Постер до 3 сезону серіалу"Мандалорець" / фото Disney+

Топ-10 серіалів березня 2023: "Мандалорець", "Лицарі Готема", "Тед Лассо" та "Спадщина"

09:21, 01.03.2023
12 хв.

У березні цього року глядачів біля "малих" екранів порадують нові сезони популярних серіалів "Мандалорець", "Тед Лассо", "Тінь та кістка" та "Спадщина". Серед головних серіальних новинок місяця – "Дейзі Джонс та шістка", "Лицарі Готема", "Великі сподівання" та "Сантехніки Білого дому". Про ці та інші серіали читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найцікавіших серіалів березня 2023 року.

Мандалорець

The Mandalorian (США, Disney+, 3 сезон, космічний вестерн/пригоди/фантастика, прем'єра – 1 березня)

Усюдисущий Педро Паскаль, який ще до середини березня "запалюватиме" в 1 сезоні постапокаліптичного суперхіта "Останні з нас" (The Last Of Us) від HBO, вже цього тижня повертається на Disney+ з третім сезоном космічного вестерна "Мандалорець" з всесвіту "Зоряних воєн".

Події нового сезону "Мандалорця" розгортатимуться після фіналу його спін-оффу "Книга Боби Фетта". Нагадаємо, тоді малюк Грогу (так насправді звуть малого, якого на теренах інтернету звикли звати бейбі Йодою) вирішує покинути навчання джедайському ремеслу під керівництвом Люка Скайвокера, щоб возз'єднатися з мисливцем за головами, мандалорцем Дін Джаріном. Судячи з наявної інформації, останній вирішить навідатися на зруйновану планету Мандалор, щоб спокутати провину за порушення головної заборони кодексу мандалорців – ніколи не знімати шолом в присутності інших живих істот. При цьому важливу роль в сезоні відіграватиме Бо-Катан Крайз – колишня правителька Мандалора, яка, щоб мати право знову претендувати на престол на Мандалорі, має в бою заволодіти чорним світловим мечем, який раніше виборов Дін Джарін.

Відомо, що сценарій до усіх епізодів 3 сезону написав Джон Фавро, який, власне, і є автором серіалів "Мандалорець" та "Книга Боби Фетта". Також нещодавно він заявив, що працює над сценарієм до 4 сезону серіалу, який, цілком можливо, також не стане останнім.

3 сезон "Мандалорця" матиме 8 епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень з 1 березня по 19 квітня 2023 року.

Дейзі Джонс та шістка

Daisy Jones and the Six (США, Amazon Prime Video, 1 сезон, музика/драма, прем'єра – 3 березня)

Серіал розповідає про рок-гурт 1970-х років – від їхнього злету до розпаду на піку успіху. Шоу засноване на однойменній книзі Тейлор Дженкінс Рейд, яка, за словами самої письменниці, була частково натхненна її досвідом дорослішання та музикою гурту Fleetwood Mac.

Головні ролі у серіалі виконали онука Елвіса Преслі Райлі Кіо ("Шалений Макс: Дорога гніву", "Диявол завжди тут"), а також Сем Клафлін ("Голодні ігри", "До зустрічі з тобою"), С'юкі Вотергаус ("Клуб молодих мільярдерів", "Нація убивць") та Каміла Мороне ("Жага смерті").

Шоуранерами серіалу виступили Майкл Х. Вебер та Скотт Нойштадтер, найбільш відомі за сценарієм для романтичної комедії "500 днів літа".

1 сезон серіалу складатиметься з 10 епізодів, які виходитимуть тричі чи двічі на тиждень з 3 по 24 березня.

Лицарі Готема

Gotham Knights (США, The CW, 1 сезон, супергероїка/фантастика/детектив/драма, прем'єра – 14 березня)

Події чергового серіала за коміксами DC від молодіжного каналу The CW відбуваються після вбивства Брюса Уейна, коли його непокірний прийомний син Тернер Хейз укладає малоймовірний союз з дітьми ворогів Бетмена, яких звинувачують у його вбивстві. Тепер банді відступників-невдах доведеться боротися, щоб очистити свої імена, але Готем, де немає Темного Лицаря, стає найнебезпечнішим, ніж він колись був.

Серед найвідоміших імен у касті – Міша Коллінз, найбільше відомий за багаторічною роллю ангела Кастіеля в серіалі "Надприродне". Він виконає роль Харві Дента.

1 сезон налічуватиме 13 епізодів, які, ймовірно, виходитимуть по одному раз на тиждень.

Тед Лассо

Ted Lasso (США, Apple TV+, 3 сезон, комедія/спорт, прем'єра – 15 березня)

У третьому сезоні Теду Лассо, тренеру університетської команди з американського футболу, якого покликали до Англії тренувати клуб Прем'єр-ліги, та іншим героям шоу доведеться зіткнутися з новими викликами, як у кар'єрі, так і в особистому житті. Поки сам Лассо продовжує піддаватися глузуванням в пресі, один з лідерів ФК "Річмонд" переходить в клуб заклятого ворога і колишнього чоловіка власниці клубу. Тим часом, ветеран клубу Рой Кент стає помічником тренера, а піарниця Кілі – босом свого власного PR-агентства. Здається, все розвалюється як на полі, так і поза ним, але команда Лассо рішуче налаштована зробити все можливе, щоб виправити ситуацію.

Роль Теда Лассо виконує американський комік Джейсон Судейкіс ("Нестерпні боси", "Ми – Міллери", "Остання людина на землі"). Він же є творцем серіалу.

Всього сезон складатиметься з 12 серій, які виходитимуть по одній раз на тиждень. Ходять чутки, що 3 сезон стане для шоу останнім, однак офіційної заяви з цього приводу ще не було.

Тінь та кістка

Shadow and Bone (США, Netflix, 2 сезон, фентезі/драма, прем'єра – 16 березня)

Фентезійний серіал за циклами романів "Гриша" та "Кеттердам" письменниці Лі Бардуго занурює глядачів у світ відьом, містичних істот та злодіїв, а в центрі сюжету – дівчина з надприродними силами Аліна Старкова.

1 сезон цієї заплутаної історії з яскравими спецефектами для підліткової аудиторії, що знайшов відгук в серцях глядачів і критиків, одночасно неймовірно дратує захопленням письменниці атмосферою часів царської Росії. Можливо, для американців це щось нове, але для нашого глядача така собі ідея. Тим не менш, безперечною окрасою шоу є британський актор Бен Барнс ("Хроніки Нарнії", "Доріан Грей", "Каратель", "Світ Дикого Заходу"), який грає роль антагоніста.

2 сезон серіалу налічуватиме 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Щасливчик Хенк

Lucky Hank (США, AMC/AMC+, 1 сезон, сатира/комедія/драма, прем'єра – 19 березня)

Цей серіал від продюсерів хітів "Пуститися берега" та "Краще подзвоніть Солу", заснований на романі Річарда Руссо "Безпосередня людина", розповість про голову кафедри англійської мови в невеличкому коледжі, який оригінальним чином переживає кризу середнього віку.

Головну роль у серіалі виконує зірка згаданих вище проектів "Пуститися берега" та "Краще подзвоніть Солу" Боб Оденкерк. Працювали над шоу режисери та сценаристи, які раніше долучалися до створення таких серіалів, як "Батьківщина", "Мільярди", "Дроти", "В найкращому місці", "Офіс", "Космічні війська" та "Мислити як злочинець".

1 сезон серіалу налічуватиме 8 епізодів.

Спадщина

Succession (США, HBO, 4 сезон, сатира/комедія/драма, прем'єра – 26 березня)

Рейтинговий серіал "Спадщина", що отримав цілу купу престижних нагород і номінацій, розповідає про родину власників медіаконгломерату Waystar Royco. Поважний, багатолітній сімейний патріарх Логан Рой відчуває погіршення свого здоров'я. Його четверо дітей – відчужений найстарший син Коннор, владний Кендалл, непокірний Роман і кмітлива Сіобхан – ведуть боротьбу за владу, щоб отримати посаду свого батька.

Головні ролі у шоу виконують Браян Кокс ("Троя", "Люди Ікс 2"), Джеремі Стронг ("Джентльмени", "Гра на пониження"), Кіран Калкін ("Скотт Пілігрим проти світу", "Фарго") та інші.

Вже офіційно відомо, що 4 сезон стане для шоу останнім. Він налічуватиме 10 епізодів, які виходитимуть по одному раз на тиждень з 26 березня по 29 травня 2023 року.

Кроляча нора

Rabbit Hole (США, Paramount+, 1 сезон, екшн/трилер/драма, прем'єра – 26 березня)

Серіал для любителів шпигунських бойовиків розповість про корпоративного шпигуна Джона Уїра, якого підставляє таємнича організація, що контролює світ. Герої розгортає боротьбу проти організації, паралельно проголошуючи себе борцем за демократію.

Головні ролі у серіалі виконують Кіфер Сазерленд ("Твін Пікс: Вогню, іди зі мною", "Коматозники", "Телефонна будка"), Чарльз Денс ("Гра престолів", "Інший світ", "Кінгсмен: Початок"), Роб Янг ("Американці", "Спадщина", "Меню"), Мета Голдінг ("Голодні ігри", "Мислити як злочинець") та інші.

Творцями серіалу є Джон Рекуа та Гленн Фікарра, які раніше працювали над серіалами "Це – ми", "neXt" та анімаційним серіалом "Злюки бобри".

1 сезон серіалу налічуватиме 8 епізодів, перші два з яких вийдуть одночасно, а решта – по одному раз на тиждень.

Великі сподівання

Great Expectations (Великобританія, США, Hulu, 1 сезон, драма/історія, прем'єра – 26 березня)

Цей міні-серіал є екранізацією однойменного роману Чарльза Дікенса, що розповідає про великодушного і скромного хлопця-сироту на ім'я Філіп Пірріп (Піп), який отримує шанс на джентльменське життя. Паралельно розгортається історія його кохання до дівчини Естелли, чия ображена колись нареченим прийомна мати також плете свою підступну гру.

Головні ролі в серіалі виконують Олівія Колман ("Фаворитка", "Батько", "Лобстер"), Фінн Вайтгед ("Дюнкерк", "Чорне дзеркало", "Покоління Вояджер"), Шалом Брюн-Франклін (серіали "Турист", "Війна світів"), Метт Беррі ("Чим ми займаємося в тінях", "The IT Crowd") та інші.

Шоуранером серіалу виступив Стівен Найт, який свого часу написав сценарії до успішних шоу "Гострі картузи" та "Сліпота", а також до фільмів "Спенсер: Таємниця принцеси Діани", "Дівчина в павутинні" та "Ефект колібрі".

1 сезон серіалу налічуватиме 6 епізодів, перші два з яких вийдуть 26 березня, а решта чотири по одному раз на тиждень.

Сила

The Power (Великобританія, Prime Video, 1 сезон, драма/фентезі/трилер, прем'єра – 31 березня)

Серіал, заснований на однойменному науково-фантастичному романі Наомі Алдерман, розповідає про жінок, які навчилися вивільняти еклектичні заряди з пальців, що створило передумови для домінування жіночої статі над чоловічою.

Головні ролі у фільмі виконують Тоні Колетт ("Ножі наголо", "Алея жаху", "Неймовірне"), Джон Легвізамо ("Джон Уік", "Меню", "Люта нічка"), Едді Марсан ("Влада", "Атомна блондинка", "Гнів людський", "Шерлок Голмс"), Тохіб Жімо ("Тед Лассо") та інші.

Розробкою серіалу займалася сценаристка Релл Такер, яка раніше працювала над серіалами "Справжня кров" та "Джессіка Джонс". Допомагала їй авторка оригінального роману Наомі Алдерман.

1 сезон серіалу налічуватиме 9 епізодів, перші три з яких вийдуть одночасно в день прем'єри.

Також у березні вийдуть серіали

  • 2 березня Netflix випустить 2 сезон серіалу "Секс/Життя" (Sex/Life) про заможну домогосподарку, яка під час кризи середнього віку поринає у вир пристрастей.
  • 6 березня на HBO стартує 2 сезон детективної драми "Перрі Мейсон" (Perry Mason), про адвоката 1930-х років, який розслідує складні справи своїх клієнтів.
  • 9 березня Netflix випустить другу частину 4 сезону психологічного трилера "Ти" (You) про харизматичного маніяка Джо Голдберга, який тепер переїхав до Лондона.
  • 10 березня на Hulu стартує 1 сезон комедійного серіалу UnPrisoned з Керрі Вашингтон ("Джанго вільний", "Школа добра і зла"), що розповість про терапевта та маму-одиначку, чиє життя перевертається догори дригом, коли її батько виходить із в’язниці та переїжджає до неї жити.
  • 14 березня на The CW стартує 3 сезон супергеройського серіалу "Супермен і Лоїс" (Superman & Lois).
  • 23 березня Netflix випустить 1 сезон екшн-драми "Нічний агент" (The Night Agent) про агента ФБР нижньої ланки, який в підвалі Білого дому слідкує за телефоном, який ніколи не дзвонить, аж поки не лунає дзвінок з попередженням про загрозу державного перевороту.
  • 24 березня Showtime запустить 2 сезон підліткового детективного серіалу "Шершні" (Yellowjackets) з Мелані Лінскі, Джульєтт Льюїс та Крістіною Річчі, що розповідає про кількох жінок, які багато років тому потрапили в авіакатастрофу, півтора року боролися за виживання посеред глухого лісу та досі стикаються з наслідками трагедії.
  • 29 березня на The CW стартує 7 і останній сезон підліткової драми/трилера "Рівердейл" (Riverdale) за коміксами Archie Comics про компанію шкільних друзів, з якими відбуваються різноманітні небезпечні події.

Також у березні очікується вихід політичної драми "Сантехніки Білого дому" (White House Plumbers) від HBO про роботу таємного відділу оперативників за часів адміністрації Річарда Ніксона та Вотергейтського скандалу з Вуді Гаррельсоном та Джастіном Теру в головних ролях. Втім, точна дата виходу серіалу поки не оголошена.

Натомість, вже після виходу нашого матеріалу Netflix зробив анонс комедійного анімаційного фільму для дорослих "Агент Елвіс" (Agent Elvis), в якому король рок-н-ролу приєднується до секретної шпигунської програми, щоб не дати лиходіям знищити світ. Мультсеріал вийду 17 березня.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найцікавіших серіалів лютого 2023 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся