Біографія Енніо Морріконе / фото REUTERS

6 липня 2020 року у віці 91 рік помер один з найвидатніших сучасних композиторів Енніо Морріконе. Композитор писав музику до багатьох популярних фільмів, отримав безліч престижних музичних нагород, а також був нагороджений орденом "За заслуги перед Італійською Республікою". УНІАН згадує біографію і кращі твори Морріконе до річниці його смерті.

Біографія Енніо Морріконе

Народився 10 листопада 1928 року в Римі в сім'ї джазового трубача і домогосподарки. У 12 років вступив до однієї з найпрестижніших італійських консерваторій імені Святої Чечилії. Там він отримав дипломи по класу труби, інструментування та композиції. У 16 років влаштувався в ансамбль Альберто Фламіні і виступав у різних закладах Риму.

У 1961 році у віці 33 років Енніо вперше почав писати музику для фільмів жанру італійський вестерн. Він працював з безліччю італійських режисерів: Бернардо Бертолуччі, П'єром Паоло Пазоліні, Даріо Ардженто, Сальваторе Сампері, Серджо Леоне. Під час роботи у звукозаписній компанії він аранжував сотні пісень.

Читайте такожУкраїнські та американські військові відіграють спільні концерти на вулицях ОдесиПісля того як Морріконе прославився в Європі, він отримав пропозиції роботи від голлівудських режисерів. Як композитор він писав музику для фільмів Романа Поланскі, Олівера Стоуна, Браяна Де Пальма, Майка Ніколса, Квентіна Тарантіно, Джона Карпентера і багатьох інших.

Крім саундтреків Морріконе створював камерну інструментальну музику, з якою в 1985 році здійснив тур по Європі. Він вважається одним з найвідоміших кінокомпозиторів світу. Морріконе отримав два "Оскара": за видатні заслуги в кінематографі у 2007 році, і за найкращу оригінальну музику у 2016 році для фільму "Мерзенна вісімка". 

1956 року Енніо Морріконе одружився на поетесі Марії Травіа. Їх шлюб тривав до самої смерті композитора. У подружжя народилося четверо дітей: три сини і дочка. Морріконе захоплювався шахами і навіть грав з чемпіонами світу.

Морріконе двічі був нагороджений "Оскаром" / фото REUTERS

Музика Енніо Морріконе

За свою кар'єру Морріконе написав музику більш ніж до 400 фільмів і серіалів, а також складав самостійні композиції. 

"Le vent, le cri" - один з найвідоміших творів Морріконе. Цю мелодію впізнає майже кожен.

За музику до фільму "Мерзенна вісімка" Енніо отримав свій другий "Оскар". Багато критиків відзначають красу і силу композицій до цього фільму.

Вам також може бути цікаво: