Женшина не шкодує про те, що зважилася на зміни / фото ua.depositphotos.com

На Reddit з'явилася історія від жінки, яка розповіла про свій непростий шлях до самоповаги. Вона почала ходити до психотерапевта і перестала бути "прислугою" для свого чоловіка. Результат роботи над собою її шокував.

Так, жінка зустрічалася з чоловіком близько п'яти років, рік вони живуть у шлюбі. Вона вирішила піти на терапію, щоб навчитися цінувати себе і боротися з тривогою. В результаті жінка зрозуміла, що постійно намагається догоджати людям, бути для всіх зручною. І тоді вона почала у собі багато чого змінювати.

Наприклад, жінка більше не соромитися того, що не завжди може догоджати чоловікові. Він звик, що вона виконує усі його прохання. Однак коли жінка сказала, що не встигає зробити чоловіку кави, бо сама збирається на роботу, він здивовано округлив очі і припинив із нею розмовляти.

Відео дня

Чоловік сторопів, коли зрозумів, що його прохання не виконуються. Потім ситуація повторилася, коли жінка відмовилася працювати водієм свого обранця. Він хотів, щоб вона змінювала свої плани і просто возила його містом, ніби у неї немає своїх справ. 

Коли жінка відмовила йому вдруге, він не приховував роздратування. Але апогеєм усього стала ситуація з прибиранням. Спочатку чоловік пообіцяв, що сам наведе лад вдома. Але коли втомлена після роботи жінка повернулася, на неї чекав бардак.

"Він сказав, що я можу прибрати, якщо це для мене так важливо. Я вирішила, що це не так вже й важливо, і я просто приберуся. Без бійки, без суєти. Але він продовжував зі мною не розмовляти. А цього вечора я почула про те, як я змінилася. І що я більше не змушую його відчувати себе хорошим або особливим", - розповіла жінка.

І тоді вона зрозуміла, що її робота з психотерапевтом ефективна. Адже жінка продовжує готувати, прибирати і працювати, але при цьому не жертвує своїм часом. Вона зазначила, що перестала догоджати чоловікові, вона більше не прогинається під його інтереси. І жінка зовсім про це не шкодує.

"Я думаю, що це нормально, і йому просто потрібно навчитися взаємодіяти зі мною, тому що я не можу підкорятися кожній вимозі. Я знаю, що віддавати і брати - це суть відносин. Але я рідко відчуваю, що отримую віддачу, мене просто беруть і карають, коли я не дозволяю йому брати більше", - додала вона.

Реакція мережі

Користувачі відзначили, що жінка вчинила правильно. Вони радять їй не піддаватися на ігри чоловіка і не реагувати на його спроби собою маніпулювати. Також вони пишуть:

  • "Продовжуйте робити те, що робите. Час йому подорослішати"
  • "Не слухай нікого, ти на правильному шляху"
  • "Робота над собою завжди складна. Готуйся до того, що ви можете розлучитися.

Нагадаємо, раніше в мережі назвали головні ознаки здорових відносин.

Вас також можуть зацікавити новини: