Головні серіали листопада 2023 / колаж УНІАН, скріншоти

Топ серіалів листопада: "Прокляття", "Монарх: Спадщина монстрів", "Корона", "Фарго" і "Доктор Хто"

10:55, 31.10.2023
12 хв.

Листопад принесе глядачам біля "малих екранів" чимало цікавих новинок. Серед них – комедія "Прокляття" з Еммою Стоун, серіал про Годзіллу "Монарх: Спадщина монстрів" та трилер "Вбивство на краю світу" з Еммою Коррін. Також вийдуть нові сезони хітових серіалів "Корона" та "Фарго", а ще – реаліті-шоу за мотивами "Гри в кальмара" і спецвипуск "Доктора Хто". Крім того, 1 листопада на Netflix вперше відбудеться прем'єра українського серіалу – антології "Перші дні". Про ці та інші серіали місяця читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів листопада 2023 року – як нових, так і продовжень проектів попередніх років.

Перші дні

The First Days (Україна, Netflix, драма/воєнний, прем'єра – 1 листопада)

1 листопада на Netflix вперше відбудеться прем'єра українського серіалу – глядачі зможуть подивитися серіал-антологію "Перші дні", що розповідає про початок повномасштабного вторгнення Росії до України очима киян. 

"Перші дні" – це шість історій від шести режисерів, яких об’єднала своєю ідеєю шоуранерка серіалу Анастасія Лодкіна. До проекту долучилися Олексій Єсаков і Тала Пристаєцька, що працювали над серіалом "Кріпосна", Артем Литвиненко – автор ідеї та режисер серіалу "Нюхач", автори "Перших ластівок" Валентин Шпаков і "Ти – космос" Павло Остріков. Для Каті Царик, авторки численних відеокліпів, концертних шоу й короткого метра "Обійми мене", проект став першою повноформатною роботою.

Кожен епізод "Перших днів" – це художній мініфільм, натхненний справжніми подіями, а деякі персонажі мають прототипів у реальному житті. Ольга з дітьми вимушена жити в одному домі з двома чоловіками — нинішнім і колишнім; Максима війна застає на роботі, у зоопарку, звідки він не може виїхати; безхатько, що живе в машині, допомагає місцевій ТрО, а хлопчик Єгор заспокоюється тим, що у своїй уяві збиває ракети, як злих пташок; німець Клаус приїжджає до Києва, щоб забрати дівчину, але опиняється серед волонтерів і долучається до їхньої праці, а легенда української естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими зі своєї столичної квартири – і стає натхненням для мільйонів. 

Міні-серіал налічуватиме шість епізодів.

Все те незриме світло

All the Light We Cannot See (США, Netflix, історія/воєнний/драма, 1 сезон, прем'єра – 2 листопад)

Цей міні-серіал заснований на однойменному романі американського письменника Ентоні Дорра, за який він у 2015 році отримав Пулітцерівську премію за художню книгу. Події фільму розгортаються у розпал Другої світової війни, коли долі двох підлітків – сліпої французької дівчинки Марі-Лори Леблан та німецького хлопця Вернера Пфенніга, якого примушують працювати на нацистів – загадкових чином переплітаються. Обидва вони намагаються вижити серед жаху війни та врятувати своїх близьких.

Головні ролі у серіалі виконали американська акторка Арія Міа Лоберті, для якої це акторський дебют, та німецький актор Луїс Гофманн, найбільш відомий за головною роллю у хітовому серіалі "Пітьма".

Також у серіалі задіяні Марк Руффало (Галк у кіновсесвіті Marvel), Г'ю Лорі (серіал "Доктор Хаус"), Ларс Айдінгер (серіал "Вавилон Берлін"), Луна Ведлер (серіал "Біохакери") та Ед Скрейн (серіал "Гра престолів", фільми "Дедпул", "Бунтівний місяць").

Міні-серіал "Все те незриме світло" налічуватиме чотири епізоди, усі вони вийдуть одночасно.

Буканьерки

The Buccaneers (Велика Британія, Apple TV+, костюмована драма, 1 сезон, прем'єра – 8 листопада)

Чергова костюмована драма розповість про кількох заможних молодих жінок з Америки, які намагаються знайти собі вигідного чоловіка в Лондоні 1870-х років.

Головні ролі в серіалі виконали Крістін Фросет (серіали "Суспільство", "Перша леді"), Аліша Бо (серіал "13 причин чому"), Джозі Тота ("Людина-павук: Повернення додому") та інші.

Перший сезон налічуватиме вісім епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно, з фіналом 13 грудня 2023 року.

Прокляття

The Curse (США, Showtime/Paramount+, комедія, 1 сезон, прем'єра – 10 листопада)

В центрі сюжету серіалу – пара телеведучих, які намагаються запустити нове шоу "Філантропія". Незважаючи на успіх проекту, молодята не можуть завести дитину, а незабаром починають думати, що їх прокляли. Через ці події шлюб головних героїв починає тріщати по швах.

Головні ролі у серіалі виконали Емма Стоун ("Нова Людина-Павук", "Ла-Ла Ленд", "Круелла"), Нейтан Філдер ("Горе-творець", "Сімпсони") та Бен Сафді ("Лакрична піцца", "Оппенгеймер"). Останні два також є творцями серіалу.

Перший сезон серіалу налічуватиме 10 епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень.

Вбивство на краю світу

A Murder at the End of the World (США, Hulu/FX, трилер/драма, 1 сезон, прем'єра – 14 листопада)

Цей міні-серіал розповідає про детектива-аматора Дарбі Гарт, яку разом з іншими вісьмома гостями мільярдер-відлюдник Енді запрошує у віддалений маєток. Коли одного з гостей знаходять мертвим, Дарбі має застосувати всі свої навички, щоб докопатися до істини.

Головні ролі у серіалі виконують Емма Коррін ("Корона", "Коханець леді Чаттерлей"), Клайв Овен ("Король Артур", "Місто гріхів"), Гарріс Дікінсон ("Кінгсмен: Початок", "Трикутник смутку"), Джоан Чень ("Твін Пікс", "Останній імператор") та інші.

Авторами серіалу є Бріт Марлінг (вона також зіграла одну з головних ролей) та Зал Батманглій, які разом вже працювали над серіалом ОА та фільмами "Звук мого голосу" та "Схід".

Спочатку серіал мали випустити 29 серпня, однак через страйк голлівудських акторів прем'єру вирішили перенести на 2,5 місяці.

Перший сезон серіалу налічуватиме сім епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, з фіналом 19 грудня.

Корона

The Crown (Велика Британія, США, Netflix, історія/драма/біографія, 1 частина 6 сезону, прем'єра – 16 листопада)

Шостий і останній сезон популярного серіалу розповість про життя і правління британської королеви Єлизавети II в період з 1997 по 2005 рік. Зокрема, будуть охоплені такі знакові історичні події, як прем'єрство Тоні Блера, смерть принцеси Діани, ранні стосунки принца Вільяма і Кейт Міддлтон, а також весілля принца Чарльза і Камілли Паркер Боулз.

У шостому сезоні до ролі королеви Єлизавети II повернеться Імельда Стонтон, яка вже втілила її образ в п'ятому сезоні. Джонатан Прайс знову зіграє чоловіка королеви принца Філіпа, Домінік Уест знову постане в образі принца Чарльза, а Елізабет Дебікі повторить роль принцеси Діани. Тим часом, Ед Маквей і Мег Белламі вперше втілять на екрані образи принца Вільяма і Кейт Міддлтон.

Шостий сезон "Корони" буде поділений на дві частини – перші чотири епізоди вийдуть 16 листопада 2023 року, а решта шість стануть доступні 14 грудня цього ж року.

Монарх: Спадщина монстрів

Monarch: Legacy of Monsters (США, Apple TV+, екшн/пригоди/наукова фантастика, 1 сезон, прем'єра – 17 листопада)

Основні події цього серіалу, що є частиною MonsterVerse, відбуваються після фільму "Ґодзілла" (2014). Тоді в результаті епічної битви між Годзіллою та MUTO було практично зруйновано Сан-Франциско, а світ зробив шокуюче відкриття, що монстри реальні. В центрі сюжету серіалу – брат і сестра, які, йдучи стопами свого батька, виявляють зв’язок своєї родини з таємною організацією, відомою як "Монарх", та знайомляться із загадковим офіцером Лі Шоу, який знає усе про монстрів.

Роль Лі Шоу у серіалі виконав Курт Расселл ("Втеча з Нью-Йорка", "За бортом", "Мерзенна вісімка", франшиза "Форсаж"). Цікаво, що цього самого персонажа, але у молодому віці, зіграв рідний син актора та його дружини акторки Голді Хоун – Ваятт Расселл ("Оверлорд", серіали "Чорне дзеркало", "Сокіл та Зимовий солдат").

Також у серіалі задіяний Джон Гудмен, який повторив роль дослідника з "Монарха" Білла Ранди, яку він вже виконував у фільмі "Конг: Острів Черепа". Роль молодого Ранди дісталася Андерсу Холму (серіали "Трудоголіки", "Проект Мінді", "Вигадана Анна").

Перший сезон серіалу налічуватиме 10 епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, з фіналом 12 січня 2024 року.

Фарго

Fargo (США, FX, кримінал/драма/трилер, 5 сезон, прем'єра – 21 листопада)

Події п'ятого сезону цього серіалу-антології розгортатимуться в Міннесоті та Північній Дакоті в 2019 році. В центрі сюжету фільму – типова домогосподарка Середнього Заходу Дороті "Дот" Лайон, яку наздоганяє її таємниче минуле. Її роль виконала Джуно Темпл, яку наш глядач може знати за роллю Кілі Джонс в серіалі "Тед Лассо".

Тим часом, Джон Хемм (серіали "Божевільні", "Добрі передвісники") зіграв роль шерифа Північної Дакоти Роя Тіллмана, який довго шукав Дот, а Дженніфер Джейсон Лі ("Маямі Блюз", "Самотня біла жінка") дісталася роль Лорейн Лайон – багатої, але суворої тещі Дот. Тим часом, Джо Кірі (серіал "Дивні дива") зіграв Гатора Тілмана – вірного сина Роя.

П'ятий сезон "Фарго" налічуватиме 10 епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, з фіналом 16 січня 2024 року.

Гра в кальмара. Виклик

Squid Game: The Challenge (Велика Британія, Netflix, реаліті-шоу, 1 сезон, прем'єра – 22 листопада)

Це реаліті-шоу засноване на однойменному популярному південно-корейському серіалі, в якому гравці брали участь у смертельній грі на виживання заради шаленого грошового виграшу. Шоу частково слідує серіалу, але, звісно, в ньому нікого не вбивають.

Зйомки шоу відбувалися в Британії на початку 2023 року, а брали участь в ньому, як і в серіалі, 456 учасників, що боролися за головний приз у 4,56 мільйони доларів.

Перший сезон реаліті-шоу "Гра в кальмара" налічуватиме 10 епізодів.

Доктор Хто

Doctor Who (Велика Британія, BBC, наукова фантастика/пригоди, спецвипуск, прем'єра – 25 листопада)

У трьох святкових епізодах до 60-річчя культового науково-фантастичного серіалу роль чотирнадцятої реінкарнації легендарного мандрівника у просторі та часі знову виконає шотландський актор Девід Теннант, який вже грав Десятого Доктора з 2005 по 2010 роки. Саме його більшість фанатів серіалу вважають найкращим втіленням персонажа. Одночасно до серіалу повернеться актриса Кетрін Тейт, яка грала супутницю Десятого Доктора Донну Нобл у 2006 та 2008-2010 роках.

Також, судячи з тізера, одну з ролей у святкових випусках виконає американський актор Ніл Патрік Гарріс, найбільше відомий за роллю Барні Стінсона у телесеріалі "Як я зустрів вашу маму", а також фільмами "Матриця: Воскресіння" та "Нестерпна тяжкість величезного таланту". Ймовірно, він зіграє роль антогоніста.

Загалом буде три спеціальних випуски "Доктора Хто", які виходитимуть 25 листопада, 2 грудня та 9 грудня. Вихід 14 сезону серіалу, в якому в ролі нового Доктора постане Шуті Гатва ("Статеве виховання", "Барбі"), відбудеться у 2024 році. В ролі його супутниці дебютує молода англійська акторка Міллі Гібсон.

Спритний Плут

The Artful Dodger (Австралія, драма/кримінал/історія, Disney+, 1 сезон, прем'єра – 29 листопада)

В центрі сюжету серіалу – вже дорослий Джек Докінз, більш відомий як Спритний Плут, один з персонажів роману Чарльза Діккенса "Олівер Твіст" 1838 року. В дитинстві він був спритним кишеньковим злодієм та ватажком банди дітей-злочинців на вулицях Лондона, а в дорослому віці він живе подвійним життям хірурга, який не може впоратися зі своєю жагою до злочинів.

Головну роль у серіалі виконав Томас Сангстер ("Реальна любов", "Той, що біжить лабіринтом"). Також у серіалі задіяні Девід Тьюліс (франшиза "Гаррі Поттер"), Мая Мітчелл (серіал "Фостери") та інші.

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів.

Готові

Obliterated (США, Netflix, комедія/екшн, 1 сезон, прем'єра – 30 листопада)

В центрі сюжету серіалу – команда спецназу, що має перешкодити смертоносній змові в Лас-Вегасі, в очікуванні насолоджуючись усіма благами Міста гріхів. Втім, коли виникає реальна загроза, вони повинні протверезіти, щоб врятувати місто.

Головні ролі у серіалі виконали Нік Зано (серіал "Легенди завтрашнього дня") та Шеллі Генніґ (серіал "Вовченя").

Перший сезон серіалу налічуватиме вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів жовтня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся