Аваков прокоментував порушення справи проти нього у Росії / фото УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що готовий дати свідчення Генпрокуратурі РФ в обмін на екстрадицію екс-президента України Віктора Януковича.

Про це Аваков написав у своєму коментарі в Facebook на інформацію в ЗМІ про запит Генпрокуратури РФ українським колегам щодо притягнення його до кримінальної відповідальності.

Читайте такожЗеленський розповів, як Янукович пропонував йому $100 мільйонів за лояльність

Відео дня

«Прочитав про себе новину. Росія попросила ГПУ про допомогу в кримінальному розслідуванні проти Авакова (документи) - ще одна кримінальна справа в Росії. Не особливо цікава новина - скільки їх вже було. А скільки, припускаю, буде. Цього разу, нагадаю, йдеться про рішення міністра внутрішніх справ не допустити на території України проведення виборів країною-агресором, яка анексувала Крим і розв'язала військовий конфлікт на Донбасі», - написав Аваков.

Він зазначив, що рішення було прийнято відповідно до офіційної ноти МЗС України, в якій висловлювалося вимога до РФ не проводити свої вибори на українській території - в Українській автономній республіці Крим і українських містах Сімферополь та Севастополь.

«Коментую документи у цій справі, що з'явилися в ЗМІ, тільки через курйозність підходу: Генеральна прокуратура РФ висловлює готовність надавати ГПУ правову допомогу в розслідуванні справ, учасниками яких є Росія і Україна. В цьому випадку я готовий дати свідчення у так званій справі про перешкоджання голосуванню на виборах Путіна в обмін на екстрадицію громадянина Януковича», - написав Аваков.