Володимир Зеленський і Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, але точні терміни не були вказані.

"Він [Зеленський], ймовірно, приїде [до Білого дому]", - сказав Трамп, відповідаючи на питання про те, чи запросить він Зеленського до Білого дому, повідомляє ТСН.

Журналістів цікавила можливість зустрічі двох лідерів в американській столиці: "Думаю, я говорив з ним двічі. Я б дуже хотів, щоб він приїхав до Білого дому, якщо він хоче приїхати. І я думаю, що він хотів би приїхати. Думаю, він приїде дуже скоро".

Відео дня

Читайте такожТрамп збирається публічно зачитати стенограму його розмови із Зеленським

Американський лідер не уточнив терміни візиту Зеленського. "Він - хороша людина. Він був обраний під час неймовірної корупції в Україні, яка сильно мене турбує", - уклав глава держави. 

Як повідомляв УНІАН, у США розгорівся скандал між Білим домом і Конгресом після появи в ЗМІ повідомлень, що представник розвідки США в рамках програми захисту викривачів порушень надав записку генеральному інспектору, де йдеться, що Трамп «пообіцяв» щось лідеру іноземної держави, керуючись власними політичними інтересами.

У ЗМІ припускали, що під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася 25 липня, Трамп міг неодноразово наполягати на розслідуванні в Україні дій впливового політика від Демократичної партії, колишнього віце-президента США Джо Байдена.

Прес-секретар палати представників Конгресу США 24 вересня оголосила, що Конгрес починає офіційне ініціювання процедури імпічменту Трампу.

25 вересня Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського, яка відбулася 25 липня. У стенограмі йшлося, що Трамп просив Зеленського вивчити справу стосовно сина Байдена - Хантера Байдена.

30 вересня Зеленський заявив, що Україна не проводить розслідувань «по команді» інших країн.