Кадр з фільму "Найгірша людина в світі" / фото Артхаус Tрафік

Фестивальний хіт "Найгірша людина в світі" і легка комедія "Загублене місто": що в кіно з 14 липня

08:37, 14.07.2022
6 хв.

Цього тижня українські кіномани нарешті зможуть подивитися на "великих екранах" норвезьку комедійну драму "Найгірша людина в світі", що стала хітом багатьох фестивалів та кінопремії минулого року (і навіть отримала дві номінації на "Оскар"). Ну а для тих, хто налаштований на щось легше, стартують покази пригодницької комедії "Загублене місто" з Сандрою Буллок та Ченнінгом Татумом. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок у кінотеатрах України.

Найгірша людина в світі / Verdens verste menneske (Норвегія, 2021)

Норвезька комедійна драма "Найгірша людина в світі" була вперше представлена ще влітку 2021 року на Каннському кінофестивалі, де виконавиця головної ролі Ренате Рейнольдс отримала приз за найкращу жіночу роль. З тих пір картина встигла об'їхати чимало кіносмотрів світу, включаючи Одеський кінофестиваль, і відзначитися цілим набором престижних нагород і номінацій, включаючи дві на премію "Оскар" – в категоріях "Найкращий міжнародний фільм" і "Найкращий оригінальний сценарій".

Головна героїня фільму – тридцятирічна Юлія, яка на одній з вечірок зустрічає чарівного молодого чоловіка. У дівчини є успішний хлопець, проте її життя і кар'єра нереалізовані. Сподіваючись нарешті влаштувати своє життя, вона кидається у вир кохання і нових стосунків. Але чи врятує її новий хлопець від старих проблем?

Фільм зняв Йоакім Трієр – один з найкращих сучасних режисерів Норвегії, вже тричі відзначений на батьківщині премією Amanda – норвезьким "Оскаром". Раніше Трієр створив містичний трилер "Тельма", стрічки "Голосніше, ніж бомби" з Джессі Айзенбергом та Ізабель Юппер, "Осло, 31 серпня" і "Реприза".

У світі фільм сприйняли тепло як кінокритики, так і глядачі: його рейтинг на сайті Rotten Tomatoes становить 96%, на сайті Metacritic – 90 балів з позначкою Must see, а на IMDb – 7,9 з 10. В кінці 2021 року картина увійшла в списки найкращих фільмів року від міжнародних видань Variety, Vanity Fair, The Hollywood Reporter і IndieWire.

Загублене місто / The Lost City (США, 2022 року)

"Загублене місто" – це класична пригодницька комедія з Сандрою Буллок ("Міс Конгеніальність", "Пропозиція", "Вісім подруг Оушена"), де вона грає сильну, незалежну і часом незграбну красуню. Цього разу їй дісталася роль письменниці популярних любовно-пригодницьких романів Лоретти Сейдж, яка після особистої драми стає самітницею. Вилізти з "кокона" її змушує видавниця, адже нова книга продається не дуже – героїня відправляється в промо-турне в компанії з чоловіком-моделлю Аланом, чий образ протягом багатьох років використовується на обкладинці цих самих романів. Коли Лоретту викрадає ексцентричний мільярдер, впевнений, що вона зможе привести його до скарбів стародавнього загубленого міста з її останньої книги, Алан вирішує довести, що може бути героєм в реальному житті, а не тільки на сторінках книг.

Крім самої Сандри Буллок, у фільмі зіграли Ченнінг Татум ("Удача Логана", "Мачо і Ботан", "Дог"), Деніел Редкліфф (франшиза "Гаррі Поттер", "Ілюзія обману 2", "Людина-швейцарський ніж"), Бред Пітт ("Безславні виродки", "Одинадцять друзів Оушена", "Машина війни") та інші.

У світовий прокат фільм "Загублене місто" вийшов в березні 2022 року, і отримав в цілому позитивні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 6,2 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 79% схвалення від критиків і 83% від глядачів. В цілому, кіно вийшло легке, яскраве і з фірмовим гумором Сандри Буллок і Ченнінга Татума.

Вечірка кілерів / Murder Party (Франція, 2022)

Французька детективна комедія "Вечірка кілерів" розповість про відому архітекторку Жанну, яка працює з найкращими проектами. Одного разу вона отримує пропозицію облаштувати маєток багатого ігромана – власника імперії настільних ігор. Замовлення дуже цікаве, і Жанна приймає запрошення на вечірку, де має зібратись уся родина, щоб обговорити деталі. Однак раптом господаря і замовника вбивають. Усі присутні опиняються під підозрою, і у кожного є свій мотив. Тож для того, щоб знайти вбивцю, доведеться грати в ігри.

Вочевидь, автори фільму серйозно надихалася американським хітом трирічної давнини "Ножі наголо", адже сюжет ну дуже схожий. Та навіть постер в такій же стилістиці! Хоча, можливо, це просто  типовий французький фільм-пародія, який може або дуже сподобатися, якщо вам до смаку такий гумор, або взагалі не "зайти".

Щоправда, відгуки у французької версії дещо гірші – якщо у оригіналу на IMDb оцінка 7,9 балів з 10, то у нового фільму лише 5,1. Та й акторський склад скромніший.

Ведмедики: Назад на Землю / Boonie Bears: Back To Earth (Китай, 2022)

Цей китайський анімаційний науково-фантастичний комедійний фільм є вже восьмим із серії "Ведмеді Буні" і присвячений десятій річниці однойменного серіалу. В центрі сюжету мультфільму – ведмедик Брамбл, який зустрічається з інопланетною силою та тепер має врятувати світ.

Фільм вийшов в світовий прокат у лютому 2022 року та отримав доволі непогані відгуки (на IMDb у нього оцінка 6,6 балів з 10), тож напевно зможе порадувати кіноглядачів з дітьми.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

З поверненням великих прем'єр українські кінотеатри почали поступово збільшувати кількість сеансів на день. При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

Водночас, кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в прокат в попередні тижні, а також найкращі серіали липня 2022 року – цього тижня стартує четвертий сезон комедійного хоррор-серіалу "Що ми робимо в тіні", а Netflix випустить повний перший сезон чергового серіалу за мотивами серії відеоігор "Оселя зла" в жанрі survival horror та анімаційний серіал "Панда Кунг-фу: Лицар дракона".

Тим часом, онлайн цього тижня відбудеться прем’єра романтичної комедії "Переконання", знятої за однойменним романом англійської письменниці Джейн Остін. Головну роль у фільмі виконала зірка "50 відтінків сірого" Дакота Джонсон.

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся