Кадр з фільму "Оппенгеймер"

Голлівудські зірки закликали до ядерного роззброєння та наголосили на небезпеці у світі. Серед активістів, які підписали відкритий лист, є акторки Джуліанна Мур, Джейн Фонда, Емма Томпсон, а також зірки фільму "Оппенгеймер" і сам онук Роберта Оппенгеймера. Про це пише The Guardian.

Цій теми вирішили надати розголосу перед церемонією кінопремії "Оскар". Саме на ній пророкують перемогу нашумілому фільму "Оппенгеймер", режисером якого є Крістофер Нолан. 

У листі зірки нагадують, що дев’ять країн зберігають 13 000 одиниць ядерної зброї. Вона приблизно у 80 разів може бути потужнішою за ту, що знищила Хіросіму та Нагасакі в 1945 році.

"Як митці та правозахисники, ми хочемо нагадати людям, що хоча Оппенгеймер - це історія, але ядерна зброя - ні. У час великої невизначеності навіть одна одиниця ядерної зброї - на суходолі, під водою, у повітрі чи в космосі - це занадто багато. Щоб захистити наші сім’ї, наші спільноти та наш світ, ми повинні вимагати, щоб світові лідери працювали над тим, щоб увійти в історію ядерної зброї і побудувати світле майбутнє. Кожна людина має бути обізнана про неймовірну руйнівну силу ядерної зброї. Розуміння загрози висвітлює необхідний шлях до її усунення", - написано в листі.

Що відомо про фільм "Оппенгеймер"

"Оппенгеймер" - біографічний фільм про американського фізика-теоретика Роберта Оппенгеймера, який розробив першу ядерну бомбу. Кінострічка стала найкасовішою і зібрала у прокаті 912 мільйонів доларів. Також вона встигла отримати чимало престижних нагород, зокрема, "Critics Choice Awards 2024",  "SAG Awards", "BAFTA", а також має рекордні 13 номінацій на "Оскарі". 

Нагадаємо, кінопремія "Оскар" відбудеться в ніч з 10 на 11 березня. Раніше був оголошений повний перелік номінантів

Вас також можуть зацікавити новини: