"Вирок для Москви": в ОПУ розповіли, як Україна "обнуляє" РФ / фото Марієнко Андрій

Війна в Україні призвела до того, що світ почав сприймати Росію як країну-аутсайдер. У 2023 році ситуація для росіян тільки ставатиме гіршою, впевнені в ОПУ.

"Україна – це безумовний вирок для Росії, і це вже очевидно для всіх вже сьогодні. Росія почувається вкрай незатишно, вона практично втратила всі свої лідерські функції, навіть в рамках ось цього горезвісного СНД або ОДКБ і так далі. Тобто на Росію дивляться як на країну-аутсайдер на країну-невдаху, на примітивну країну, яка багато говорить, і нічого не може зробити", - констатував радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі "Балаканок" на каналі "УНІАН". 

За його словами, Україні вдається поступово "обнуляти" все, що РФ робила останні два десятиліття.

"Це і пропаганда російська, і ось корупційні лобістські інфраструктури. "Обнуляємо" їхній вплив на європейську американську політику, "обнуляємо" значення їхнього військово-промислового комплексу і армії. "Обнуляємо" ось цю всю політичну еліту Росії. Ми це вже робимо. Чи "дообнулимо" ми в 2023? Безумовно", - додає Подоляк.

Зокрема, радник глави ОПУ прогнозує неминучий захід ЗСУ на територію окупованого росіянами Криму. Терміни залежать від того, яку зброю і скільки Україна отримає від партнерів. 

"Я прагматично на все дивлюся і вважаю, що це об'єктивний розвиток цієї війни. Ми будемо дійсно перебувати на [кримській] набережній. ... Питання – чи буде це 5 місяців, чи буде це 4,5 місяці, 6 місяців, 7 місяців і так далі. Це питання математики, ... питання певної номенклатури зброї в певному обсязі", - сказав він.

Звільнення Криму 

Упродовж останніх місяців дедалі частіше лунають заяви про плани та можливості України звільнити півострів, що з кінця лютого 2014 року перебуває під російською окупацією. 

Зокрема, командувач ОК "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук переконаний, що Україна в 2023 році звільнить Крим

За інформацією ЗМІ, у Білому домі також вважають, що Україна має військовий потенціал для повернення півострова.

Наприкінці листопада Михайло Подоляк прогнозував, що Крим звільнять від окупантів через півроку

Окупанти вже готуються захищатися в Криму, зокрема, облаштовують укріплення.

Вас також можуть зацікавити новини: