Пісні Ніни Матвієнко стали народними хітами / колаж УНІАН, фото mcip.gov.ua, скриншот

Сьогодні не стало легендарної артистки Ніни Матвієнко. Як зазначили у Міністерстві культури та інформаційної політики, голосом співачки "раділа та плакала Україна". УНІАН пропонує послухати найкращі пісні Матвієнко.

"Квітка душа"

Ніжну пісню Матвієнко вперше виконала у 2004 році для мюзиклу "Сорочинський ярмарок". Після цього вона швидко стала хітом, а мелодію треку з перших нот можуть впізнати майже усі українці.

"Ой, летіли дикі гуси"

Українську пісню у 1969 році написали поет Юрій Рибчинський та композитор Ігор Поклад. Вперше її опублікували у 1972 році. Пісня у виконанні Ніни Матвієнко вважається народною.

"Летіла зозуля"

Українська народна пісня викликає чимало сумних емоцій. Матвієнко передала увесь біль та смуток, що дало тексту про зозулю нове дихання. Після 24 лютого 2022 року пісня ще сильніше відгукнулася у серцях українців.

"Чарівна скрипка" ("Сіла птаха")

Поет Юрій Рибчинський та композитор Ігор Поклад створили й цю пісню. Вона вважається дуже драматичною та стала "візитівкою" Матвієнко. Спочатку пісня мала трохи іншу мелодію, а з роками отримала більш повільний ритм.

"Прийшла весна" ("Веснянка")

Цю пісню Матвієнко виконувала разом з хором імені Верьовки. Позитивна та життєствердна мелодія, а також веселий текст, зробили трек справжнім народним хітом.

Нагадаємо, про смерть Ніни Матвієнко повідомила її донька Антоніна. Деталі та подробиці вона поки що не розголошує.

Вас також можуть зацікавити новини: