Гурт «The Cranberries»

Лідер ірландського рок-гурту Cranberries Долорес О’Ріордан втопилася у ванній через зловживання алкоголем. Такого висновку дійшли слідчі Великої Британії, які досліджували обставити смерті рок-зірки.

Як пише The Guardian, сьогодні ірландській співачці виповнилося б 47 років, якби не раптова смерть у січні. Слідчі встановили, що вона була сильно п’яна перед тим, як її знайшли мертвою у 2005 номері готелю Hilton у Лондоні. У її крові було 330 мг спирту на 100 мл крові. Це в чотири рази вище від норми, при якій людям в Великій Британії можна сідати за кермо.

В 2017 році О’Ріордан скасувала тур з відновленим складом Cranberries через проблеми зі спиною. Перед смертю вона приїхала в Лондон для запису в студії. Коли покоївка готелю знайшла тіло, мертва співачка лежала занурена у воду лицем до дна.

Відео дня

Читайте такожЗ'явився запис дзвінка солістки The Cranberries за пару годин до її смерті

Докази, які виявили слідчі, вказують на те, що О’Ріордан сильно курила, пила багато алкоголю і при цьому вживала ліки, які зазвичай продають за рецептом лікаря. Зокрема, вона вживала снодійне лоразепам. В кімнаті також були виявлені порожні пляшки з-під шампанського і алкоголю з міні-бару.

Посмертне заключення лікаря стверджує, що ірландська співачка втопилася у ванній через алкогольну інтоксикацію. У поліції сказали, що смерть співачки не викликала підозр. Адже не було жодних ознак умислу.

Психіатр О’Ріордан Роберт Хіршфілд сказав, що після розмови з нею минулого грудня він дійшов висновку, що співачка не зловживала алкоголем і не страждала від нав’язливих думок про самогубство. Тож коронер доктор Ширлі Редкліф постановила: «Немає жодних доказів, які вказували б на те, що це щось інше окрім випадковості. Це був суто нещасний випадок».

Хоча правоохоронці Британії встановили, що співачка мала проблеми з психікою. Вона страждала від біполярного розладу. У вересні минулого року вона сильно напилася, прийняла лоразепам і написала передсмертну записку.