Фото інстаграм Олександра Шпака

На відомого російського шоумена та блогера Олександра Шпака, який заявляв, що хоче відректися від свого громадянства та засуджує політику Кремля, завели кримінальну справу. Це вже друга за рахунком справа, в якій його звинуватили окупанти у "дискредитації армії РФ" і в підтримці України.

"Справу на Шпака порушили 12 березня у слідчому управлінні ЦАО Москви. 15 серпня минулого року Шпак вже притягувався до адміністративної відповідальності за статтею про дискредитацію армії РФ у його постах в Telegram-каналі, а повторне порушення тягне за собою кримінальну справу", - зазначається в росЗМІ.

Пропагандисти загрожують йому до 5 років позбавлення волі, хоч він вже давно виїхав з країни-агресорки. Зараз чоловік перебуває з родиною за кордоном.

Відео дня

Реакція Олександра Шпака

Чоловік вже встиг відреагувати на нові звинувачення та розповів подробиці у себе в Instagram.

"Ось і нова кримінальна справа, яку завели проти мене в рашистській п*дорації... Я виступаю проти війни в Україні та не живу в РФ. Це вже друга справа, але там вже є і третя. Третя справа по екстремізму та тероризму з причини моєї підтримки України та того, що я спонсорую ЗСУ. Але щось вони поки про це не оголошують. Згідно моїх даних, ця справа була відкрита одразу після того, як я про це заявив, тобто в кінці січня - початок лютого. Ось такі у мене цікаві новини", - сказав Шпак в Instagram.

Скріншот сторіз Олександра Шпака

Нагадаємо, раніше Олександр Шпак їдко потролив Путіна. Він зазначив, що у росіян тільки диктатор постійно молодшає. 

Вас також можуть зацікавити новини: