Жир на животі як прибрати / фото ua.depositphotos.com

Живіт - це найбільш проблемна жіноча зона. Зайві складки і небажана вага може з'явитися навіть у тих жінок, які ніколи не були схильні до повноти. Про те, як прибрати зайву вагу з цієї зони, розповіла нутриціолог, фітнес-тренер і експерт зі схуднення Катерина Медушкіна у своєму Інстаграмі

Загальні поради для плоского живота

Немає чарівного засобу для позбавлення жиру на животі без зусиль. Також неможливо прибрати зайву вагу тільки з зони живота. Якщо ви бачите складки і целюліт на животі - це проблема всього організму, і працювати потрібно з усіма частинами тіла.

У кожної людини своя проблемна зона. Це можуть бути боки, низ живота, область попереку. Загальне схуднення всього тіла допоможе прибрати зайву вагу з живота.

Відео дня

Прибрати живіт можна дотримуючись наступних правил.

  • Дотримуватися дефіциту калорій.
  • Проводити загальні тренування по спалюванню жиру.
  • Займатися силовими вправами для розвитку м'язів (в тому числі м'язів преса).
  • Робити вправи на проблемну зону (боки, низ живота, поперек).

Вправи для схуднення живота

Вправи для живота варто виконувати після розминки або загального тренування на всі частини тіла. Ці вправи допоможуть точково спалювати жир в проблемній зоні.

Бічна планка

Вправи для живота і боків / фото juliafit

Прийміть положення бічної планки - зіпріться на пряму праву руку і правий носок. Напружте м'язи преса і сідниць. Вільну руку підніміть прямо вгору над тілом, поверніть до неї обличчя і корпус. Потім опустіть руку на талію. Повторіть по 8 разів на праву і ліву сторону, 2 підходи.

Підіймання колін

Встаньте прямо, ноги на ширині плечей, руки підніміть над головою. Підтягніть коліно до грудей в діагональному напрямку, а руки опустіть зверху вниз до коліна, потім поверніться у вихідне положення. Підніміть іншу ногу. Виконайте вправу 15-20 разів.

Планка з підтягуванням коліна

Вправи для схуднення живота і талії / фото cross.expert

Встаньте в позу планки на прямих руках і носках. Якщо вам важко стояти в такій позі - опустіться на лікті. Підтягніть праве коліно до лівого ліктя, потім ліве коліно до правого ліктя. Спина пряма, м'язи преса напружені. Повторіть 12 разів на кожну ногу.

Такий комплекс вправ для живота можна виконувати 3-4 рази на тиждень.

Читайте також на УНІАН: