Кадр з фільму "Тор: Любов і Грім" / фото Marvel Studios

Топ-10 фільмів липня: "Тор: Любов і Грім", "Їжак Сонік 2", "Міньйони" і "Сіра людина"

09:07, 02.07.2022
12 хв.

Липень обіцяє порадувати кіноманів довгоочікуваними новинками на будь-який смак як на "великих", так і на "малих" екранах. Так, в кінотеатрах покажуть супергеройський фільм "Тор: Любов і Грім" від Тайки Вайтіті, пригодницьку комедію "Загублене місто" з Сандрою Буллок і Ченнінгом Татумом, європейський фестивальний хіт "Найгірша людина на світі", анімаційно-ігровий фільм "Їжак Сонік 2" і мультфільм "Посіпаки: Становлення лиходія", а онлайн відбудеться довгоочікувана прем'єра шпигунського бойовика "Сіра людина" з Райаном Гослінгом і Крісом Евансом. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку 10 найочікуваніших фільмів липня 2022 року в кінотеатрах та онлайн.

Принцеса

(The Princess (США, 1 липня 2022 року, онлайн)

Ця фентезі-екшн-комедія розповість про красиву, але норовливу принцесу, яка відмовляється виходити заміж за соціопата, з яким її вирішили посватати. В результаті дівчину викрадають і замикають в замку її батька, тоді як ображений наречений має намір за будь-яку ціну отримати трон. Принцеса вирішує захистити сім'ю і врятувати королівство.

Головну роль у фільмі виконала Джоуї Кінг, відома за ролями в "Будці поцілунків", "Фарго", "Зеровіллі", "Заклятті" і майбутньому "Швидкісному поїзді". Також у фільмі знімалися Домінік Купер ("Перший месник", "Варкрафт", "Проповідник"), Ольга Куриленко ("Квант милосердя", "Смерть Сталіна", "Чорна вдова") і Вероніка Нго ("П'ятеро однієї крові", "Безсмертна гвардія").

Фільм вийде онлайн 1 липня 2022 року на Hulu в США і на Disney+ у світі.

Посіпаки: Становлення лиходія

(Minions: The Rise of Gru (США, 1 липня 2022 року, в кінотеатрах)

Любителі серії анімаційних фільмів про кумедних жовтих істот у липні матимуть привід для радості, адже з 1 липня в українських кінотеатрах покажуть приквел франшизи "Нікчемний я" (2010-2017), що одночасно є продовженням мультфільму "Посіпаки" (2015).

Сюжет фільму, як можна здогадатися з назви, буде обертатися навколо протагоніста серії Фелоніуса Грю на старті його "злодійської кар'єри" – чому він вирішив стати суперлиходієм, намагаючись вклинитися в "Мерзенну шістку", і як він познайомився з посіпаками.

Прем'єра фільму відбулася в червні 2022 рік на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів в Ансі, де він отримав в цілому позитивні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 7,3 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 68% схвалення від кінокритиків.

Морське чудовисько

The Sea Beast (США, 8 липня 2022 року, онлайн)

Ще один гідний анімаційний фільм для сімейної аудиторії цього місяця вийде на Netflix. У центрі сюжету – прославлений мисливець на морських чудовиськ, який раптово дізнається, що маленька дівчинка зуміла подружитися з одним з найнебезпечніших монстрів. Тепер вони разом відправляються в дивну пригоду.

Режисером картини виступив американський аніматор Кріс Вільямс, який раніше зняв такі фантастичні мультфільми, як "Болт" і "Місто героїв". За озвучку персонажів відповідали досить відомі актори, серед яких – Карл Урбан ("Хлопаки", "Зоряний шлях", "Володар кілець"), Джаред Харріс ("Лінкольн", "Чорнобиль", "Морбіус"), Ден Стівенс ("Абатство Даутон", "Євробачення: Історія Вогняної саги", "Я створений для тебе") та інші.

У США мультфільм вийшов в обмежений прокат ще 24 червня, і вже встиг отримати захоплені відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 8,2 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 100% схвалення від критиків.

Загублене місто

The Lost City (США, 14 липня 2022 року, в кінотеатрах)

"Загублене місто" – це класична пригодницька комедія з Сандрою Буллок ("Міс Конгеніальність", "Пропозиція", "Вісім подруг Оушена"), де вона грає сильну, незалежну і часом незграбну красуню. Цього разу їй дісталася роль письменниці популярних любовно-пригодницьких романів Лоретти Сейдж, яка після особистої драми стає самітницею. Вилізти з "кокона" її змушує видавниця, адже нова книга продається не дуже – героїня відправляється в промо-турне в компанії з чоловіком-моделлю Аланом, чий образ протягом багатьох років використовується на обкладинці цих самих романів. Коли Лоретту викрадає ексцентричний мільярдер, впевнений, що вона зможе привести його до скарбів стародавнього загубленого міста з її останньої книги, Алан вирішує довести, що може бути героєм в реальному житті, а не тільки на сторінках книг.

Крім самої Сандри Буллок, у фільмі зіграли Ченнінг Татум ("Удача Логана", "Мачо і Ботан", "Дог"), Деніел Редкліфф (франшиза "Гаррі Поттер", "Ілюзія обману 2", "Людина-швейцарський ніж"), Бред Пітт ("Безславні виродки", "Одинадцять друзів Оушена", "Машина війни") та інші.

У світовий прокат фільм "Загублене місто" вийшов в березні 2022 року, і отримав в цілому позитивні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 6,2 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 79% схвалення від критиків і 83% від глядачів. В цілому, кіно вийшло легке, яскраве і з фірмовим гумором Сандри Буллок і Ченнінга Татума.

Найгірша людина на світі

Verdens verste menneske (Норвегія, 14 липня 2022 року, в кінотеатрах)

Норвезька драмеді "Найгірша людина в світі" була вперше представлена ще влітку 2021 року на Каннському кінофестивалі, де виконавиця головної ролі Ренате Рейнольдс отримала приз за найкращу жіночу роль. З тих пір картина встигла об'їхати багато кіносмотрів світу, включаючи Одеський кінофестиваль, і відзначитися цілим набором престижних нагород і номінацій, включаючи дві на премію "Оскар" – в категоріях "Найкращий міжнародний фільм" і "Найкращий оригінальний сценарій".

Головна героїня фільму – тридцятирічна Юлія, яка на одній з вечірок зустрічає чарівного молодого чоловіка. У дівчини є успішний хлопець, проте її життя і кар'єра нереалізовані. Сподіваючись нарешті влаштувати своє життя, вона кидається у вир кохання і нових стосунків. Але чи врятує її новий хлопець від старих проблем?

Фільм зняв Йоакім Трієр – один з найкращих сучасних режисерів Норвегії, вже тричі відзначений на батьківщині премією Amanda – норвезьким "Оскаром". Раніше Трієр створив містичний трилер "Тельма", стрічки "Голосніше, ніж бомби" з Джессі Айзенбергом та Ізабель Юппер, "Осло, 31 серпня" і "Реприза".

У світі фільм сприйняли тепло як кінокритики, так і глядачі: його рейтинг на сайті Rotten Tomatoes становить 96%, на сайті Metacritic – 90 балів з позначкою Must see, а на IMDb – 7,9 з 10. В кінці 2021 року картина увійшла в списки найкращих фільмів року від міжнародних видань Variety, Vanity Fair, The Hollywood Reporter і IndieWire.

Переконання 

Persuasion ( США, 15 Липня 2022 року, онлайн)

Екранізація роману "Переконання" англійської письменниці Джейн Остін, з-під пера якої також вийшли такі популярні жіночі романи, як "Гордість і упередження" і "Емма", напевно порадує фанатів жанру. Цього разу в центрі сюжету – запізніла зі шлюбом за мірками 18 століття 27-річна Енн Елліот. Коли її чванлива сім'я опиняється близька до розорення, у Енн з'являється шанс виправити встосунки з капітаном Фредеріком Вентвортом, чию любов вона відкинула 7 років тому через примхи своєї сім'ї.

Головні ролі у фільмі виконали Дакота Джонсон ("50 відтінків сірого", "Арахісовий сокіл", "Незнайома дочка") і Космо Джарвіс ("Виховані вовками", "Макбет"). Також у фільмі знімалися Генрі Голдінг ("Джентельмени", "Шалено багаті азіати"), Сьюкі Уотерхаус ("Гордість і упередження і зомбі", "Клуб мільярдерів"), Річард Е. Грант ("Чорнокнижник", "Логан", "Локі") та інші.

Тор: Любов і Грім

Thor: Love and Thunder(США, 21 липня 2022 року, в кінотеатрах)

Четвертий фільм із серії "Тор" за коміксами Marvel вийде у світовий прокат 7 липня, проте до України він добереться через два тижні. Він стане частиною четвертої фази кіновсесвіту Marvel і прямим продовженням фільму фільму "Тор: Рагнарок" (2017), а його дія розгортатиметься після подій фільму "Месники: Завершення" (2019).

Як і в попередніх фільмах, роль Тора виконає Кріс Хемсворт. Після перемоги над Таносом бог грому нарешті приведе себе у форму, а також після багатьох років розлуки зустрінеться з колишньою коханою Джейн Фостер (Наталі Портман), що з'являлася в перших двох фільмах серії. Правда, тепер вона постане в образі могутнього Тора – жіночої версії супергероя.

Також у фільмі знову з'являться Тесса Томпсон, яка виконала роль Валькірії – королеви Нового Асгарда, і члени команди "Вартових Галактики": Пітер Квілл / Зоряний Лорд (Кріс Претт), Мантіс (Пом Клементьєфф), Дракс Руйнівник (Дейв Батіста), Небула (Карен Гіллан) та інші.

Головним антагоністом у фільмі стане Горр Вбивця богів, роль якого виконав майстер перевтілень Крістіан Бейл. За легендою, Горр виріс на невідомій пустельній планеті, жителі якої регулярно страждали через землетруси, брак води і напади диких тварин. Проте, жителі планети сліпо вірили в богів, хоча ті їм ніяк не допомагали. Горр втратив віру в богів, коли його рідні померли, і став вигнанцем. Коли Горр дізнався, що боги все ж існують, але не допомагають нужденним, він поклявся вбити всіх богів.

Режисером фільму став Тайка Вайтіті, який до цього працював над фільмом "Тор 3: Рагнарок", а також картинами "Що ми робимо в тіні", "Кролик Джоджо" і серіалом "Мандалорець".

Варто відзначити, що за підсумками тестових переглядів фільм вже отримав захоплені відгуки, хоча оцінок від критиків і глядачів на популярних кіноагрегаторах поки немає.

Їжак Сонік 2

Sonic the Hedgehog 2 (США, Японія, 21 липня 2022 року, в кінотеатрах)

Анімаційно-ігровий фільм "Їжак Сонік 2", заснований на серії відеоігор від компанії Sega, стане продовженням однойменного фільму 2020 року. Як і в минулому фільмі, на екрані будуть об'єднані мальовані персонажі та живі актори.

Головним антагоністом знову стане Доктор Роботнік у виконанні Джима Керрі, який цього разу об'єднається зі злісною червоною єхидною Наклзом (в оригіналі персонаж озвучив Ідріс Ельба), щоб знайти таємничий Майстер Смарагд і перемогти Соніка.

Також у фільмі знімалися Джеймс Марсден ("Траса 60", "Люди Ікс") і Шемар Мур ("Мислити як злочинець", "Спецназ міста ангелів").

У світовий прокат фільм вийшов ще в березні 2022 року, але до українських кінотеатрів він добереться тільки в липні. В цілому фільм отримав позитивні відгуки і увійшов в десятку найкасовіших фільмів року, зібравши в прокаті більше 400 мільйонів доларів. Критики зійшлися на думці, що, можливо, фільм і не такий яскравий, як ігри, але точно сподобається тим, хто залишився задоволений першим фільмом, як його гідне продовження. На IMDb у другій частині" Сніка " оцінка 6,6 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 69% схвалення від критиків і 96% від глядачів.

Сіра людина

The Gray Man (США, 22 липня 2022 року, онлайн)

Фільм з рекордним для Netflix бюджетом в 200 мільйонів доларів є однією з найбільш очікуваних новинок стрімінгового гіганта в 2022 році. Судячи з трейлеру, на глядачів чекає яскраве видовище з безліччю перегонів, бійок і перестрілок у виконанні топ-акторів Голлівуду.

Картина розповість про протистояння двох професійних вбивць – екс-оперативника ЦРУ Корта Джентрі, роль якого виконує Райан Гослінг ("Фанатик", "Ларс і справжня дівчина", "Драйв", "Той, що біжить по лезу 2049"), і його колишнього колеги Ллойда Хансена, якого втілить на екрані Кріс Еванс ("Перший месник", "Месники", "Крізь сніг", "Ножі наголо").

Також у фільмі зіграють чудова Ана де Армас ("Той, що біжить по лезу 2049", "Ножі наголо", "Не час помирати"), Біллі Боб Торнтон ("Бал монстрів", "Реальна любов", "Поганий Санта"), зірка "Бріджертонів" Реге-Жан Пейдж, Джессіка Хенвік з останньої "Матриці" та інші.

Режисерами фільму стали брати Руссо, які раніше працювали над марвелівськими фільмами "Перший месник" і "Месники".

DC Ліга: Супер-Улюбленці

DC League of Super-Pets (США, 28 липня 2022 року, в кінотеатрах)

У центрі сюжету цього анімаційного фільму опиниться пес Супермена і його чотирилапі друзі. У мультфільмі "DC Ліга: Супер-Улюбленці" Суперпес і Супермен – друзі-нерозлучники. Вони володіють однаковими суперсилами і пліч-о-пліч протистоять злочинності в Метрополісі. Одного разу лиходії викрадають Супермена та інших членів Ліги Справедливості. Тепер Крипто повинен переконати двір-команду – Гончого Аса, вислобрюхую свинку Пі-Бі, черепаху Мертона і білку Чіпа – опанувати свої щойно набуті суперсили і допомогти врятувати супергероїв.

В український прокат мультфільм вийде одночасно зі світовою прем'єрою.

***

Також ви можете ознайомитися з топ-10 серіалів липня 2022 року.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся