У Росії співачку Монеточку визнали "іноагентом" / фото instagram.com/monetochkaliska

Міністерство юстиції РФ внесло до реєстру "іноземних агентів" співачку Монеточку (справжнє ім'я - Єлизавета Гирдимова, - ред). У заяві пропагандистів зазначено, що вона нібито "отримує підтримку від іноземних джерел" за свої висловлювання проти війни.

Також в Росії звинувачують зірку в тому, що вона збирала кошти "на підтримку недружньої країни — України".

Зазначимо, днями на своєму концерті в Литві Монеточка вийшла на сцену з біло-синьо-білим прапором - його використовують протестувальники проти війни. Артистка сказала: "Росія буде вільною, Слава Україні, Живе Білорусь".

Це радісно підтримали її фанати, подякувавши бурхливими оваціями. Очевидно, саме це стало причиною того, що Мін'юст РФ визнав її іноагентом.

Хто така Монеточка

Російська співачка, композитор і автор пісень. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну знаменитість виїхала за кордон. У своїх інтерв'ю Монеточка неодноразово говорила, що в Росії немає свободи слова, а також вона не може розвиватися там як творча особистість.

"Мені дуже хотілося відчувати свободу у своїх висловлюваннях. Думаю, це основна причина (від'їзду, - ред). В принципі, в попередні роки виходило зберігати баланс. Десь у пісні зашифрувати метафору про те, що тинасправді думаєш. Моя аудиторія завжди вміла читати ці метафори. Але зараз мені не хочеться ховати це за метафорами", - сказала Монеточка в одному зі своїх інтерв'ю.

Нагадаємо, в Росії створили "чорний список" своїх же артистів. Туди потрапила Монеточка. 

Вас також можуть зацікавити новини: