Які дерева можна посадити біля дому - прикмети / фото Michael Kleinsasser / Pixabay

Існує чимало рекомендацій для дачників про те, які дерева можна садити у дворі. Правильно посаджені рослини приваблять в будинок щасливу енергетику, благотворно вплинуть на здоров'я саду і порадують садівників корисним урожаєм.

Відео дня

Горобина

В уявленні наших предків горобина - це потужний оберіг для дому, який захищає житло від злих сил. Це дерево покращує настрій і позитивно впливає на гормональний фон. Також горобина, за прикметами, є символом жіночого початку і допомагає жінкам легше пережити труднощі.

Є й об'єктивні причини того, чому потрібно посадити горобину у дворі. Це дерево - хороший медонос, який приваблює в сад бджіл та інших комах-запилювачів. Також добре відома користь горобини, а настоянки, варення, чай з ягід і інші заготовки дуже порадують вас узимку.

Акація

Посадити акацію у дворі - значить зробити корисну інвестицію в своє здоров'я. Чай з акації і акацієвий мед неймовірно корисні для здоров'я, а аромат квітучого дерева покращує настрій. Також це дерево покращує якість грунту, на якому росте. Добре відомі медоносні властивості акації - сад, де вона росте, ніколи не обійдуть стороною бджоли. 

У народних прикметах акація вважається символом родючості і природними ліками від безпліддя.

Модрина

Якщо ви не хочете садити плодові дерева, а шукаєте корисну декоративну рослину - посадіть біля будинку або на дачі модрини. Це дерева з позитивною енергетикою, які вважаються потужним антистресом. Їхній запах заспокоює, допомагає впоратися з депресією і відновити душевні сили. Також рослина має сильні лікувальні властивості. Шишки, хвоя, нирка і кора модрини корисні для серця, імунітету і травлення.

Чому потрібно посадити калину у дворі / фото ua.depositphotos.com

Калина

Неможливо уявити український двір без калини. Наші предки не дарма оспівували це дерево в народній творчості. Калина несе позитивну енергетику молодості, здоров'я, сімейного щастя. Це дуже корисне дерево для молодят або родини з дітьми. Також всім відомі численні корисні властивості ягід малини.

Груша

Груші для наших предків були символом довголіття, щасливого материнства і міцного шлюбу. Якщо вам цікаво, які дерева можна посадити подружжю - задумайтеся про посадку груші. Це дерево також корисне для ягідної ділянки. Груша захищає малину, смородину і виноград від гнилі і шкідників.

Вільха

У лісівництві вільха багато років застосовується як дерево, яке покращує якість грунту і використовується для збагачення маловрожайних ділянок. Для ділянки з бідним грунтом це справжня знахідка. Також вона вважається цінною декоративною рослиною з ажурним листям і красивими сережками. А листя і кора рослини застосовуються в медицині як антибактеріальний і ранозагоювальний засіб.

У прикметах вільха відноситься до дерев з хорошою енергетикою. Вона допомагає позбутися від стресу і забирає на себе людський негатив.

Раніше УНІАН також писав, які дерева не можна саджати у дворі через негативну енергетику і шкоду для саду.

Вас також можуть зацікавити новини: