Народний депутат України, начальник ГУ МВС України в АР Крим Геннадій МОСКАЛЬ нагадує, що відповідно до норм Конституції Президент зобов’язаний присвоювати вищі військові та спеціальні звання.

Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", про це Г.МОСКАЛЬ заявив, коментуючи висловлену Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ думку про його небажання підписувати нові звання до Дня міліції України.

«Це є обов’язок Президента, а не його право», - сказав Г.МОСКАЛЬ, додавши, що за обов’язками Президента, декларованими Конституцією, В.ЮЩЕНКО не має права відхиляти подання міністра внутрішніх справ, підтримане Кабінетом міністрів України. При цьому він нагадав, що згідно з Конституцією України (ст. 106, пункт 24) обов’язком Президента України є присвоєння вищих військових звань, вищих дипломатичних рангів та інших вищих спеціальних звань і класних чинів. А згідно з пунктом 25 ст. 106, Президент мусить нагороджувати державними нагородами, встановлювати президентські відзнаки та нагороджувати ними.

Відео дня

«Те, що Президентом присвоюватимуться тільки воїнські звання, як це декларує В.ЮЩЕНКО, абсолютно не вписується в конституційні повноваження Президента України. Адже в Конституції вказано, що він «має присвоювати спеціальні звання», а генерал міліції - це спеціальне звання», - наголосив Г.МОСКАЛЬ.

Продовжуючи тему він сказав, що «Президент не може порушувати статтю 24-ту Конституції, де вказано, що всі люди рівні, незалежно від їхнього становища у суспільстві".