'Ножі наголо': яким вийшов новий детектив з Крісом Евансом і Деніелом Крейгом (фото)

Величезний старовинний будинок, сім'я, що роздирається суперечностями, і один убитий глава сім'ї – власник мільйонного статку. До болю знайома канва класичного детектива. Тому головне, чого чекаєш від фільму, знятого за таким сценарієм, - це непередбачувана розв'язка та гарний антураж.

Здавалося б, у режисерів вже не залишилося можливостей якось здивувати глядача: вбивцею була і цілком невинна на перший погляд дитина (згадаймо "Скорчений будиночок", знятий за Агатою Крісті), і сама жертва (неповторні "8 жінок"). Але все ж режисеру Райану Джонсону у фільмі "Ножі наголо" вдається пошити глядача, що вже уявив себе Шерлоком, у дурні.

'Ножі наголо': яким вийшов новий детектив з Крісом Евансом і Деніелом Крейгом (фото)

Вже до середини фільму він розкриває карти і ми точно знаємо, хто і як убив старого. Хоча мотив вбити був у кожного члена сім'ї, і глядач вже було вирішив, що саме він про все здогадався. Але, упс! Таємниці більше немає. Тепер всі зусилля глядача переключаються на те, щоб розплутати ланцюжок незрозумілих подій і рушійні мотиви всієї інтриги в принципі. Але тут сюжет знову робить крутий поворот, і навіть роль Ватсона глядачеві не дістається.

'Ножі наголо': яким вийшов новий детектив з Крісом Евансом і Деніелом Крейгом (фото)

Чисто з естетичної точки зору фільм вийшов дуже красивим. Його "вікторіанський" фасад виглядає настільки привабливо, що всі 2 години глядач із задоволенням милується класичним (ну принаймні, якщо судити за книгами Агати Крісті) англійським будинком, доверху набитим книжками, величезними килимами, який до того ж має такі важливі атрибути, як скрипучі сходи і таємний вхід.

Читайте такожНові "Ангели Чарлі": яким вийшов рімейк знаменитої франшизи (відео)До того ж, не може не радувати око і акторський склад. Ще б пак, в одному кадрі з'являються одночасно Джеймс Бонд (Деніел Крейг) і Капітан Америка (Кріс Еванс), які, звільнившись від своїх супергеройських амплуа, тут відриваються на всю котушку. Джеймі Лі Кертіс грає тут старшу дочку вбитого, бізнесвумен, Дон Джонсон - її слизького і нікчемного чоловіка, Кріс Еванс їх синка-мажора, неповторна Тоні Коллетт - невістку, instagram-гуру косметики, ну а роль детектива дісталася Деніелу Крейгу. При чому Крейг нерідко заводить свого героя в прямо-таки найбезглуздіші ситуації, балансуючи на грані між всезнаючим Пуаро та інспектором-ідіотом Клузо з "Рожевої пантери".

В цілому, фільм виправдовує очікування, як від "зіркового" акторського складу, так і від фіналу з несподіваною розв'язкою. Протягом двох годин хронометражу вам не стане нудно: з детективної інтриги увагу глядача переключається на екшн і навпаки. Так і з часткою гумору у фільму все в порядку. Можливо, глядач і не викрикне "Ах!" від шоку і несподіванки, коли всі крапки над "і" будуть розставлені, але точно вийде з кінозалу з приємним післясмаком і почуттям не даремно втраченого часу.

Українська прем'єра фільму намічена на 5 грудня. А першими його змогли побачити глядачі допрем'єрного показу в кінотеатрі "Сінема-Сіті".