Чим підгодувати агрус - поради / depositphotos.com

Досвідчені агрономи кажуть, що агрус починає плодоносити вже в липні - в цей період важливо використовувати правильні добрива, щоб зміцнити кущ, поліпшити якість врожаю і захистити рослину від шкідників. УНІАН розповість, чим підгодувати агрус під час плодоношення.

Чим підгодувати агрус в серпні і кінці липня

Під час і після плодоношення аграрії радять використовувати мінеральні та органічні добрива. Ідеально підійде сульфат калію, суперфосфат або калійна сіль. Вам потрібно розчинити 30 грам засобу в відрі води об'ємом 10 л. Спочатку полити чагарник теплою водою, а потім внести підгодівлю в пристовбурні кола. Така процедура допоможе заповнити дефіцит калію і фосфору, а також закласти грунт для врожаю в наступному році.

Відео дня

Якщо ви сумніваєтеся, чи можна агрус підгодувати золою в цей час, послухайте дачників зі стажем, вони дають позитивну відповідь і діляться рецептом:

  • 300 гр біогумусу;
  • 1 кг деревної золи;
  • 10 л води;
  • будь-яка мульча.

У воді потрібно розчинити вказану кількість біогумусу, розмішати і полити кущ. Потім посипати деревною золою, а зверху під кущ викласти солому або тирсу. Так удобрювати агрус можна 1 раз в два роки, частіше не треба - рослина може стати сприйнятливою до хвороб.

Чим підгодувати агрус з натуральних компонентів

Підживлення агрусу народними засобами теж можливе, якщо ви з якихось причин не хочете звертатися до "хімії", або просто бажаєте забезпечити рослину додатковою дозою корисних речовин. Ідеальний варіант - трав'яний настій, який готується так:

  • бур'янами, викопаними або зрізаними на городі, заповнити бочку наполовину;
  • залити доверху водою;
  • закрити кришкою;
  • залишити настоюватися, періодично помішуючи.

Як тільки ви побачите, що перестав виділятися газ, а сам настій потемнів, зрозумієте - підгодівля готова. Її потрібно розвести водою в співвідношенні 1:10 і вилити під кожен кущ по відру отриманого добрива. Якщо хочете обприскати агрус, то розводити засіб потрібно в іншій пропорції - 1:20.

Вас також можуть зацікавити новини: