Які фільми вийдуть у 2024 році / колаж УНІАН, фото YouTube

2024 рік стане дуже насиченим для любителів кіно. Цього року в кінотеатрах покажуть як продовження старих хітів, так і нові художні фільми і мультфільми. Серед новинок року буде багато стрічок в жанрі фантастики і супергеройського кіно. Ми назвали найочікуваніші фільми 2024 року та їхні дати виходу.

19 грудня - Муфаса: Король Лев, пригоди, мюзикл

"Муфаса: Король Лев" - це найочікуваніший фільм "Дісней" 2024 року. І хоча кіноремейки старих мультфільмів викликають невдоволення критиків, глядачі, схоже, приймають їх добре.

"Муфаса: Король Лев" розповість передісторію Муфаси, який в минулому фільмі "Король Лев" був ватажком прайду. Його син Сімба, який тепер стане дорослим, дізнається, як минуло дитинство Муфаси і як він став ватажком левів.

14 лютого - Мадам Павутина, супергерої, наукова фантастика, трилер

"Мадам Павутина" - один з очікуваних фільмів 2024 року від студії Marvel. Картина покаже нову супергероїню Мадам Павутину, яка в звичайному житті працює парамедиком і рятує людей в небезпечних ситуаціях. Після того, як вона дивом вижила, героїня розкриває в собі здатність бачити майбутнє. Вона знає, що трьом незнайомим дівчатам загрожує небезпека, а за всіма ними полює таємничий чоловік.

28 лютого - Дюна: Частина друга, наукова фантастика

Показаний в 2021 році фантастичний фільм "Дюна" став справжнім хітом і отримав цілих шість премій "Оскар", в тому числі як найкращий фільм року. Картина є екранізацією однойменного роману Френка Герберта і розповідає історію боротьби двох благородних сімей Харконненів і Атрідів за пустельну планету Арракіс, на якій проживає корінний народ фременів. 

Через велику кількість подій екранізацію роману було вирішено розділити на два фільми. У "Дюні" 2024 року продовжать історію юного Пола Атріда, який всупереч настановам сім'ї перейшов на бік народу фременів у війні за Арракіс. Другою головною героїнею фільму стане молода фременка Чані, в яку закохається Пол.

8 березня - Кунг-фу Панда 4, мультфільм, пригоди

Анімаційна трилогія "Кунг-фу Панда" від компанії Dreamworks підкорила дітей і дорослих по всьому світу. Серія повнометражних мультфільмів розповідає про велику і неповоротку панду на ім'я По - всупереч своїм габаритам він став видатним майстром бойових мистецтв кунг-фу.

У 2024 році через 8 років після виходу третьої частини в кіно нарешті вийде "Кунг-фу Панда 4". Події нового фільму, як і всіх попередніх, відбуватимуться в Китаї. Відомо, що за сюжетом четвертої частини По шукатиме собі наступника. Він познайомиться з хитрою лисицею на ім'я Чжень, якій не подобаються методи По. Поки головні герої намагаються подружитися, їх спробує здолати нова лиходійка Хамелеонша.

21 березня - Я, Побєда і Берлін, українське кіно, комедія

2024 рік порадує нас багатьма новинками вітчизняного виробництва. Один з українських фільмів, які вийдуть у 2024 році, є екранізацією однойменного оповідання Кузьми Скрябіна. Дія фільму відбувається в 90-их, що відобразиться в антуражі і костюмах.

Стрічка розповідає історію співака-початківця Кузьми, який вирушив до Берліна на старенькій радянській "Побєді". Він хоче обміняти "Побєду" на "Мерседес" у німецького колекціонера і встигнути на свій концерт, який відбудеться через 3 дні. Але все йде не так, як треба. Очікується, що фільм буде веселим і ностальгічним.

28 березня - Мисливці за привидами: Крижана імперія, пригоди, фантастика, комедія

Новий фільм 2024 року стане прямим продовженням фільму "Мисливці за привидами: З того світу" 2021 року. У фільмі з'являться нові герої, які зв'яжуться зі старими мисливцями, щоб спільними зусиллями врятувати Нью-Йорк від вторгнення привидів.

3 травня - Каскадер, комедія, бойовик, драма

Епічний бойовик з комедійними елементами "Каскадер" розповість історію колишнього каскадера Кольта, зіграного харизматичним Райаном Гослінгом. Головний герой пішов з кіно, щоб відпочити і поправити здоров'я. Але відпочинок тривав недовго: його колишня дівчина, яка працює режисером, просить Кольта допомогти знайти зниклого безвісти актора. Без зниклого актора новий фільм не вийде в прокат. Кольт починає власне розслідування, яке набуває епічних масштабів.

22 травня - Королівство планети мавп, наукова фантастика, бойовик

Четверта частина сучасної франшизи "Планета мавп" обов'язково сподобається фанатам попередніх фільмів кіновсесвіту. За сюжетом кінострічки з подій минулого фільму ("Війна за планету мавп", 2017) пройшло 300 років. Розумні мавпи захопили майже весь світ, а людство навпаки здичавіло. Між кланами мавп почалася боротьба за остаточну владу на планеті. Молодий шимпанзе Ноа хоче перешкодити диктатурі мавп і разом з дикою людською дівчиною Мей відправляється на пошуки останніх наукових досягнень людей.

24 травня - Фуріоза: Шалений Макс. Сага, постапокаліпсис, пригоди, бойовик

Фільм присвячений історії головної героїні картини "шалений Макс: Дорога люті" - однорукої войовниці Фуріози. Нам розкажуть її біографію і покажуть її відносини з матір'ю. Деталі сюжету не розкриваються, але фільм точно буде таким же божевільним і драйвовим, як інші частини.

14 червня - Думками навиворіт 2, мультфільм, пригоди

"Думками навиворіт 2 "стане продовженням однойменного мультфільму 2015 року від студії Pixar, який став хітом і отримав "Оскар". Мультфільм розповідав історію дорослішання 11-річної дівчинки Райлі і показував, що в момент подолання життєвих труднощів відбувається в голові у дівчинки. Головними героями мультфільму були п'ять персоніфікованих емоцій.

У 2024 році покажуть продовження, де Райлі вже виповниться 13 років. Дівчинку очікують нові підліткові проблеми і переживання. Відомо, що до п'яти основних персонажів-емоцій додадуться ще чотири. Одну з нових емоцій Pixar назвали в трейлері - це Тривожність. Трьома іншими, на думку фанатів, можуть стати Сором'язливість, Заздрість і Нудьга.

28 червня - Тихе місце: День перший, фільм жахів

Серія фільмів "Тихе місце" полюбилася любителям полоскотати нерви. У цих хоррорах люди намагаються захиститися від кровожерливих монстрів, які повністю позбавлені зору, але мають дуже тонкий слух. Щоб вижити, герої фільмів намагаються не видавати звуків і спілкуються тільки жестами. 

"Тихе місце: День перший" стане приквелом до серії фільмів, розповідаючи історію першого дня, коли на землю потрапили ці монстри. Акторський склад фільму відрізняється від попередніх картин серії.

26 липня - Дедпул 3, супергерої, бойовик, чорна комедія

Третій фільм про харизматичного і відв'язного супергероя Дедпула має вийти в кіно цього літа. Головного героя знову зіграє Райан Рейнольдс. Сюжет стрічки розповість подробиці про Силу Ікс і покаже об'єднання невбиваного героя з Росомахою.

6 вересня - Бітдлжус 2, фентезі, комедійний фільм жахів

Продовження культового комедійного фільму жахів 1988 року вийде в кінотеатрах цієї осені. Цей фільм жахів 2024 у фентезійному стилі продовжить історію лякаючого екзорциста-примари Бітлджуса, а режисером знову стане майстер готичних фільмів Тім Бертон. Деталі сюжету поки не розкриваються, але відомо, що до ролі Бітлджуса повернеться актор Майкл Кітон, а другу головну роль Лідії Дітц виконає Вайнона Райдер.

2 жовтня - Джокер: Божевілля на двох, трилер, драма, мюзикл

У жовтні на великі екрані вийде сиквел фільму "Джокер" про одного з найбільш харизматичних лиходіїв сучасного кіно. Відкинутий суспільством душевнохворий злочинець Джокер під час лікування в психіатричній клініці познайомиться з психіатром Харлі Квінн, яка дуже цікавиться маніяками і вбивцями. Згодом інтерес Харлі Квінн до Джокера переростає в любовну одержимість, і їхній дует стає вкрай небезпечним для світу. 

Новий фільм про Джокера покаже незвичайне поєднання жанрів - це водночас трилер і мюзикл. Роль Джокера, як і раніше, виконає Хоакін Фенікс, а Харлі Квінн зіграє запальна Леді Гага.

25 грудня - Носферату, фільм жахів

Готичний фільм жахів "Носферату" порадує і налякає глядачів на Різдво 2024 року. Режисер картини Роберт Еггерс пообіцяв показати справжній екзистенційний жах. Сюжет фільму розповість про стародавнього вампіра на ім'я граф Орлок і його коханої, яка дуже його боїться. Головні ролі виконають Лілі-Роуз Депп, Білл Скарсгард, Емма Коррін і Віллем Дефо.

Вас також можуть зацікавити новини: