У Кабміні пройдуть кадрові перестановки / фото УНІАН

Український уряд очікують нові кадрові перестановки. Народні обранці запланували аж п'ять таких змін.

Про це повідомила народний депутат від "Слуги народу" Галина Янченко у своєму Telegram-каналі.

За її словами, вже майже всі кандидати на заміну визначені.

Відео дня

"Наступний пленарний тиждень-два, схоже, нас все ж чекають п'ять кадрових змін в уряді. Кандидати на зміну вже практично всі відомі", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожЗеленський вже визначився з кандидатурою на посаду міністра оборони-АрахаміяПри цьому вона не назвала Міністерства, яких чекають зміни, але вказала, що очікують подання заміни міністра з питань стратегічних галузей промисловості України. Зараз цю посаду займає Олег Уруський.

Оновлено. Водночас, у коментарі УНІАН Янченко на запитання щодо того, про кого саме може йтися, зазначила: "Мінстратегпром вже оголошений. Далі - Міністерство окупованих територій, Міністерство оборони, Міністерство екології і Міністерство економіки".

На уточнення щодо кандидатів на заміну вона розповіла: "По Міністерству окупованих територій і Міністерству оборони - там буде легка, скажімо так, зміна: Резніков йде на Міністерство оборони, а на Міністерство окупованих територій зараз розглядається Верещук (народний депутат від "СН" - УНІАН). І на Міністерство економіки розглядається Юлія Свириденко (заступниця керівника Офісу президента України - УНІАН)".

Крім того, на посаду міністра екології, додала вона, розглядається нинішній заступник міністра Руслан Стрілець.

Янченко зауважила, що це дані саме станом на зараз.

Як відомо, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості наразі очолює Олег Уруський, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України - Олексій Резінков, Міністерство оборони - Андрій Таран, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів - Роман Абрамовський, а Міністерство економіки України - Олексій Любченко.

Відставка Романа Абрамовського - що відомо

19 жовтня стало відомо, що голова Мінприроди Абрамовський написав заяву на звільнення. За словами Давида Арахамії він йде за власним бажанням.

Після цього у "слузі народу" розповіли, хто може стати новим главою Мінприроди. Пост міністра захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України може зайняти народний депутат Андрій Жупанін.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данилов прокоментував відставку глави Міністерства захисту навколишнього середовища та природних ресурсів Романа Абрамовського, заявивши, що в цьому "немає нічого особистого".