Лікувальні властивості харчової соди для цибулі вас здивують / фото ua.depositphotos.com

Звичайна сода може забезпечити вам щедрий урожай цибулі. Для цього вам потрібно лише замаринувати цибулю-сівок перед посадкою. Це дуже просто - сода харчова приємно здивує вас своєю ефективністю.

Раніше УНІАН розповідав, як сіяти петрушку, щоб вона давала багатий врожай. Тепер же пропонуємо вам дізнатися, навіщо замочувати цибулю в содовому розчині.

Харчова сода - простий і копійчаний засіб для обробки цибулі, який можна використовувати як навесні, перед посадкою сівка, так і восени, для обробки насіння перед зимівлею. Багато хто не знає, чим допомагає розчин соди для цибулі, а тому марно ігнорують цей лайфхак.

Відео дня

Однак ви будете приємно здивовані, коли спробуєте такий розчин. Сода допомагає отримати більше врожаю. Крім цього, розчин перешкоджає зростанню стрілок на цибулі і є прекрасним антисептиком, а тому вбиває шкідливі бактерії.

Як зробити слабкий розчин харчової соди для обробки цибулі 

Для приготування розчину вам потрібні лише сода і вода, яка обов'язково повинна бути теплою, практично гарячою (від 45 до 50 градусів). На один літр води візьміть 1 чайну ложку харчової соди.

До замочування потрібно підготувати цибулини. Злегка приберіть з них верхнє лушпиння, повністю чистити не потрібно. Після цього замочіть цибулини в теплій воді на 30 хвилин.

Однак постарайтеся, щоб за цей час розчин не став холодним. Для цього ви можете накрити ємність з водою і цибулею кришкою, а потім обернути її старою ковдрою або непотрібною курткою. Так розчин буде довше залишатися гарячим.

Після цього ви можете садити цибулю або ж залишати її на зиму. Цибулини будуть захищені від бактерій і шкідників. Крім цього, вони дадуть вам великий врожай.

Вас також можуть зацікавити новини: