Як одягатися жінці в 40 років / фото depositphotos.com

Жінки після 40 часто одягаються в "бабусину робу", що робити категорично не можна, адже в цьому віці жінки молоді та гарні, тому не варто перетворюватися в бабусь. Звичайно ж, не варто і вдаватися в іншу крайність – молодіжний стиль, який часто проявляється короткими шортами, міні, лосинами, а також уявним хіп-хоп стилем.

Щоб не виглядати безглуздо або комічно, а також не зістарити себе завчасно, варто звернути увагу на речі класичного крою. Такі наряди освіжать, додадуть елегантності, омолодять і завжди будуть доречні. Крім того, вибір речей дуже широкий – джинси, брюки, сукні, спідниці та інше.

Штани

Жінкам в такому шикарному віці краще відмовитися від дуже обтислих або брюк з низькою посадкою. Такі речі підкреслять всі недоліки фігури, та ще й вкоротять ноги. Нічого спільного з елегантністю вони не мають. У подібних речах ви лише викличите подив та підкреслите свій вік й відсутність смаку.

Відео дня

Найкраще обрати прямі брюки з досить високою посадкою. Верхня лінія штанів не повинна перерізати живіт, а повинна його закривати. Також відмінним варіантом стануть брюки-палаццо або просто широкі штани, в цьому випадку можна обрати навіть шкіряні варіанти.

Наприклад, британська 46-річна фешн-блогерка та стиліст Еріка Девіс, у якої понад 202 тисячі підписників в Instagram, для одного зі своїх луків обрала широкі штани під шкіру, а для іншого - світлі брюки з високою талією з натуральних тканин світлих тонів.

Штани можна вибрати різних фактур і з різних тканин на будь-який сезон / колаж УНІАН

Джинси

Чомусь багато жінок вважають, що джинси носять тільки молоді дівчата і чоловіки – це величезна помилка. Стиль кежуал, який любить класичні силуети, навпаки сприймає денім. Єдине, щоб образ виглядав елегантно, необхідно обрати правильний фасон.

Жінкам після 40 ідеально підійдуть джинси прямого крою з середньою (якщо дозволяє фігура) або високою посадкою. При цьому найкраще обирати денім синього кольору без потертостей, малюнків, страз, намистин та інших "прикрас". Річ у тім, що зайві елементи зроблять образ комічним, а ось витончена класика, навпаки, підкреслять ваш смак й точно "відмінусує" з десяток років.

Жінкам після 40 ідеально підійдуть джинси прямого крою / фото instagram / erica_davies

Сорочка

Цей елемент гардеробу точно повинен бути у кожної жінки. По-перше, це гарно. Правильно підібрана сорочка освіжить та омолодить образ. Наприклад, атласні вироби дають відмінний анти-ейдж ефект.

По-друге, така річ багатофункціональна, адже її можна поєднувати з брюками, спідницями, джинсами і навіть сарафанами, що продемонструє впевненість в собі, підкреслить красу і бажання експериментувати. По-третє, це зручно – широка і навіть вільна сорочка з широкими рукавами не буде утрудняти рухи, забезпечить відчуття свободи та легкості.

Головне, що потрібно пам'ятати при виборі правильної омолоджуючої сорочки – тканина високої якості. Краще купити 1-2 дорогих відповідної якості, які можна буде комбінувати з іншими речами в шафі, ніж десятки сорочок з дешевих тканин, який не сядуть так, як потрібно, і лише зіпсують образ.

Сорочки можна поєднувати з чим завгодно / фото instagram / erica_davies

Сарафан

Жінки після 40 часто відмовляються від сарафанів, вважаючи їх не придатними через відкриті плечі та руки. Але це зовсім не так. Сарафани стирають вік! Вони повинні бути у кожної, адже це ідеальна базова річ.

Завдяки широкому вибору фасонів можна обрати саме той, що підходить вам. Якщо є необхідність прикрити руки, то краще підійде сарафан з широкими бретелями. При цьому він повинен бути вільним і довгим.

Що стосується кольору, то стилісти пропонують сарафани чорного і пастельних тонів, а також білий. Тут вже залежить від вашого бажанням. Категорично не варто купувати таку річ з принтом в дрібну квіточку, адже вона старить й перетворює вас з модниці в радянську доярку.

Завдяки широкому вибору фасонів можна вибрати той сарафан, що підходить вам / колаж УНІАН

Блейзер з англійським коміром

Такий піджак - справжній мастхев. Він підійде на будь-який вік, адже створює точений силует. Чітко окреслені плечі й акцент на талії завжди виглядають виграшно й візуально омолоджують.

Крім того, завдяки лаконічному крою і відсутності елементів, які перевантажують, блейзер можна комбінувати з чим завгодно. Він відмінно вписується в стиль кежуал, тому можна сміливо поєднувати піджак з джинсами і топами. Крім того, він підходить до штанів та доповнить образ з сукнею.

Що стосується кольору, то тут стилісти дозволяють експериментувати. Для вибору правильного блейзера, який ідеально впишеться в гардероб, необхідно враховувати те, які кольори актуальні та які поєднуються з вашими речами. Не варто бояться яскравих і насичених відтінків, як фуксія або волошковий, але не кислотних. У разі, якщо речей багато і хочеться обрати максимально універсальний колір, то кращим варіантом буде білий.

Білий блезйер з англійським коміром освіжить будь-який образ / фото instagram / erica_davies

Багато стилістів вважають, що жінкам після 40, щоб виглядати молодше, краще обирати в одязі білий колір та світло-бежеві відтінки. Така палітра візуально скидає вік та розгладжує обличчя. При цьому необхідно пам'ятати, що речі світлих відтінків найкраще поєднувати з контрастними кольорами, щоб не отримати "голий" ефект.

Також не забувайте про підбори та кросівки, тому що це найпростіший спосіб омолодити образ.

Раніше УНІАН писав, які три фасону суконь заборонено носити жінкам після 40.

Вас також можуть зацікавити новини: