Під будівлею Генеральної прокуратури України неповнолітні вимагають відставки керівника Управління спецрозслідувань головного слідчого управління ГПУ Сергія Горбатюка.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, наразі під будівлею ГПУ, куди сьогодні для вручення підозр запрошено чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва, проходить акція проти Горбатюка.

Слід зазначити, що серед учасників акції є близько 10 осіб, яким на вигляд менш як 18 років, причому дехто з них зізнався журналістам, що ходить до школи, а одна дівчинка сказала, що їй 14 років.

Читайте такожСправа Окружного адмінсуду Києва: Горбатюк спростовує закиди Луценка на свою адресу

Слід також зазначити, що учасники акції, які вимагають від Горбатюка результатів розслідувань справ щодо злочинів проти учасників Революції гідності, не знають, ким саме він працює. Зокрема, на запитання, хто такий Горбатюк, звучали відповіді, що він суддя, який не бореться з корупцією. Також учасники акції перекручують прізвище керівника Управління спецрозслідувань, називаючи його "Горбанюком".

Крім того, на акції були присутні близько 5 провокаторів – молодиків на вигляд 20-25 років, які намагалися спровокувати з журналістами конфлікт. При цьому поліцейський, який за цим спостерігав, не бажав втручатися і на звернення журналістів не відреагував: потупцювавши на місці, розвернувся і пішов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 2 серпня, до ГПУ викликали чотирьох суддів Окружного адміністративного суду Києва, голова ОАСК Павло Вовк вже отримав підозру.