"Позиція генсека НАТО чітка": Кулеба поставив крапку в скандалі про здачу територій Росії

Ніякої торгівлі українськими територіями бути не може, заявив міністр.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на скандальну заяву голови канцелярії НАТО Стіана Йенсена про обмін територій України на членство в Альянсі.

"Генеральний секретар НАТО і керівник його апарату - дві різні людини... Президент (Володимир Зеленський - УНІАН) неодноразово спілкувався з генсеком Столтенбергом, я підтримую з ним дуже тісні стосунки. Запевняю вас, що позиція генсека абсолютно чітка і саме така, як і в України: ніякої торгівлі українськими територіями бути не може", - підкреслив він в ефірі "Сніданок 1+1" 17 серпня.

За словами Кулеби, наразі Київ працює над тим, щоб Україна якомога швидше рухалася до членства у НАТО, а не обговорювалися опції.

"Розставлю всі крапки над "і". Чи хочуть усі у світі сильної переможної України? Очевидно, що ні. Чи схиляють Україну уряди інших країн, чи натякають, що треба щось здавати - абсолютно ні, цього немає. Чи є голоси різних експертів - підкуплених, щирих, корисних ідіотів, є дуже різні... - є. Але я дуже чітко бачу тенденцію, що з кожною перемогою України на дипломатичній арені або на фронті ці голоси відразу ж притихають", - сказав Кулеба.

Території України в обмін на членство в НАТО - скандальна заява та реакції

Нагадаємо, днями голова канцелярії НАТО Стіан Йенссен назвав відмову України від деяких територій в обмін на членство в Альянсі "можливим рішенням".

Пізніше Йенссен заявив, що помилився: "Моя заява про це була частиною більшої дискусії про можливі майбутні сценарії в Україні, і я не повинен був так говорити. Це була помилка".

А координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі запевнив, що США не обговорюють можливість вступу України до НАТО в обмін на територіальні поступки Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: