Президент Польщі закликав українців концентрувати свою увагу на майбутньому / smolensk-2010.pl

Президент Польщі Броніслав Коморовський закликав не концентруватися на тому, як відбулася зміна влади в Україні та таким чином «плакати за розлитим молоком», а «зціпити зуби» та почати необхідні для зміни української економіки реформи.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це він сказав сьогодні в ефірі RMF FM.

«Одне є точним, що так сталося. А оскільки сталося, то немає сенсу плакати за розлитим молоком. Треба братися до роботи та намагатися знайти оптимальне рішення в рамках нинішньої ситуації», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожПрезидент Польщі закликає підтвердити легітимність влади в Україні через вибори

«Треба почати із затискання зубів та початку процесу реформ. На реформи, чи для підтримки реформ, західний світ знайде гроші. І Польща теж», - заявив Коморовський.

Він також закликав концентрувати свою увагу на майбутньому та подбати про те, аби Україна не повторювала старих помилок, згадавши серед них вирішення політичних проблем за допомогою ув’язнення опонентів.

Читайте такожПольща допоможе Україні з планом реформ - Коморовський

«Треба зараз окреслити, хто є головним ворогом України. Чи це якась політична постать, чи внутрішній ворог, чи теж внутрішні проблеми в Україні, у першу чергу, економічні. Якщо говориться, що економіка є найбільшим ворогом України, то треба мобілізувати усі внутрішні сили шляхом порозуміння, а не шляхом непотрібного продовження протистояння», - сказав Коморовський.