Віктора Медведчука затримали 12 квітня / фото з соцмереж Володимира Зеленського

Прес-секретар президента Російської Федерації  Дмитро Пєсков висловився про можливість обміну затриманого народного депутата України від ОПЗЖ та кума Путіна Віктора Медведчука.

"Це не громадянин Росії, а іноземний політичний діяч, ми взагалі не знаємо, чи хоче він цього", – заявив Пєсков m24.ru.

Варто зазначити, що одразу після затримання Медведчука Пєсков натякав, що це фейк.

Відео дня

Медведчука затримали: що відомо

Увечері 12 квітня Володимир Зеленський повідомив, що в результаті спецоперації СБУ затримала Віктора Медведчука. Пізніше глава держави запропонував Росії обміняти полонених українців на затриманого кума Путіна.

Медведчук підозрюється в державній зраді за двома кримінальними провадженнями.

12 травня 2021 року депутату вручили підозру у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни (ст.111 та ст. 438 КК) у справі про розграбування національних ресурсів в окупованому Криму, розголошення державної таємниці та проведення підривної діяльності проти України.

У жовтні того ж року Медведчуку оголосили нову підозру в держзраді і пособництві тероризму в так званій "вугільній справі" (ст.111 і ч. 1 ст. 258-3 КК). ДБР розслідує провадження про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України. Діяльність Медведчука у "вугільній справі" правоохоронні органи почали документувати ще в 2016 році.

27 лютого 2022 року радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що Медведчук втік з-під домашнього арешту.

Вас також можуть зацікавити новини: