Кадр з фільму "Денна зміна" / фото Netflix

"Захар Беркут", "Денна зміна" та "Секретний штаб": головні кінопрем'єри тижня

09:13, 11.08.2022
5 хв.

Цього тижня на українських кіноглядачів чекають здебільшого новинки на "малих екранах", в тому числі комедійний бойовик про мисливців на вампірів "Денна зміна" та супергеройський фільм "Секретний штаб" з Оуеном Вілсоном. Тим часом, в кінотеатрах показуватимуть українські фільми попередніх років, серед яких – історична драма "Захар Беркут" 1971 року. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Захар Беркут (Україна, 1971)

Це перша екранізація однойменної повісті Івана Франка про подвиг невеличкої карпатської громади, яка 1241 року вступила в нерівний двобій з татаро-монгольськими завойовниками.

Режисером фільму став Леонід Осика, а одну з головних ролей виконав Іван Миколайчук.

Кадр з фільму "Захар Беркут" (1971)

Денна зміна / Day Shift (США, 2022)

12 серпня Netflix випустить комедійний бойовик "Денна зміна", що розповість про чистильника басейнів, який насправді працює на секретну організацію мисливців на вампірів.

Головні ролі у фільмі виконали Джеймі Фокс ("Рей", "Джанґо вільний", "Людина-павук: Нема шляху додому") та Дейв Франко ("Мачо і ботан", "Ілюзія обману", "Горе-творець"). Також одну з ролей у фільмі виконав американський репер Snoop Dogg.

Режисером картини виступив Джей Джей Перрі, для якого "Денна зміна" стала режисерським дебютом. До цього він працював актором та каскадером, а також постановником трюків для безлічі голлівудських блокбастерів, серед яких "Джон Уїк", "Форсаж 8" та "Темна вежа".

Секретний штаб / Secret Headquarters (США, 2022)

Також 12 серпня Paramount+ випустить супергеройський фільм "Секретний штаб", в центрі сюжету якого опиниться група дітей, які починають вірити, що батько одного з них є супергероєм, після того як вони знаходять секретну штаб-квартиру під їхнім будинком.

Роль батька у фільмі дісталася Оуену Вілсону ("Знайомство з Факерами", "Французький вісник", "Локі"). Також у фільмі зіграли Майкл Пенья ("Людина-мураха", "Острів фантазій", "Падіння Місяця") та Джессі Вільямс ("Анатомія Грей", "Хижа у лісі").

Режисерами картини виступили Генрі Джуст та Аріель Шульман, які в парі працювали над такими фільмами, як "Паранормальне явище", "Нерв", "Проект "Сила" та інші.

"Агент-аферист" / Rogue Agent (Великобританія, 2022)

Цей трилер знятий на основі статті "Погоня за агентом Фрігардом", що розповідає про британського афериста Роберта Хенді-Фрігарда, який видавав себе за агента контррозвідки Британії МІ5, одночасно працюючи барменом и продавцем автомобілів. Власне, саме на своїй основній роботі він і підбирав майбутніх жертв, яких він підкорював собі шляхом психологічного тиску та загрози життю.

Головні ролі у фільмі виконали Джеймс Нортон ("Ціна правди", "Коматозники", "Чорне дзеркало") та Джемма Артертон ("Рок-н-рольник", "Рок-хвиля", "Kingsman: Початок").

Фільм стане доступним 12 серпня на Netflix.

13: Мюзикл / 13: The Musical (США, 2022)

Ще одна новинка 12 серпня від Netflix – підліткова комедійна драма "13: Мюзикл", знята за мотивами однойменного бродвейського шоу. Його особливістю стало те, що на момент виходу він був єдиним мюзиклом на Бродвеї, в якому грали лише підлітки.

У центрі сюжету – 13-річний хлопець на ім’я Еван Голдман, який після розлучення батьків вимушений переїхати з Нью-Йорка до Індіани. Тепер йому доведеться знайти своє місце у новій школі, паралельно готуючись до Бар-Міцви – прийому у доросле юдаїстське об'єднання. З цього приводу він планує організувати грандіозну вечірку.

На відміну від оригінального мюзиклу, у фільмі присутні чимало "дорослих" акторів, серед яких Джош Пек (франшиза "Льодовиковий період", "Оппенгеймер"), Дебра Мессінг ("Вілл і Грейс", "Наречений напрокат") та інші.

Мисливець на монстрів / Monster Hunter (США, 2020)

Крім того, 13 серпня Netflix випустить кайдзю-фільм дворічної давнини "Мисливець на монстрів", події якого розгортаються в реальному світі та паралельному "Новому світі",  в якому люди співіснують з величезною кількістю найрізноманітніших монстрів. Група військових ООН мають не допустити, щоб монстри потрапили до їхнього світу. Заради цього їм доведеться знайти спільну мову з войовничим мешканцем іншого світу.

Головні ролі у фільмі виконали Мілла Йовович ("П’ятий елемент", "Оселя зла") та Тоні Джаа ("Форсаж 7", "Три ікси: Реактивізація", "Онг бак").

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали серпня 2022 року – цього тижня виходить анімаційний міні-серіал "Я є Ґрут" за коміксами Marvel та зомбі-хоррор-антологія "Історії ходячих мерців", а також треті сезони фентезі-хоррор-серіалу "Ключі Локків", анімаційного фентезі-серіалу "DOTA: Кров дракона" та підліткової комедійної драми "Я ніколи не…".

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся