Екс-глава МЗС України пояснив, навіщо Кремлю різдвяне "перемир'я" / фото REUTERS

Заява президента Російської Федерації Володимира Путіна про так зване перемир'я на Різдво розраховано виключно на росіян. Окупанти хочуть приміряти на себе образ миротворців.

"Останні кроки, які робить Московський рашистський режим, свідчить, що це конвульсії перед тим, як режим досягне свого кінця... Всі ці перемир'я - виключно для внутрішнього користування, щоб якось годувати своє народонаселення, якому потрібні перемоги. Перемог немає, тому потрібно шукати хоч щось", - заявив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко в інтерв'ю ТСН.

Він зазначив, що російські загарбники хочуть приміряти образ миротворців - "що вони за мир, тільки будь ласка віддайте все, що ми у вас захопили, задовольніть всі наші забаганки, а далі почнемо про щось говорити".

Відео дня

"Це очевидна маячня, на яку ніхто ніколи йти не буде. Є однозначна реакція України і всіх цивілізованих країн, що це черговий пропагандистський крок, який нічого практичного не має", - підсумував дипломат.

Різдвяне "перемир'я" - що відомо

Керівник РПЦ Патріарх Кирил закликав на Різдво забезпечити перемир'я в Україні, щоб "дати віруючим можливість відвідати церковні служби". У свою чергу президент Росії Володимир Путін віддав відповідний наказ.

При цьому радник голови ОПУ Михайло Подоляк назвав подібні заяви російської влади способом загнати Україну в пастку. 

Крім того, аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що так зване перемир'я вигідно військам РФ, а також глава Кремля хоче очорнити бійців ВСУ.

На цьому тлі президент Володимир Зеленський заявив, що Путін використовує паузу, щоб підготуватися до продовження війни проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: