Кадр з фільму "Белфаст" / фото Universal Pictures

Вийшов український трейлер музичної історичної драми "Белфаст" (Belfast) від Кеннета Брани ("Генріх V", "Тор", "Смерть на Нілі"), що є одним с головних претендентів на "Оскар" 2022 року.

Як повідомляє B&H film distribution, в український прокат фільм вийде 10 березня 2022 року.

"Белфаст" заснований на особистому досвіді режисера Кеннета Брани і розповідає про життя сім'ї протестантів в Белфасті (Північна Ірландія) з точки зору їхнього  9-річного сина Бадді на тлі заворушень, що відбувалися в 1969-1970 роках. Хлопець змушений вчитися жити у світі, який в один момент став іншим. Усе, до чого він звик, ніколи не буде таким, як раніше. Незмінними залишаються лише радість, сміх, музика та справжня магія кіно.

Головні ролі у фільмі виконали Джуді Денч ("Помри, але не зараз", "Дж. Едгар", "Вбивство у "Східному експресі"), Джеймі Дорнан ("50 відтінків сірого", "Антропоїд", "Турист"), Кіаран Гайндс ("Нафта", "Гра престолів"), Катріна Балф ("Ford проти Ferrari", "Чужоземка"), Колін Морган ("Мерлін", "Корона") та дебютант Джуд Гілл.

Читайте також"Володар перснів", "Доктор Стрендж", "Місячний лицар" і не лише: всі трейлери з Супербоул

Зазначимо, "Белфаст" вже потрапив в різноманітні списки найкращих фільмів 2021 року, а також отримало чимало престижних нагород та номінацій. Зокрема, у фільму вже є "Золотий глобус" за найкращий сценарій (загалом у нього було сім номінацій). Також "Белфаст" претендує на сім "Оскарів", в тому числі в головних категоріях.

Вас також можуть зацікавити новини: