Ранее Боровик ушел из Кабмина / radiosvoboda.org

Як передає кореспондент УНІАН, про це Саакашвілі заявив увечері 9 червня на своїй першій прес-конференції.

Він зазначив, що у Боровика – одеське походження, він сповнений ентузіазму і сам зголосився допомогти провести реформи в регіоні.

Читайте такожБоровика звільнили через незадовільні результати роботи і конфронтаційний стиль поведінки - Абромавичус

Відео дня

«Він буде координувати конференцію донорів з міжнародних організацій, а також – надходження інвестицій. Є багато людей, готових вкласти гроші в Україну, але зроблять це, якщо будуть впевнені, що їх не вкрадуть», - сказав Саакашвілі.

Крім того, він залучив для роботи активістку Євромайдану, уродженку Одеської області Юлію Марушевську.

Саакашвілі зазначив, що Боровик і Марушевська поки що увійшли в його «перехідну команду». За його словами, найближчим часом буде сформована нова управлінська команда, представлені заступники голови ОДА, керівники провідних департаментів ОДА.

Читайте такожАбромавичус розповів подробиці скандального звільнення свого "заступника" Боровика

Як повідомляв УНІАН, на початку березня президент України Петро Порошенко надав українське громадянство Боровику як кандидату на посаду першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України.

14 травня Міністерство економічного розвитку і торгівлі розірвав відносини з Боровиком.

Міністр економічного розвитку йварас Абромавічус взяв на себе відповідальність за звільнення Боровика, який 20 лютого був представлений прес-службою міністерства як перший заступник міністра.

Також глава Мінекономрозвитку наголосив, що Боровик не був офіційно призначений на посаду заступника міністра.

За словами Абромавичуса, причиною звільнення Боровика стала відсутність взаєморозуміння у рамках робочого процесу.

Раніше Боровик заявляв, що йде з Кабміну через конфлікт з прем'єром Арсенієм Яценюком.

У свою чергу, 15 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Боровик пішов з уряду через конфлікт з міністром економічного розвитку і торгівлі Абромавичусом.

Він додав, що об'єктивно прем'єр відповідає "за все - міністр посварився зі своїм радником, радник посварився із секретарем". “Ок, я готовий нести відповідальність. Це компетенція лише міністра, міністр ухвалив таке рішення. Я поважаю таке рішення", - зазначив Яценюк.