Бі-2 опинилися в центрі скандалу / фото прес-служба групи

Справжній скандал розгорівся в Росії навколо групи "Бі-2". Причина в тому, що лідер групи публічно зізнався, що фінансово допомагає ЗСУ.

За словами Льови, інші учасники групи його підтримують. Ця заява і викликала хвилю хейту у путіністів.

Крім того, так звані громадські діячі звернулися в Генеральну прокуратуру, СК РФ і Міністерство культури Росії з вимогою визнати групу "Бі-2" спонсорами тероризму і державними зрадниками.

Відео дня

Підлила масла у вогонь і російська акторка Яна Поплавська. Вона прямо закликала Роскомнадзор "заблокувати" пісні та відео групи, а Держдуму РФ - заборонити в'їзд членам групи в Росію.

"Співак ротом Льова публічно заявив, що спонсорує і буде спонсорувати українських націоналістів. При цьому до останнього ці мерзоти намагалися просунути свої морди до російської годівниці. Досі на російському сервісі можна послухати і віддати свої гроші за музику Бі-2, а на російському відеохостингу можна дивитися кліпи і навіть донатити групі. А Бі-2 отримує авторські відрахування, які йдуть на ці злочини. І є Роскомнадзор, який зайнятий всім, чим завгодно, але не блокуванням іноагентів. І є Держдума, яка закриває очі на повернення тих, хто підтримує Україну. І мільйони росіян, які дивуються, дивлячись на все, що відбувається", - заявила Поплавська.

Позиція "Бі-2" щодо війни в Україні - головні новини

Члени колективу відкрито підтримали Україну після повномасштабного вторгнення Росії. Їх позиція призвела до того, що у російських містах стали масово скасовувати концерти "Бі-2".

Крім того, в Москві склали "чорний список" музикантів, концерти яких визнані небажаними через засудження війни проти України. Серед неугодних опинилися Андрій Макаревич ("Машина часу"), Борис Гребенщиков ("Акваріум"), Валерій Меладзе, Максим Покровський (Ногу звело!"), група "Бі-2" та багато інших.

Вас також можуть зацікавити новини: