Сергій Притула зізнався, що не має броні від мобілізації / Скріншот Instagram

Відомий український телеведучий, засновник благодійного фонду Сергій Притула зізнався, чи має бронь від мобілізації. Також громадський діяч поділився думками щодо відстрочок для робітників благодійного фонду.

Сергій Притула розповів, що не має бронювання від мобілізації. Причиною цьому є те, що його благодійний фонд не є структурою, яка б підпадала під відстрочку. Волонтер отримав повістку і вже встиг  пройти військово-лікарську комісію. Наразі він перебуває на обліку в Шевченківському ТЦК міста Києва. Попри відсутність відстрочки за сферою діяльності, Притула має іншу - через наявність трьох неповнолітніх дітей.

Також Сергій стверджує, що, як тільки співробітники його фонду отримують повістку, вони одразу ж йдуть в ТЦК. За його словами, на фронті зараз перебуває 20 осіб з організації.

скріншот з інтервʼю

Волонтер пригадав ситуацію, коли мобілізували керівника військового напрямку благодійного фонду. Притула вважає, що через паперову тяганину, деякі військові підрозділи втратили комунікацію з фондом. Тепер він переймається тим, що організація може втратити ще більше людей. Причиною цьому є те, що структура не має броні.

"Було мобілізовано нашого керівника військового напрямку Романа Сініцина. У результаті, держава отримала дуже класного аеророзвідника, але сотні підрозділів втратили комунікаційну ланку з фондом. Для військових, мабуть, цей перехідний період був трошки напряжнішим. Я дуже переживаю, бо для держави ти не несеш якоїсь цінності, якщо за тебе десь не попросили або ти не входиш у перелік певних організацій", - розповів Сергій.

Скріншот Instagram

Ба більше, громадський діяч поділився, що не знає, як домовитися про бронювання для своїх співробітників. Проте, за його словами, він проти того, щоб благодійні фонди стали такими, які мають відстрочку. Притула переконаний, що таким чином ухилянти почнуть масово приєднуватися до волонтерських організацій:

За останніх 3 місяці фонд надав війську певного технічного рішення еквівалентно сумі близько 4 мільярдів гривень. Все завдяки роботі 6 людей. Якщо у мене цих хлопців мобілізують, то якийсь підрозділ отримає дуже хороших спеціалістів. Я не знаю як можна допроситися. Що значить просити? Я балакав з міністрами і все одно не можу забронювати людей, якщо вони в штатці фонду. Найсмішніше те, що я перша людина, яка проти того, щоб благодійні організації внесли до переліку тих, де можна бронювати працівників.

Нагадаємо, раніше Сергій Притула розповів, що пройшов військову комісію.

Вас також можуть зацікавити новини: