Постер до серіалу "Дивні дива" / фото twitter.com/Stranger_Things

Топ-10 серіалів липня: "Дивні дива", "Список смертників", "Чорний птах" і "Оселя зла"

08:21, 01.07.2022
9 хв.

У липні на глядачів біля "малих екранів" чекає чимало цікавого. Зокрема, Netflix випустить останні два епізоди 4 сезону "Дивних див", а також нові серіали за мотивами "Оселі зла" і "Панди Кунг-фу". На Amazon Prime, тим часом, стартує гостросюжетний трилер "Список смертників" з Крісом Преттом, а на Apple TV+ запустять кримінальну драму "Чорний птах" з Тероном Еджертоном. Також відбудуться релізи новинок в рамках проектів "Американські історії жахів", "Милі ошуканки" і "Харлі Квін". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку 10 найбільш очікуваних серіалів липня 2022 року.

Дивні дива

Stranger Things (Netflix, 1 липня 2022 року, 4 сезон, 2 частина)

Наприкінці травня 2022 року вийшли перші сім епізодів 4 сезону одного з найуспішніших серіалів Netflix – науково-фантастичного фільму жахів "Дивні дива". Новий сезон виявився більш дорослим (не дивно, адже головні герої вже помітно подорослішали) і одночасно більш похмурим, за що заслужено отримав позитивні відгуки критиків і захоплені реакції глядачів. Особливо всім сподобався головний антагоніст у виконанні Джеймі Кемпбелла Бауера.

І ось, нарешті, 1 липня вийдуть завершальні два епізоди 4 сезону серіалу, які цілком потягнуть на повноцінний фільм кожен – їхній хронометраж складе більше 2 годин. При цьому шоуранери інтригують фанатів серіалу, що в кінці сезону загинуть відразу кілька ключових персонажів.

Також вже відомо, що у серіалу буде п'ятий сезон, який стане завершальним.

Список смертників

The Terminal List (Amazon Prime Video, 1 липня 2022 року, 1 сезон)

Цей новий гостросюжетний трилер розповість про "морського котика" Джеймса Ріса, група якого потрапила в засідку під час секретної місії, і в живих залишився тільки він один. Повернувшись додому, Ріс дізнається про таємну змову і причетність до трагедії політичних еліт власної країни. Використовуючи свій досвід участі в спецопераціях, він починає власну місію з персонального усунення ворогів у вищих ешелонах влади.

Серіал зібрав по-справжньому потужний акторський склад із зірок "великого кіно". Головна роль дісталася Крісу Претту, відомому за франшизами "Вартові Галактики" і "Світ Юрського періоду". Також в серіалі задіяні Тейлор Кітч ("Люди Ікс: Початок. Росомаха", "Морський бій", "Справжній детектив"), Шон Ганн ("Вартові галактики", "Загін самогубців"), Констанс Ву ("Шалено багаті азіати", "Труднощі асиміляції"), Джин Тріпплхорн ("Основний інстинкт", "Мислити як злочинець"), Райлі Кіо ("Божевільний Макс: Дорога люті", "Удача Логана", "Диявол завжди тут") і Патрік Шварценеггер ("Королеви крику", "Скаути проти зомбі"). Також в епізодичних ролях з'являться Джай Кортні ("Загін самогубців", "Джек Річер", "Термінатор: Генезис") і Джей Ді Пардо ("Революція", "Форсаж 9").

Режисером серіла виступив Антуан Фукуа, який зняв такі фільми, як "Тренувальний день", "Сльози сонця", "Король Артур", "Чудова сімка", "Падіння Олімпу" і "Винуватий".

Всі 8 епізодів першого сезону серіалу вийдуть одночасно 1 липня.

Чорний птах

Black Bird (Apple TV+, 8 липня 2022 року, 1 сезон)

Кримінальна драма "Чорний птах" заснована на автобіографічному романі американця Джеймса Кіна. Будучи сином поліцейського і спортсменом, що подавав надії, хлопець в результаті опиняється по той бік закону і потрапляє до в'язниці на 10 років без права на дострокове звільнення. Незабаром прокурор пропонує йому угоду – він повинен подружитися з іншим засудженим, який підозрюється в скоєнні набагато більшої кількості вбивств, ніж вдалося довести. Натомість Кіну обіцяють звільнення з в'язниці. Але для цього йому ще доведеться вижити в одній з найнебезпечніших в'язниць країни.

Головні ролі в серіалі виконали Терон Еджертон (франшиза "Kingsman", "Едді "Орел", "Рокетмен") і Пол Уолтер Хаузер ("Я, Тоня", "П'ятеро однієї крові", "Круелла"). Також в серіалі задіяні Грег Кіннір ("Картковий будиночок", "Маленька міс Щастя", "Краще не буває") і Рей Ліотта ("Ганнібал", "Серцеїдки", "Місто гріхів 2", "Місце під соснами").

Перші два епізоди серіалу вийдуть 8 липня, інші чотири виходитимуть щотижня.

Що ми робимо в тін

What We Do in the Shadows (Hulu, 12 липня 2022 року, 4 сезон)

12 липня вийдуть перші два епізоди четвертого сезону комедійного хоррор-серіалу "Що ми робимо в тіні" від телеканалу FX, знятого на основі однойменного новозеландського фільму 2014 року авторства Тайки Вайтіті та Джемейна Клемента, з ними ж у головній ролі. Тоді історія невеликої групи вампірів, що живуть в сучасному світі, які погодилися на зйомку документального фільму напередодні Великого балу нечисті, раптово отримала величезну популярність, і вивела кар'єру Вайтіті на новий рівень.

Через п'ять років фільм, що мав онечуваний успіх, отримав серіальну версію в США. При цьому Вайтіті залишився продюсером проекту, а Клемент – автором ідеї і режисером окремих епізодів.

Зрозуміло, багато фанатів відразу почали порівнювати серіал з фільмом не на користь першого. Однак, з іншого боку, спільна у них тільки концепція – там зовсім інші герої і сюжетні лінії. Насправді, серіал видався по-своєму гарний, отримавши позитивні відгуки критиків і потужну фанатську базу.

Оселя зла

Resident Evil (Netflix, 14 липня 2022 року, 1 сезон)

Netflix підготував черговий проект за мотивами серії відеоігор "Оселя зла" в жанрі survival horror. Цього разу події серіалу розгортатимуться у двох часових лініях і зосередяться на дочках Альберта Вескера – одного з головних антогоністів серії, відповідального за створення Т-вірусу.

У першій часовій лінії 14-річні сестри Джейд і Біллі Вескер переїжджають в промислове корпоративне місто Нью-Раккун-Сіті, й чим більше часу вони проводять там, тим більше розуміють, що це місто є більшим, ніж здається, і що їхній батько може приховувати темні секрети, які можуть зруйнувати світ.

Друга часова лінія буде розгортатися приблизно через 15 років, коли на Землі залишилося менше 15 мільйонів людей і більше шести мільярдів монстрів – людей і тварин, заражених Т-вірусом. Вже 30-річна Джейд щосили намагається вижити в Новому Світі, в той час як секрети минулого продовжують переслідувати її.

Головну роль в серіалі виконує британська актриса Елла Балінська, найбільше відома за фільмом "Ангели Чарлі" 2019 року.

Всі 8 епізодів першого сезону серіалу вийдуть на Netflix одночасно 14 липня.

Панда Кунг-фу: Лицар дракона

Kung Fu Panda: The Dragon Knight (Netflix, 14 липня 2022 року, 1 сезон)

Популярна анімаційна франшиза про пригоди великої панди По, який пізнає мистецтво Кунг-фу, отримала чергове продовження. Цього разу герою доведеться об'єднатися з англійським лицарем на ім'я Блукаюче лезо, щоб знайти колекцію з чотирьох потужних видів зброї раніше, ніж це зробить таємнича пара ласок, врятувати світ від руйнування і відновити свою репутацію.

Як і в повнометражних анімаційних фільмах серії, панду По озвучить Джек Блек, а співачка Ріта Ора дасть голос Блукаючому лезу.

Американські історії жахів

American Horror Stories (Hulu, 22 липня 2022 року, 2 сезон)

У 2021 рік популярна хоррор-франшиза в форматі антології "Американська історія жахів" від Райана Мерфі та Бреда Фелчака отримала спін-офф. На відміну від оригінального серіалу, тут кожна серія присвячувалася окремому сюжету з різними персонажами у виконанні різних акторів. Втім, в серіалі все одно були задіяні деякі актори з оригінальної AHS, також були присутні певні відсилання.

Другий сезон серіалу складатиметься з 8 епізодів, кожен з яких виходитиме раз на тиждень.

Милі ошуканки: Первородний гріх

Pretty Little Liars: Original Sin (HBO Max, 28 липня 2022 року, 1 сезон)

Це вже четвертий серіал з популярної підліткової драматичної містичної франшизи "Милі ошуканки", що стартувала в 2010 році, й перший проект серії, що виходить на HBO Max.

Традиційно в центрі сюжету опиниться група юних дівчат, яких буде тероризувати анонім, погрожуючи розкрити їхні брудні секрети. Усіх їх об'єднуватиме трагедія 20-річної давнини, до якої мають відношення їхні батьки.

Перші три епізоди серіалу вийдуть 28 липня.

Харлі Квін

Harley Quinn (HBO Max, 28 липня 2022 року, 3 сезон)

Також на липень 2022 року HBO Max запланував прем'єру третього сезону анімаційного серіалу для дорослих з елементами чорної комедії "Харлі Квін".

Нагадаємо, в центрі сюжету серіалу – тандем Харлі Квінн (яку озвучує зірка "Теорії великого вибуху" Кейлі Куоко) і Отруйного Плюща, що також має і романтичний підтекст. В кінці другого сезону дівчата навіть зізнаються в коханні одн одній.

Перші два сезони серіалу отримали позитивні відгуки критиків, і на третій покладаються також великі надії.

Місто на пагорбі

City on a Hill (Showtime, 31 липня 2022 року, 3 сезон)

В останній день липня відбудеться прем'єра третього сезону поліцейської драми "Місто на пагорбі " з Кевіном Бейконом у головній ролі. Серіал оповідає про агента ФБР і окружного прокурора, які мають намір позбавити американське місто Бостон від вуличної злочинності.

Перші два сезони серіалу отримали позитивні відгуки критиків. Незважаючи на певну старомодність і вторинність сюжету, серіал відмінно підходить для любителів "чоловічого кіно" про поліцейських.

***

Крім того, 15 липня на Netflix стануть доступні британські історичні серіали "Біла королева" / The White Queen (2013), "Біла принцеса" / The White Princess (2017) і "Іспанська принцеса" / The Spanish Princess (2019), що розповідають про події навколо англійської корони в 15 столітті з позиції жіночих персонажів і пов'язані один з одним. У головних ролях в різних сезонах цієї серії знімалися Ребекка Фергюсон ("Дюна", "Доктор Сон", франшиза "Місія нездійсненна"), Джоді Комер ("Вбиваючи Єву", "Остання дуель", "Персонаж") і Шарлотта Хоуп ("Гра престолів", "Монахиня", "Теорія всього").

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найкращих серіалів червня 2022 року.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся