В багатьох областях Українии триває водопілля / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

В Україні продовжується весняне водопілля. Через це синоптики Укргідрометцентру оголосили у багатьох областях помаранчевий та червоний рівні небезпечності.

Зокрема, ІІІ рівень небезпеки оголошено у у Чернігівському районі Чернігівської області та на Черкащині, де затоплення будуть у ряді населених пунктів на Кременчуцькому водосховищі.

Також у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області утримуватиметься затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок. Тут оголошено ІІ рівень небезпеки - помаранчевий.

Відео дня

Така ж ситуація очікується на Кременчуцькому, Кам'янському, Дніпровському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях. Там також оголошено ІІ рівень небезпеки.

За даними Укргідрометцентру, можливе початкове затоплення заплавних територій на Каховському водосховищі у ряді населених пунктів у Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

21 та 22 квітня очікується проходження максимального рівня водопілля на Десні біля с.Макошине. Оглошено ІІ рівень небезпеки.

фото Укргідрометцентр

Паводки в Україні - що відомо

Цього року паводок в Україні був найсильнішим за десятиліття. За даними рятувальників, підтоплено понад 21 тисячу гектарів сільськогосподарських угідь.

Через підвищення рівня води у Дніпрі затопило й столичну набережну та ще кілька місць у різних районах міста.

За даними "Укргідроенерго", вже спостерігається тенденція до зниження рівня води.

Вас також можуть зацікавити новини: