За Юрченка внесли заставу / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

За народного депутата України Олександра Юрченка внесли заставу, йому одягнули електронний браслет.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Юрченко вніс заставу і на нього одягли браслет - електронний засіб контролю. Застава була внесена вчора", - зазначили в САП.

Відео дня

Як повідомляє "РБК-Україна" із посиланням на спікера САП Ольгу Постолюк, нардеп вже перебуває на волі.

"Вчора Юрченко вийшов з СІЗО після внесення застави", - сказала вона.

Читайте такожАнтикорупційний суд заарештував майно Юрченка

Справа нардепа Юрченка: що відомо

  • 17 вересня прокурор САП повідомив Юрченку про підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27 і ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу.
  • Детективи НАБУ встановили, що депутат у завуальованій формі просив надати йому через посередника неправомірну вигоду в сумі 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів і в подальшому – 200 тис. доларів для підкупу членів комітету за голосування за подані ним пропозиції.
  • 21 вересня Вищий антикорупційний суд обрав Юрченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 3 млн 1 тис. 656 гривень. Після цього його помістили у СІЗО.
  • Юрченка було обрано до парламенту від партії "Слуга народу", однак після початку гучної справи його виключили з провладної фракції.