Постер до 4 сезону серіалу "Ти" / фото Netflix

Топ-10 серіалів лютого 2023: "Ти", "Консультант", "Зовнішні мілини" та "Флеш"

07:31, 30.01.2023
9 хв.

У лютому 2023 року на глядачів біля "малих екранів" чекає кілька цікавих серіальних новинок, серед яких – чорна комедія "Консультант" з Крістофом Вальцем та трилер "Зв'язок" з Євою Грін та Венсаном Касселем. Також з новими сезонами повернуться психологічний трилер "Ти", фентезі "Карнівал Роу" з Орландо Блумом та Карою Делевінь, підлітковий пригодницький серіал "Зовнішні мілини" та фінальний сезон "Флешу" від The CW. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів лютого 2023 року.

Ковчег

The Ark (США, SYFY / Peacock, 1 лютого, 1 сезон)

Науково-фантастичний серіал "Ковчег" розповість про членів екіпажу космічного корабля, відомого як "Ковчег Один", що вижили після катастрофи, яка спричинила масові руйнування та загибель людей. Вони мають зібрати себе до купи, щоб продовжити курс далі.

Одну з головних ролях у серіалі виконала Крісті Берк, найбільш відома за роллю доньки Едварда і Белли у "Сутінках".

Шоуранерами серіалу виступили Дін Девлін, відомий як продюсер серіалів "Противага" та "Бібліотекар", а також як режисер фільму "Геошторм", та Джонатан Гласснер, який свого часу відповідав за сценарій серіалу "Зоряна брама: SG-1".

Перший сезон серіалу отримав 12 епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень, починаючи з 1 лютого.

Дорогий Едвард

Dear Edward (США, Apple TV+, 3 лютого, 1 сезон)

Цей драматичний серіал є екранізацією однойменного роману Енн Наполітано, що розповідає про 12-річного хлопчика, який єдиний вижив у масштабній авіакатастрофі з сотнею жертв. Герой намагається оговтатися від жахливої трагедії, в якій він втратив своїх рідних, паралельно адаптуючись до нового життя. Одночасно сюжет слідкує за долями близьких людей кількох загиблих в авіакатастрофі, які разом намагаються пройти через біль втрати.

Головну роль у серіалі виконав молодий актор Колін О'браєн, якого до цього можна була бачити у фільмі жахів "Телефон містера Герріґена" та серіалі "Спецназ міста ангелів". Також у шоу задіяні Тейлор Шиллінг ("Помаранчевий – хіт сезону", "Пем і Томмі") та Конні Бріттон ("Американська історія жахів", "Білий лотос").

Творцем серіалу виступив Джейсон Катімс, найбільш відомий за серіалами "Нічні вогні п'ятниці" та "Справжній геній".

Перший сезон матиме 10 епізодів, перші з ких вийдуть одночасно 3 лютого, а решта виходитимуть по одному раз на тиждень.

Флеш

The Flash (США, The CW, 8 лютого, 9 сезон)

Супергеройські серіали з телевсесвіту DC каналу The CW, також відомого як Arrowverse, є величезною загадкою телебачення. Попри сюжетні лінії на рівні "Санта-Барбари", певну примітивність та не найкращу акторську гру, на початку мультивсесвіт Стріли отримав величезну фанатську базу та позитивні відгуки критиків. Як наслідок, такі серіали як "Стріла", "Супердівчина", "Легенди завтрашнього дня" та, власне, "Флеш" отримали вражаючу кількість сезонів та розтягнулися на десятиліття, нерідко змушуючи "сторонніх спостерігачів" дивуватися, як ці серіали взагалі змогли так довго протриматися.

Саме "Флеш", що розповідає про надшвидкого юнака Баррі Аллена, протримався найдовше – цілих 9 сезонів, і наразі є останніми "живим" проектом Arrowverse.

До дев'ятого сезону дійшли більшість головних акторів серіалу, включаючи Гранта Гастіна (Флеш), Кендіс Паттон (романтичний інтерес і пізніше дружина головного героя Айріс Вест Аллен) та Даніель Панабейкер (Вбивця Мороз).

Фінальний сезон "Флеша" налічуватиме 13 епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень.

Ти

You (США, Netflix, 9 лютого, 4 сезон)

У четвертому сезоні хітового психологічного трилера харизматичний вбивця з манією до контролю Джо Голдберг переїде з США до Великобританії, створивши там собі нову ідентичність професора Джонатана Мура. Працюючи тепер в престижному коледжі Лондона для "золотої молоді", він поступово вливається в життя місцевої еліти і намагається порвати з колишніми згубними звичками, однак невдовзі починає проявляти інтерес до нової жертви. Тим часом, Лондон шокує серія вбивств в елітних колах.

Головну роль, як і в попередніх сезонах, виконує зірка серіалу "Пліткарка" Пенн Беджлі. Також до ролі Мерієн повернулася Таті Габріель ("Моторошні пригоди Сабріни", "Uncharted"). Серед новачків сезону – Лукас Гейдж ("Білий Лотос", "Ейфорія"), Шарлотта Річі ("Привиди", "Свіже м’ясо"), Тіллі Кіпер ("Мешканці Іст-Енду"), Емі-Лей Гікмен ("Мешканці Іст-Енду"), Ед Спілерс ("Абатство Даунтон) та інші.

Четвертий сезон серіалу буде поділений на дві частини по 5 епізодів кожна. Перша з них стане доступна на Netflix вже 9 лютого 2023 року, а друга вийде за місяць після першої – 9 березня 2023 року.

Червона троянда

Red Rose(Великобританія, Netflix, 15 лютого, 1 сезон)

Цей підлітковий хоррор-серіал розповідає про випускницю школи, яка стає одержима загадковим додатком у смартфоні. Її друзі намагаються з'ясувати, в чому причина зміни поведінки дівчини, однак в підсумку самі потрапляють у моторошну потойбічну пастку.

Вперше шоу від продюсерів "Статевого виховання" було представлене для британської аудиторії на каналі BBC Three ще влітку 2022 року, однак для решту світу серіал буде доступний 15 лютого 2023 року на Netflix. Серіал має вісім епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Серіал отримав кардинально змішані відгуки – від 100% схвалення від критиків та 30% від глядачів на Rotten Tomatoes до 6,3 на IMDb та 47% від кінооглядчів на Metacritic.

Привіт, завтра!

Hello Tomorrow! (США, Apple TV+, 17 лютого, 1 сезон)

Цей науково-фантастичний комедійний серіал розповідає про групу комівояжерів, які намагаються продати таймшери на Місяці.

Головну роль у серіалі виконав Біллі Крудап ("Ранкове шоу", "Ліга справедливості", "Хранителі"). Також у шоу задіяні Генк Азаріа, відомий як "голос" багатьох персонажів "Сімпсонів", та Елісон Пілл ("Американська історія жаху", "Зоряний шлях: Пікар", "Скотт Пілігрим проти світу").

Режисером серіалу виступив Джонатан Ентвістл, найбільш відомий як творець серіалу "Мені це не подобається" та продюсер шоу "Кінець ї***ого світу".

Серіал матиме 10 епізодів, перші три з яких вийдуть 17 лютого, а решта – по одному раз на тиждень.

Карнівал Роу

Carnival Row (США, Prime Video, 17 лютого, 2 сезон)

Стімпанк-фентезі серіал "Карнівал Роу" розповідає про міфічних істот, які залишили роздерту війною батьківщину і осіли в місті, де люди не особливо раді іммігрантам. У центрі сюжету – розслідування серії таємничих вбивств, які можуть похитнути і без того тендітне перемир'я.

Головні ролі у серіалі виконують Орландо Блум ("Володар перстнів", "Пірати Карибського моря", "Троя") та супермодель Кара Делевінь ("Загін самогубців", "Валеріан та місто тисячі планет"). Також у серіалі задіяні Тамзін Мерчант ("Джейн Ейр", "Салем"), Джаред Гарріс ("Шерлок Холмс: Гра тіней", "Морібус", "Чорнобиль"), Індіра Варма ("Гра престолів", "Лютер", "Місія нездійсненна 7") та інші.

Шоуранерами серіалу виступили Тревіс Бічем, найбільш відомий як сценарист фільмів "Битва титанів" та "Тихоокеанський рубіж", та Рене Ечеваррія, який свого часу працював над серіалами "Темний янгол", "Касл" та "Зоряний шлях: Наступне покоління".

Другий сезон матиме 10 епізодів, які виходитимуть по два раз на тиждень.

Зовнішні мілини

Outer Banks (США, Netflix, 23 лютого, 3 сезон)

Цей підлітковий пригодницький серіал розповідає про компанію молодих друзів, які, отримавши секретну мапу, вирушають на пошуки легендарного скарбу. Події серіалу відбуваються на острові, жителі якого діляться на дві групи – заможну (акули) і не дуже (живці).

Головні ролі у серіалі виконують Чейз Стоукс, Медлін Клайн, Медісон Бейлі, Джонатан Девісс, Руді Панкоу та інші. Власне, усі вони прославилися завдяки цьому серіалу.

Третій сезон серіалу матиме 10 епізодів, усі вони вийдуть одночасно 23 лютого.

Консультант

The Consultant (США, Prime Video, 24 лютого, 1 сезон)

В центрі цього серіалу в жанрі чорна комедія – манерний соціопат містер Патофф, який приходить як консультант на допомогу компанії CompWare після провальної угоди зі злиття, і поступово починає керувати компанією на своїх збочених умовах.

Головну роль у серіалі виконав дворазовий лауреат "Оскара" Крістоф Вальц ("Безславні виродки", "Джанґо вільний", "007: Спектр"). Також у серіалі задіяні Бріттані О'Грейді ("Білий лотос", "Чорне Різдво"), Нет Вулфф ("Протистояння", "Щоденник смерті"), Еймі Карреро ("Сліпа зона", "Молоді та голодні") та інші.

Автором серіалу виступив Тоні Басгалоп, на рахунку якого серіали "Дім з прислугою", "Подорож на край Землі" та "Те, що залишиться".

Усі вісім епізодів серіалу вийдуть одночасно 24 лютого.

Зв'язок

Liaison (Великобританія, Франція, Apple TV+, 24 лютого, 1 сезон)

Творці серіалу описують його як "сучасний трилер із високими ставками, який досліджує, як помилки нашого минулого можуть зруйнувати наше майбутнє".

Головні ролі у серіалі виконали відомі на весь світ зірки французького кіно Єва Грін ("Мрійники", "Казино "Рояль", "Страшні казки") та Венсан Кассель ("Багряні ріки", "Дванадцять друзів Оушена", "Чорний лебідь"). Також у серіалі задіяні Даніель Френсіс ("Тримайся ближче", "Якось у казці"), Пітер Маллан ("На голці", "Північні води"), Жерар Ланвен ("Ворог держави № 1: Легенда", "Три дні на втечу") та інші.

Режисером серіалу виступив Стівен Хопкинс, відомий за фільмами "Загублені у космосі" та "Сила волі", а також окремими епізодами таких серіалів, як "Секс і Каліфорнія", "Оселя брехні" та "Безсоромні".

Перший сезон серіалу матиме шість епізодів.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів січня 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся