Прайс заявив, що США не визнають і ніколи не визнаватимуть спробу анексії півострова Росією / фото usembassy.gov

Сполучені Штати Америки ніколи не визнають російську анексію Криму.

Про це, як повідомляє посольство США в Україні, заявив речник Державного департаменту США Нед Прайс.

"Дев'ять років тому Росія вдерлася в Україну і захопила Крим, що є явним порушенням міжнародного права, суверенітету та територіальної цілісності України. Сполучені Штати вітають зусилля кримської платформи України в зосередженні уваги світової спільноти на триваючій окупації Росією. Сполучені Штати не визнають і ніколи не будуть визнавати спробу анексії півострова Росією. Крим - це Україна", - зазначив Прайс.

Відео дня

Сьогодні, 26 лютого, в Україні відзначають День опору окупації АР Крим та міста Севастополя. Президент Володимир Зеленський з цього приводу заявив, що український прапор повернеться в кожен куточок України.

Анексія українських територій

23 серпня 2021 року у Києві голови делегацій понад 40 країн та міжнародних організацій започаткували "Кримську платформу". Її утворили з метою припинення російської окупації півострова мирними засобами.

За підсумками саміту учасники ухвалили спільну декларацію, в якій давалася однозначна оцінка незаконним та агресивним діям Російської Федерації. Декларація фіксувала наступні тези: невизнання незаконної анексії Криму Росією; зобов'язання розглянути додаткові політичні, дипломатичні обмежувальні санкції щодо Росії у разі подальшої агресії; об'єднання зусиль всіх країн-учасниць платформи для зміцнення безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні.

30 вересня 2022 року американські сенатори підготували закон про припинення військової та економічної допомоги країнам, які визнають території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України частиною території Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: