Фарбування волосся в домашніх умовах / фото ua.depositphotos.com

У багатьох містах зараз є проблема з функціонуванням салонів краси та перукарень, тому профільні фахівці дають поради як пофарбувати волосся вдома. Оскільки фарба - це досить агресивний матеріал, зіпсувати волосся дуже легко. Щоб цього уникнути, УНІАН зібрав найважливіші правила від перукаря і стиліста Яни Веретельник. 

Яна в коментарі для Факти ICTV розповіла, що перше, на що варто звертати увагу - це те, яку фарбу купувати. Важливо, щоб вона була не протермінованою. Крім того, картинка на пакуванні від фарби не завжди відповідає тому, яким буде результат. Важливо звертати увагу на тон - його найчастіше вказують зверху коробки. 

"Чим вище цифра, тим світліше колір. Наприклад: від 8 до 11 йдуть світлі відтінки, 7,6, 5 - темні, а 4, 3, 2, 1 - до чорних. Тому дуже часто клієнти, вибравши "шоколад" 4/0 виходять дуже чорними. Хоча на обкладинці упаковки колір мав назву "світлий шоколад". Відштовхуйтеся від свого кольору волосся", - стверджує фахівець.

Відео дня

При безпосередньому фарбуванні Яна радить одягнутися в те, що не шкода забруднити. Фарбу і окислювач слід змішувати в неметалевому посуді.  

"Зубна щітка - не найкращий варіант для фарбування. Купіть професійну щіточку, яка прослужить вам багато років. Також вам потрібен гребінець з хвостиком", - говорить Веретельник.

Стиліст радить ретельно розчесати волосся перед б'юті-процедурою, а ось після нанесення фарби розчісування може привести до пошкодження волосся. 

При нанесенні фарби потрібно починати з потилиці і рухатися знизу вгору, оскільки там найнижча температура голови. Тримати фарбу потрібно строго стільки часу, скільки вказано в інструкції, інакше є ризик "спалити" волосся. 

"Також важливий нюанс. Фарба фарбу не освітлює. Тобто, якщо ви темний шоколад 4/0, а взяли попелястий блонд 10/16 і нанесли, то запевняю вас – ви світліше не станете", - зазначила перукар. 

Нагадаємо, перукар назвала причину, по якій волосся швидко жирніє.

Вас також можуть зацікавити новини: