стріла", "Той що біжить лабіринтом 2"), Метт Барр ("Сонна лощина", "Кров і скарб", "Вокер") та Кеті Фіндлей ("Щоденники Керрі", "Як уникнути покарання за вбивство").

Alaska Daily

Alaska Daily (ABC, 6 жовтня, 1 сезон)

Цей драматичний серіал розповість про журналістку з Нью-Йорка Ейлін, яка переїздить працювати до міста Анкоридж на Алясці в місцевій газеті. Жінка хоче почати життя з чистого листа та знайти спокуту за помилки минулого як в професійному, так і особистому житті.

Головну роль у серіалі виконала дворазова лауретка "Оскара" Гіларі Свенк ("Хлопці не плачуть", "Крихітка на мільйон доларів"). Також у серіалі знімалися Джефф Перрі ("Скандал", "Анатомія Грей"), Метт Меллой ("Перрі Мейсон", "Дім Альфа") та інші.

Серіал виходитиме по одному епізоду раз на тиждень.

Клуб опівнічників

TheMidnightClub (Netflix, 7 жовтня, 1 сезон)

Новий містичний серіал від режисера Майка Фленагана ("Привиди будинку на пагорбі", "Привиди садиби Блай", "Опівнічна меса") розповість про групу з восьми невиліковно хворих молодих людей, що проживають в домашньому хоспісі, яким управляє загадковий лікар. Щоночі молодь зустрічається опівночі, щоб розповідати один одному страшні історії. Одного разу вночі вони укладають договір, що той, хто першим піддасться хворобі, несе відповідальність за спілкування з іншими за межами могили. Після того, як один з них вмирає, починаються дивні події.

Головні ролі у серіалі виконають здебільшого молоді актори, однак також в ньому будуть задіяні деякі зірки з попередніх проектів Фленагана для Netflix, черед яких Зак Гілфорд, Саманта Слойан та Рахул Колі.

Серіал складатиметься з 10 епізодів, які вийдуть одночасно на Netflix 7 жовтня.

Вінчестери

The Winchesters (The CW, 11жовтня, 1 сезон)

У жовтні 2022 року нарешті стартує довгоочікуваний приквел культового серіалу "Надприродне", сюжет якого розповідатиме історію батьків Діна й Сема Вінчестерів – Джона й Мері. Молоді люди змушені поставити на кін все, аби врятувати не лише своє кохання, а й увесь світ.

Головні ролі у серіалі виконають Мег Доннеллі (трилогія "Зомбі", серіал "Американська домогосподарка") та Дрейк Роджер ("Між життям і смертю"). Дженсен Еклз, який грав роль Діна Вінчестера в серіалі "Надприродне", виступить в новому шоу в якості розповідача. Також він є виконавчим продюсером серіалу.

Спостерігач

The Watcher (Netflix, 13 жовтня, 1 сезон)

У центрі сюжету цього міні-серіалу опиниться сімейна пара, яка щойно переїхала в будинок мрії. Незабаром їх починає переслідувати сталкер, який надсилає їм загрозливі листи під підписом Спостерігач.

Головні ролі в серіалі виконали Наомі Уоттс ("Дзвінок", "Малголленд-драйв", "Твін Пікс") і Боббі Каннавале ("Людина-мураха", "Ірландець", "Білявка"). Шойранером серіалу виступив Райан Мерфі ("Частини тіла", "Хор", "Американська історія жахів", "Американська історія злочинів").

Серіал з 7 епізодів стане повністю доступний на Netflix 13 жовтня 2022 року.

Шантарам

Shantaram (Apple TV+, 14 жовтня, 1 сезон)

Цей пригодницький серіал знятий на основі однойменного роману австралійського письменника Грегорі Девіда Робертса, який вперше був виданий у 2003 році та став міжнародним бестселером. Головний герой – колишній письменник і грабіжник, який втікає з австралійської в'язниці та оселяється в Індії. Там він переживає багато пригод.

Головну роль у серіалі виконав Чарлі Ханнем ("Джентльмени", "Потрійний кордон", "Король Артур: Легенда меча"). Також у серіалі знімалися Річард Роксбург ("Ван Хелсінг", "Елвіс"), Александр Сіддіг ("21 міст", "П’ята влада") та інші.

З нуля

FromScratch (Netflix, 21 жовтня, 1 сезон)

Цей драматичний серіал створений на основі однойменних мемуарів американської актриси Тембі Локк і розповідає про її студентські рокі, які вона провела в Італії, серед іншого, зосередившись на її романі з сицилійським чоловіком, який став коханням усього її життя і якого вона втратила через важку хворобу.

Головну роль у серіалі заграла Зої Салдана ("Зірковий шлях", "Вартові галактики", "Аватар").

Серіал складається з восьми епізодів, усі вони вийдуть одночасно 21 жовтня.

Кабінет курйозів Гільєрмо дель Торо

Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities (Netflix, 25 жовтня, 1 сезон)

Цей серіал-антологія складатиметься з восьми унікальних історій в жанрі жахів, кожну з яких поставлять різні режисери з окремим акторським складом.

Зокрема, в серіалі будуть задіяні Руперт Ґрінт (франшиза "Гаррі Поттер", "Дім з прислугою"), Бен Барнс ("Хроніки Нарнії", "Світ Дикого Заходу", "Каратель"), Ендрю Лінкольн ("Реальна любов", "Ходячі мерці"), Кріспін Гловер ("Назад у майбутнє", "Янголи Чарлі"), Софія Бутелла ("Стартрек: За межами Всесвіту", "Kingsman: Секретна служба", "Екстаз"), Фарід Мюррей Абрагам ("Готель "Гранд Будапешт", "Місячний лицар") та багато інших.

Сам Гільєрмо дель Торо ("Хеллбой: Герой з пекла", "Лабіринт Фавна", "Форма води", "Багряний пік", "Алея жаху") стане продюсером та шоуранером усього серіалу, а його два епізоди будуть зняті на основі оповідань самого режисера. Також він особисто представлятиме кожен епізод.

Прем'єра серіалу відбудеться 25 жовтня 2022 року на Netflix, епізоди виходитимуть по одному на день.

Інші серіальні новинки жовтня 2022

Збірка жахів від Blumhouse / Blumhouse's Compendium of Horror (Epix, 2 жовтня, 1 сезон) – документальний серіал про історію жанру горрор. В якості запрошених гостей тут буде чимало зіркових акторів та режисерів фільмів жахів, таких як Джеймі Лі Кертіс ("Геловін"), Тобін Белл ("Пила"), Маркус Хендерсон ("Пастка") та багато інших.

Висока вода / HighWater (Netflix, 5 жовтня, 1 сезон) – польський серіал, заснований на реальних подіях, який розповідає про протистояння підтопленню Вроцлава у 1997 році.

Збій / Glitch (Netflix, 7 жовтня, 1 сезон) – південно-корейський науково-фантастичний серіал, що розповідає про молоду жінку, чий хлопець зник в невідомому світлі. Щоб відшукати свого коханого, вона об’єднується з членами клубу шукачів НЛО.

Плейліст / ThePlaylist (Netflix, 13 жовтня, 1 сезон) – шведський серіал про підприємця в галузі технологій, який разом з партнерами планує влаштувати революцію в музичній індустрії за допомогою нової потокової платформи.

Чорні метелики / BlackButterflies (Netflix, 14 жовтня, 1 сезон) – французький трилер про похмурого письменника, який за браком натхнення для своєї другої книги погоджується писати мемуари для помираючого чоловіка. В процесі йому відкриваються жахливі таємниці.

Нотр-Дам у вогні / Notre-Dame (Netflix, 19 жовтня, 1 сезон) – заснований на реальних подіях французький драматичний серіал розповідає про гасіння пожежі в легендарному Соборі Паризької Богоматері, що трапилася у 2019 році.

Периферійний / The Peripheral (Prime Video, 21 жовтня, 1 сезон) – американський науково-фантастичний серіал, заснований на однойменній книзі Вільяма Гібсона 2014 року. Події серіалу розгортаються у майбутньому, де технології повністю змінили суспільство. Головна героїня серіалу у виконанні Хлої Грейс Морец ("Пипець", "Похмурі тіні", "Суспірія") знаходить таємний зв’язок з альтернативною реальністю і власним темним майбутнім.

Нові сезони популярних серіалів попередніх років

Ходячі мерці / The Walking Dead (AMC, 2 жовтня, 3 частина 11 сезону) – продовження популярного постапокаліптичного серіалу про епідемію зомбі.

Добрий лікар / The Good Doctor (ABC, 3 жовтня, 6 сезон) – серіал розповідає про молодого хірурга з діагнозом аутизм і синдромом саванта з невеликого містечка Шона Мерфі, який переїжджає будувати кар’єру до Сан-Хосе, попри скептицизм оточуючих.

Чакі / Chucky (SYFY, 5 жовтня, 2 сезон) – продовження культової горрор-франшизи про ляльку-вбивцю Чакі.

Пенніворт / Pennyworth(HBO Max, 6 жовтня, 3 сезон) – серіал про пригоди молодого Альфреда Пенніворт з всесвіту DC, до того як він став дворецьким родини Вейнів та вірним поплічником Бетмена.

Вокер / Walker (The CW, 6 жовтня, 3 сезон) – нові пригоди легендарного техаського рейнджера Корделла Вокера у виконанні зірки "Надприродного" Джареда Падалекі.

Анатомія Грей / Grey's Anatomy (ABC, 6 жовтня, 19 сезон) – новий сезон довгограючого серіалу про працівників лікарні "Сієтл Грейс госпітел" (так, він досі йде).

Американська історія жахів / American Horror Story (Hulu, 19 жовтня, 11 сезон) – новий сезон популярного горор-серіалу у форматі антології називатиметься "Нью-Йорк", проте будь-які деталі про сюжет поки невідомі. Однак відомо, що ролі в новому сезоні серіалу від Райана Мерфі та Бреда Фелчака виконають Біллі Лурд, Закарі Куінто, Леслі Гроссман, Деніс О'Хара, що також з'являлися в інших сезонах. Буде й кілька нових імен.

Варвари / Barbarians (Netflix, 21 жовтня, 2 сезон) – хітовий німецький серіал розповідає про історичні події початку нашої ери, коли древні германці протистояли навалі римлян на їхні землі.

Мертвий вітер / Deadwind (Netflix, 28 жовтня, 3 сезон) – фінський детективний серіал у стилі скандинавський нуар, що розповідає про двох детективів відділу вбивств, які беруться за заплутані та небезпечні справи.

Білий лотос / The White Lotus (HBO, 30 жовтня, 2 сезон) – серіал розповідає про тиждень із життя відпочиваючих, які приїхали до готелю "Білий лотос". З кожним днем стає зрозуміло, що на відпочинок відпочиваючі привезли свій непростий характер, а співробітники готелю від них теж не відстають. Після хорошої реакції критиків та глядачів буде знято другий сезон, в якому буде розказано історію іншої групи відпочиваючих в іншому готелі "Білий лотос".

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найкращих серіалів вересня 2022 року і новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся