Кадр з серіалу "Венздей" / фото Netflix

Топ-10 серіалів листопада: "Корона", "1899", "Король Талси", "Титани" та "Венздей"

08:37, 31.10.2022
17 хв.

У листопаді на глядачів біля "малих екранів" чекає чимало серіальних новинок – як нових проектів, так і продовження чи відновлення старих. Зокрема, цього місяця стартують містичних трилер "1899" від творців "Пітьми", чорна комедія "Венздей" від Тіма Бертона та кримінальна драма "Король Талси" з Сильвестром Сталлоне. Також глядачів порадує перезапуск легендарних "Телепузиків", продовження фентезі "Віллоу" від Джорджа Лукаса і серіалів "Корона", "Титани" та "Мислити як злочинець". Більше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найбільш очікуваних серіалів листопада 2022 року.

Титани

Titans (США, HBO Max, 3 листопада, 4 сезон)

У новому сезоні супергеройського серіалу "Титани" за коміксами DC команда у складі учня Бетмена Діка Грейсона / Найтвінга, інопланетної принцеси Коріанд'ер / Старфайєр, молодої емпатки Рейчел / Рейвен, перевертня Ґарфілда Лоґана / Звіра та клона Супермена та Лекса Лютора на ім'я Коннор / Супербой продовжить боротьбу зі злочинністю. Також до них доєднається представлений у попередньому сезоні підліток Тім Дрейк, який у коміксах є одним з наступних Робінів.

Протистоятимуть їм геніальний суперзлодій Лекс Лютор, який раніше лише згадувався у серіалі, суперзлодійка Джинкс, яка вміє управляти природними елементами, суперзлодій Брат Крові у виконанні зірки "Щоденників вампіра" та "Первородних" Джозефа Моргана та впливовий член Церкви Крові Мати Мейхем у виконанні Франки Потенте ("Біжи, Лоло, біжи", "Ідентифікація Борна"). Також в 4 сезоні очікується гостьова поява Дезстроука та Старгерл.

Четвертий сезон серіалу складатиметься з 12 епізодів, розбитих на 2 частини. Перші шість епізодів покажуть з 3 листопада 2022 року, коли вийдуть одразу дві серії, по 1 грудня.

Корона

The Crown (Великобританія / США, Netflix, 9 листопада, 5 сезон)

Новий сезон популярного історичного серіалу "Корона" про життя і правління королеви Єлизавети II охопить події 1990-х років, в тому числі розлучення принца Чарльза і леді Діани. У 5 сезоні відбудеться чергова зміна виконавців головних ролей. Так, роль Єлизавети в п'ятому сезоні зіграє Імельда Стонтон, Філіпа – Джонатан Прайс, Чарльза – Домінік Уест, а Діани – Елізабет Дебікі. Леслі Менвілл зіграє молодшу сестри королеви принцесу Маргарет, Джонні Лі Міллер – прем'єр-міністра Великобританії Джона Мейджора, а Олівія Вільямс – багаторічну кохану принца Чарльза Каміллу Паркер Боулз.

До речі, це буде перший сезон серіалу, який вийде після смерті принца Філіпа (9 квітня 2021 року) і королеви Єлизавети II (8 вересня 2022 року).

П'ятий сезон нараховуватиме 10 епізодів, усі вони вийдуть одночасно. Також відомо, о серіал матиме щонайменше ще один сезон.

Англійка

The English (Великобританія / США, Prime Video, 11 листопада, 1 сезон)

Цей міні-серіал у жанрі вестерн розповість про англійку Корнелію Лок, яка прибуває на Дикий Захід у 1890 році, щоб помститися чоловікові, якого вона вважає відповідальним за смерть її сина. Там вона зустрічає колишнього кавалерійського розвідника індіанського походження, з яким вона виявляє можливу спільну історію.

Головні ролі у серіалі виконують Емілі Блант ("Дівчина у потягу", "Тихе місце", "Круїз по джунглях") та Часк Спенсер (сага "Сутінки", серіал "Ехо"). Також у серіалі зіграли Рейф Сполл ("Гра на пониження", "Круті фараони"), Стівен Рі ("Контроль", "Сніданок на Плутоні"), Тобі Джонс ("Перший месник", " Світ Юрського періоду 2") та інші.

Перший сезон складатиметься з 6 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Король Талси

Tulsa King (США, Paramount+, 13 листопада, 1 сезон)

Цей кримінальний драматичний серіал розповість про мафіозі з Нью-Йорка, який виходить на свободу після 25 років у в'язниці. Бос направляє його до міста Талса в Оклахомі, щоб розбудувати там нову кримінальну мережу.

Головну роль у серіалі виконує Сильвестр Сталлоне (франшизи "Роккі", "Рембо", "Нестримні", "Вартові галактики"). Також у серіалі задіяні Доменік Ломбардоцці ("Королі втечі", "Підпільна імперія", "Дроти"), Вінсент Піацца ("Підпільна імперія", "Хлопці з Джерсі"), Андреа Севедж ("Зведені брати", "Дивись в обидва боки") та інші.

За постановку серіалу відповідають Тейлор Шерідан (серіали "Мер Кінгстауна" та "Єллоустоун", фільми "Будь-якою ціною", за сценарій до якого він отримав номінацію на "Оскар", та "Вітряна ріка") та Теренс Вінтер (сценарії до серіалів "Ксена: принцеса-воїн", "Клан Сопрано" та "Вінил", а також фільмів "Вовк з Уолл-стріт" та "Закони Брукліна").

Перший сезон серіалу складатиметься з 10 епізодів, перший з яких вийде 13 листопада.

Телепузики

Teletubbies (Великобританія, Netflix, 14 листопада, 1 сезон)

Оригінальний британський дитячий телевізійний серіал "Телепузики" виходив на BBC з 1997 по 2001 роки. В центрі сюжету – чотири дивні створіння Телепузика (Тінкі-Вінкі, Діпсі, Лала і По), які живуть у чарівній країні. Ці вухаті малятка дуже люблять гратися, танцювати та їсти, а також спілкуватися з дітьми зі всього світу. Коли дме вітер, чарівний млин починає крутитися і приносити Телепузикам картинки про життя дітей.

Серіал свого часу був дуже популярний, попри усю свою абсурдність та численні чутки, які точилися навколо нього. Зокрема, у 2009 році автори "Телепузиків" зізналися, що працювали над шоу "під кокаїном", а також заявили, що керівництво BBC дозволяло співробітникам вживати наркотики.

Тим не менш, шоу перезапускали щонайменше двічі – цього разу воно вийде на Netflix і, судячи з попередньої інформації, буде не менше дивакуватим. В ролі оповідача серіалу цього разу витупить Тітус Берджесс, найбільш відомий завдяки ролі Тітуса Андромедона в комедійному серіалі Netflix "Незламна Кіммі Шмідт", за який актор отримав п'ять номінацій на премію "Еммі".

Сезон нараховуватиме 26 епізодів тривалістю трохи більше 10 хвилин.

1899

1899 (Німеччина, Netflix, 17 листопада, 1 сезон)

Містичний серіал "1899" розповість про групу переселенців самого різного походження з Європи, які на рубежі 19 і 20 століть відправляються по морю до Нью-Йорка. Під час подорожі вони помічають дрейфуючий в морі корабель, який безвісти зник кілька місяців тому. На борту судна на них чекає моторошна таємниця.

Серіал "1899" буде багатомовним, а головні ролі в ньому виконають актори з різних країн. Одна з головних ролей – капітана корабля – дісталася німецькому акторові Андреасу Пічману, який став широко відомий завдяки ролі Незнайомця в серіалі "Пітьма". Ще одну головну роль в серіалі виконує британська актриса Емілі Бічем ("В пустелі смерті", "Круелла"). Також у серіалі задіяні валлійський актор Анейрін Барнард (серіал "Гострі картузи", фільм "Дюнкерк"), іспанський актор Мігель Бернардо (серіал "Еліта"), польський актор Мацей Мусял (серіали "1983", "Відьмак"), англійський актор Антон Лессер (серіали "Гра престолів", "Корона") та британська театральна актриса Розалі Крейг.

Загалом, за задумом творців серіалу Барана бо Одара і Янтьє Фрізе, які до цього зняли успішний серіал "Пітьма", новинка буде побудована за принципом попереднього їхнього проекту і також складатиметься з трьох сезонів, об'єднаних єдиним сюжетом.

Перші два епізоди серіалу показали глядачам на Міжнародному кінофестивалі у Торонто у вересні 2022 року, де він отримав дуже високі відгуки.

Перший сезон серіалу складатиметься з 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Флейшман у біді

Fleishman Is in Trouble (США, Hulu, 17 листопад, 1 сезон)

Цей міні-серіал, заснований на однойменному романі 2019 року, розповідає про нещодавно розлученого чоловіка "трохи за 40" Тобі Флейшмана, який занурюється у світ знайомств через додаток. Але коли він починає досягати успіхів, яких ніколи не досягав у молодості, його колишня дружина Рейчел безслідно зникає, залишаючи йому лише дітей. Вимушений розриватися між доглядом за дітьми, підвищенням на роботі та всіма жінками Манхеттена, він починає переосмислювати свій шлюб.

Головні ролі у серіалі виконують Джессі Айзенберг ("Соціальна мережа", "Вітаємо в Зомбіленді", "Ілюзія обману", "Ліга справедливості"), Клер Дейнс ("Батьківщина", "Змій в Ессексі", "Зоряний пил", "Ромео+Джульєта") та Ліззі Каплан ("Майстри сексу", "Інтерв'ю", "Ілюзія обману: Другий акт").

Сезон складатиметься з 9 епізодів, перші два з яких вийдуть 17 листопада.

Ехо-3

Echo 3 (США, Apple TV+, 23 листопада, 1 сезон)

Гостросюжетний трилер "Ехо-3" розповідає про зникнення безвісти на колумбійсько-венесуельському кордоні жінки на ім'я Ембер Чесборо, брат і чоловік якою намагаються знайти її на тлі таємної війни.

Головні ролі в серіалі виконують Джессі Коллінз ("Ціль номер один", "Клікбейт"), Люк Еванс ("Хоббіт", "Алієніст", "Дівчина в потягу") та Міхіль Гаусман ("Гра престолів", "Бортпровідниця", "Привиди будинку на пагорбі").

Поставив фільм лауреат премії "Оскар" за найкращий оригінальний сценарій за фільм "Володар бурі" (2009) Марк Боал. Також на його рахунку сценарії до фільмів "Ціль номер один" та "Потрійний кордон".

Серіал складатиметься з 10 епізодів, перші три з яких вийдуть 23 листопада.

Венздей

Wednesday (США, Netflix, 23 листопада, 1 сезон)

Серіал розповість про роки навчання Венздей з легендарної "сімейки Аддамс" в академії Nevermore. Попутно з навчанням дочка сімейства розгадує різного роду таємниці, використовуючи свої екстрасенсорні здібності. Одного разу Венздей стикнеться з загадкою 25-річної давності, пов'язаною з її родиною.

Головну роль в серіалі виконує 19-річна Дженна Ортега, яку глядачі могли бачити в недавньому перезапуску "Крику", а також у другому сезоні серіалу "Ти". Роль Мортиші Аддамс виконає Кетрін Зета-Джонс ("Чикаго", "Дванадцять друзів Оушена", "Маска Зорро"), а Гомеса Аддамса – Луїс Гусман ("Нарко", "Як досягти успіху в Америці").

Шоуранером серіалу виступає легендарний Тім Бертон ("Бітлджус", "Едвард руки-ножиці", "Сонна лощина", "Труп нареченої").

Перший сезон серіалу складатиметься з 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Віллоу

Willow (США, Disney+, 30 листопада, 1 сезон)

Серіал є продовженням популярного однойменного фентезі-фільму 1988 року, що розповідав про гнома та чарівника-початківця Віллоу Афгуд, який разом з іншими героями рятує маленьку дівчинку Елору Данан, якій судилося скинути злу чарівницю, яка править казковою країною.

Події серіалу відбуватимуться за багато років після фільму, а в центрі сюжету знову опиниться Віллоу Афгуд, якого зіграє той самий актор – Ворвік Девіс (франшизи "Гаррі Поттер", "Зоряні війни", "Лепрекон"). Цього разу він вирушить у подорож разом з Кіт (Рубі Круз з серіалу "Мейр із Істтауна") – дочкою воїтельки Сорши з попереднього фільму, її найкращою подругою Джад (Ерін Келліман з серіалу "Сокіл та Зимовий солдат") та ще кількома цікавими персонажами.

Зазначимо, сюжет фільму та серіалу засновані на сценарії творця "Зоряних воєн" Джорджа Лукаса, а розробкою продовження займався Джон Кездан, який писав сценарій до серіалів "Диваки і навіжені" та "Бухта Доусана", а також фільмів "Соло. Зоряні Війни. Історія" та "Індіана Джонс 5".

Серіал складатиметься з 8 епізодів, які виходитимуть раз на тиждень.

Інші серіальні новинки листопада 2022

Молоді монархи / Young Royals (Швеція, Netflix, 1 листопада, 2 сезон) – події цього серіалу відбуваються у вигаданій елітній школі-інтернаті, де серед інших навчається шведський принц Вільгельм. Сюжет розгортається довкола таємних романтичних стосунків юного шведського монарха та його однокурсника Сімона. Увесь сезон стане доступний одночасно.

Блокбастер / Blockbuster(США, Netflix, 3 листопада, 1 сезон) – цей комедійний серіал розповідає про співробітників останнього магазину з американської мережі з прокату фільмів та відеоігор Blockbuster, закритої у 2013 році. Головні ролі виконують Рендалл Парк ("Людина-мураха і Оса", "Аквамен", "Інтерв'ю") та Мелісса Фумеро ("Бруклін 9-9", "Пліткарка"). Усі 10 епізодів сезону вийдуть одночасно.

Берег москітів / The Mosquito Coast (США, Apple TV+, 4 листопада, 2 сезон) – в центрі сюжету цього драматичного серіалу перебуває чоловік на ім'я Еллі Фокс, який разом з родиною вирішує перебратися до Мексики, щоб розпочати нове життя. Втім, в процесі виникає чимало труднощів. В основу серіалу ліг бестселер письменника Пола Теру, а головну роль в серіалі виконує актор Джастін Теру ("Малголленд Драйв", "Дівчина у потягу", "Маніяк"), що є племінником автора оригінального твору. Сезон складатиметься з 10 епізодів.

Монахиня-воїн / Warrior Nun (США, Netflix, 10 листопада, 2 сезон) – цей серіал розповідає про 19-річну дівчину, яка прокидається у морзі з дивним артефактом на спині та виявляє у себе надприродні здібності. Згодом вона дізнається про існування таємного ордену монахинь-воїнів, які захищають світ від демонів. Тепер героїня має віднайти баланс між новини обов'язками захисниці людства та життям звичайного підлітка. Головну роль у серіалі виконує португальська акторка Альба Баптиста ("Фатіма", "Місіс Гарріс їде у Париж").

Єллоустоун / Yellowstone (США, Paramount, 13 листопада, 5 сезон) – цей драматичний серіал розповідає про родину Даттонів, що мешкає у Монтані на одному з найбільших у США ранчо, яке межує із відомим національним парком. Голова родини у виконанні Кевіна Костнера ("Робін Гуд: Принц злодіїв", "Охоронець", "Людина зі сталі") змушений весь час боротися за свою землю, на яку претендують парк, індіанці з резервації та забудовники.

Санта Клауси / The Santa Clauses (США, Disney+, 16 листопада, 1 сезон) – цей комедійний міні-серіал розповість Санта Клауса, який вирішив, що хоче піти на пенсію. Але перед цим він має знайти наступника. Головні ролі у серіалі виконають Тім Аллен ("Історія іграшок", "У пошуках галактики"), Елізабет Мітчелл ("Загублені", "Джиа") та Кел Пенн ("Доктор Хаус", "Гарольд і Кумар відриваються"). Серіал складатиметься з 6 епізодів, перші два з яких вийдуть 16 листопада.

Леопардова шкіра / Leopard Skin (США, Peacock, 17 листопада, 1 сезон)– цей серіал розповідатиме про злочинну групу, яка, ховаючись після невдалого пограбування коштовностей, змушена зупинитися в маєтку на березі моря, де усамітнено живуть дві жінки. Їхній світ перетворюється на сповнену напруги оселю таємниць, зради та бажання. Головні ролі у серіалі виконують Карла Гуджино ("Діти шпигунів", "Привиди будинку на пагорбі", "Пороховий коктейль"), Марго Бінгем ("Ходячі мерці", "Новий Амстердам") та інші.

Сексуальне життя студенток / The Sex Lives of College Girls (США, HBO Max, 17 листопада, 2 сезон) – цей серіал розповідає про чотирьох молодих студенток, що живуть разом у гуртожитку, охоплюючи їхнє активне сексуальне життя. Одну з головних ролей у серіалі виконує сестра актора Тімоті Шаламе – Полін Шаламе.

Мертвий для мене / Dead to Me (США, Netflix, 17 листопада, 3 сезон) – цей серіал розповідає про жінку на ім'я Джен, незадоволену результатами розслідування смерті її чоловіка. У групі підтримки людей, які зазнали втрати, вона зустрічає Джуді, з якою пізніше заводить дружбу. Проте обидві жінки виявляюся не зовсім тими, за кого себе видають. Головні ролі у серіалі виконують Крістіна Епплгейт ("Дуже погані матусі", "Канікули") та Лінда Карделліні ("Скубі-Ду", " Месники: Ера Альтрона").

Планета сексу з Карою Делевінь / Planet Sex With Cara Delevingne(США, Hulu,18 листопада, 1 сезон) – в цьому документальному серіалі всесвітньо відома модель та акторка Кара Делевінь обговорюватиме такі теми, як людська сексуальність, привабливість, стосунки, популярність порнографії тощо.

Ласкаво просимо до Чіппендейлів / Welcome to Chippendales(США, Hulu, 22 листопада, 1 сезон) – цей драматичний міні-серіал розповість про Сомена "Стіва" Банерджі, засновника першої в історії США суто чоловічої стриптиз-трупи Chippendales, орієнтованої на жіночу аудиторію. Головні ролі у серіалі виконали Кумейл Нанджіані ("Вічні", "Кремнієва долина"), Мюррей Бартлетт ("Білий лотос", "Хороша дружина"), Ден Стівенс ("Красуня і Чудовисько", "Євробачення: Історія вогненної саги"), Джульєтт Льюїс ("Природжені вбивці", "Від заходу до світанку") та інші. Сезон налічуватиме 8 епізодів, перші два з яких вийдуть 22 листопада.

Ідеальний голос: Бампер в Берліні / Pitch Perfect: Bumper inBerlin (США, Peacock,23 листопада, 1 сезон) – серіал є спіноффом франшизи "Ідеальний голос" з Анною Кендрік, в якій розповідалося про студентку, яка раптово відкрила в собі пристрасть до співу а капела та вирішила підкорити світ. В центрі сюжету серіалу опиниться персонаж з першого та другого фільмів "Ідеальний голос" Бампер Аллен, роль якого виконує Адам Дівайн. Також у серіалі задіяні Сара Гайленд ("Ідеальна сімейка", "Академія вампірів") та Джаміла Джаміл ("В кращому місці", "Вона-Галк").

Мислити як злочинець: Еволюція / Criminal Minds: Evolution(США, Paramount+,24 листопада, 1 сезон) – популярний детективний серіал "Мислити як злочинець" про роботу спеціального відділу поведінкового аналізу ФБР, що виходив з 2005 по 2010 роки да був закритий після 15 сезону, повертається. В оновленому серіалі до своїх ролей повернуться Джо Мантенья, Пейдж Брюстер, Ей Джей Кук та Кірстен Венгснесс, які знімалися в ньому практично з самого початку, а також Аїша Тайлер та Адам Родрігес, які доєдналися до касту після 10 сезону. Серед нових акторів у серіалі – Зак Гілфорд, відомий з горрор-серіалами Майка Фланеґена для Netflix "Опівнічна меса", "Клуб опівнічників" та "Падіння будинку Ашерів". Перші два епізоди оновленого серіалу вийдуть 24 листопада.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найкращих серіалів жовтня 2022 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся