Фото інстаграм фан-сторінки режисера

Відомого польсько-французького режисера Романа Поланскі викликають до суду. Йому висунуто звинувачення у сексуальному насильстві над дівчиною-підлітком 1973 року. Про це пише видання The Guardian.

90-річний чоловік має з'явитися у суді в серпні 2025 року. Його адвокат повідомляє, що Романа обвинувачують у зґвалтуванні та умисному заподіянні тяжкої емоційної шкоди.

Відомо, що скаргу на нього подала жінка, яка не називає своє справжнє ім'я, а представляється як Джейн Доу. Вона наголошує, що режисер у 1973 році вчинив сексуальне насилля, знаючи, що їй ще немає 18 років. Поланські нібито давав їй пити алкоголь, а потім повіз до себе додому.

Відео дня

"Наша клієнтка Джейн Доу продемонструвала величезну мужність, подавши позов проти відомого режисера, який раніше визнав себе винним у сексуальному злочині проти дитини, а потім втік до Європи, щоб уникнути вироку", - сказав адвокат позивачки. 

Сам Роман цю ситуацію поки не коментує. 

Що відомо про Романана Поланскі

Роман Поланскі - кінорежисер, сценарист, продюсер та актор. Він отримав чимало престижних нагород, зокрема, "Золоту пальмову гілку" у Каннах, "Золотого ведмедя" і "Срібного ведмедя" Берлінського кінофестивалю, "Оскар", "Золотий глобус" та інші нагороди.

До слова, він раніше вже мав звинувачення у сексуальному насиллі. Британська актриса Шарлот Льюіс стверджувала, що він поглумився над нею майже 30 років тому. Також дівчина на ім'я Саманта Геймер, яка була неповнолітньою в 1977 році теж говорила про насилля з боку Романа. Та режисер виплатив їй грошову компенсацію, а сам втік від правосуддя.  

Нагадаємо, раніше актора Жерара Депардьє знову звинуватили у сексуальному насиллі.

Вас також можуть зацікавити новини: