Які існують методи боротьби з целюлітом / фото ua.depositphotos.com

Целюліт - це патологічний стан шкіри, при якому локально збільшуються жирові клітини. Таке явище можна спостерігати на сідницях, стегнах, животі і навіть на руках. За даними вчених, целюліт абсолютно нешкідливий і настільки поширений, що їм страждають більше 80% всіх жінок.

Журнал Cosmopolitan назвав методи, які допоможуть максимально ефективно і безболісно побороти целюліт.

Ступеня целюліту

На даний момент дерматологи виділяють чотири ступені целюліту. 

Відео дня
  1. 1 - немає видимого целюліту
  2. 2 - видно тільки при пощипуванні шкіри над ним.
  3. 3 - видно, коли людина стоїть
  4. 4 - видно в положенні стоячи і сидячи, з глибокими западинами на шкірі

Причини виникнення

На тіло і стан шкіри безпосередньо впливає спосіб життя. Але ось ще кілька пунктів, з якими може бути пов'язана проблема появи целюліту:

Фактори способу життя можуть грати роль. Наприклад, целюліт може бути пов'язаний з:

  • шкідливими харчовими звичками у вигляді ненормованого харчування або зловживання фастфудом;
  • дієтою, яка не підходить вашому організму;
  • повільним метаболізмом;
  • відсутністю достатньої фізичної активності;
  • недоліком води.

Як позбутися целюліту

Незважаючи на те, що в інтернеті повно реклами всіляких чудодійних засобів, які нібито повинні допомогти розгладити шкіру, процес позбавлення від локальних жирових утворень не завжди простий.

Одним з варіантів рішення є кріоліполіз.

На сьогоднішній день побороти целюліт можна за допомогою оперативного втручання / фото ua.depositphotos.com

Ця неінвазивна процедура заморожує і вбиває жирові клітини. Як тільки вони відмирають, організм сам виводить їх природним шляхом. 

Крім того, люди з целюлітом вдаються до лазерного видалення небажаних жирових відкладень. Лазер допоможе розрідити жир і вивести його з організму за принципом ліпосакції. 

Процедура видалення целюліту лазером / фото ua.depositphotos.com

Менш "агресивним" в порівнянні з попередніми методами боротьби з целюлітом є вакуумний масаж. Дерматологи і масажисти стверджують, що при ліпомасажі в проблемній області поліпшується кровотік, що зменшує накопичення рідини. 

Більшість досліджень показують, що методи масажу, в тому числі ендермологія, покращують зовнішній вигляд шкіри на короткий час, але не дають довгострокового ефекту. Крім того, є побоювання, що ліпомасаж може привести до передчасного обвисання шкіри і погіршення її зовнішнього вигляду. 

Читайте такожЯк прибрати біль при місячних: 6 доведених способів

Ще одним методом боротьби з целюлітом є застосування препаратів, які сприяють розщепленню жиру. Як правило, цей варіант може виявитися дієвим лише на ранніх стадіях утворення жирових клітин. 

Антицелюлітні засоби працюють за принципом розчинення клітин жиру / фото ua.depositphotos.com

Наприклад, існують різні антицелюлітні креми, які містять кофеїн, амінофілін, теофілін - речовини, що розщеплюють жирові клітини. Є й інші крему, в яких діючі речовини - вітаміни, мінерали і рослинні екстракти. Дерматологи стверджують, що самі по собі такі препарати не сильно ефективні, але підсилюють дію в поєднанні з іншими методами боротьби.

Нагадаємо, раніше була названа користь теплої ванни для здоров'я. Прийняте теплої ванни протягом 20-30 хвилин - хороший спосіб відчути ефект зняття стресу.

Вас також можуть зацікавити новини: