Дмитро Пєсков - прес-секретар Путіна / фото УНІАН

Він - права кривава рука президента РФ Володимира Путіна. Саме  рот Кремля Дмитро Пєсков часто озвучує плани глави російської держави. 

УНІАН розповість, хто такий Дмитро Пєсков, що відомо про його кар'єру та особисте життя.

Кар'єра Пєскова: що відомо

  • З 1989 року працював у системі МЗС СРСР. Потім - секретарем РФ в Туреччині, пізніше - в центральному апараті МЗС Росії. 
  • У листопаді 1999 року Пєсков вперше став телевізійною персоною під час візиту Бориса Єльцина на саміт ОБСЄ в Стамбул, він там був перекладачем з турецької мови. 
  • З 2000 року - поплічник Путіна. Прес-секретар президента РФ небагатослівний, але кремлівську брехню озвучує справно і регулярно.

Особисте життя прес-секретаря Путіна: дружини Пєскова

Пєсков офіційно перебуває в третьому шлюбі. У нього троє синів і двоє доньок.

Відео дня

Перший раз він одружився з Анастасією Будьонною - внучкою радянського полководця Семена Будьонного, в 1990 році у них народився син Микола.

Вдруге 27-річний Пєсков одружився в 1994 році з 18-річною Катериною Солоцинською, донькою дипломата Володимира Солоцинського. Другий шлюб тривав до 2012 року, коли пара розлучилася, за словами екс-дружини, через зраду чоловіка. Катерина працювала косметологом. Від другого шлюбу є донька Єлизавета (народилася в 1998) і два сини — Мік і Дені. 

У 2010 році одружений Пєсков познайомився з фігуристкою Тетяною Навкою, тоді у них почався роман.

Пєсков і Навка: історія відносин фігуристки прес-секретаря Путіна

  • У 2010 році Навка познайомилася з одруженим тоді прес-секретарем президента РФ Дмитром Пєсковим. У них зав'язався роман, а через два роки він розлучився з дружиною, кинувши її з трьома дітьми.
  • У 2014 році Тетяна Навка народила Пєскову доньку Надію.
  • 1 серпня 2015 року в Сочі відбулося весілля Навки і Дмитра Пєскова.

Санкції проти Пєскова

Після початку Росією повномасштабної війни проти України Пєсков разом з дружиною і дітьми потрапили в санкційний список США через підтримку вторгнення в нашу країну. 

Зазначимо, що прес-секретар Путіна веде розкішний спосіб життя. ФБК Навального раніше "знаходив" у нього дуже дорогий годинник, яхту, будинок і квартиру в Парижі. Сам він все заперечує.

Вас також можуть зацікавити новини: