Тварини на відпочинку: як захистити чотирилапих від теплового удару

Від спеки, яка прийшла одразу в кілька областей України, неабияк страждають домашні тварини. І особливо, коли господарі беруть їх з собою на відпочинок. Як захистити своїх рідних чотирилапих від теплового удару, йдеться у сюжеті ТСН.

Зокрема, якщо виїжджаєте на море, тварин слід вигулювати тільки рано вранці або пізно ввечері.

При цьому якщо ваш улюбленець все ж отримав тепловий удар, його варто занести до прохолодного приміщення та напоїти водою. Також можна прикладати прохолодні/мокрі компреси, але з цим варто бути уважним, щоб не переборщити - вони не мають бути надто холодні, щоб у тваринки не було сильного перепаду температур. До того ж, не всім тваринам це можна робити.

Крім того, ветеринари попереджають, що в дорозі тварини теж захитуються, особливо коли подорожують машиною. Тому під час поїздки, особливо у спеку, вони потребують навіть більшого комфорту, ніж люди. Ветеринари радять перед такою поїздкою зменшити кількість корму, щоб не перегодувати тварину, та брати з собою достатню кількість води. 

Також пережити спеку тваринам допомагає стрижка, але й тут ветеринари закликають не перестаратись: якщо прибрати зайву шерсть, приміром, поголивши налисо, то це може порушити терморегуляцію вашого улюбленця.

При цьому перед поїздкою власникам тварин радять запастися номером ветеринара, щоб у разі чого мати змогу проконсультуватися.

Нагадаємо, раніше УНІАН.Туризм розповідав, де можна залишити домашніх улюбленців на час відпустки, якщо ви не хочете чи не можете взяти їх із собою.

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

08:35, 19.06.2020
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся