Українці підтримують вступ до НАТО / фото president.gov.ua

Підтримка українцями вступу України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) стала найвищою за історію соціологічних спостережень.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного соцiологiчною групою "Рейтинг" 14-16 січня.

Зокрема, соціологи запитали, як би респонденти проголосували, якщо б сьогодні проводився референдум щодо вступу України в НАТО та Європейський Союз.

Відео дня

Як зазначилидослідники, підтримка вступу до НАТО за останні місяці знову зросла і є найвищою за всю історію соціологічних спостережень.

Так, на референдумі цю ініціативу підтримали б 86%, проти – 3%, не проголосували б 8%.

Крім того, 87% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму (проти – 3%, не проголосували б – 8%).

У дослідженні сказано, що підтримка вступу до ЄС та НАТО практично одностайна серед представників усіх макрорегіонів, вікових та майнових груп.

Як проводилось опитування - подробиці

Опитування проведено серед 1000 респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 3,1%.

Вступ України в НАТО: деталі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав у Давосі значно збільшити поставки озброєння для України.

Володимир Зеленський заявив, що Росія бореться за те, щоб шлях України до НАТО не був коротким.

Колишній держсекретар Сполучених Штатів Америки Генрі Кіссінджер заявив, що членство України в НАТО буде "доречним" після встановлення миру.